جهان اطراف

جهان اطراف پُرسون؛ پوشش فوری و تحلیل دقیق مهم‌ترین رویدادها و اخبار بین‌المللی، سیاست خارجی و اتفاقات جهان. تازه‌ترین تحولات را همین حالا دنبال کنید!

گزارش‌ها حاکی از آن است که دولت انگلیس اخیراً محموله جدیدی از موشک‌های کروز "استورم شدو" را در اختیار اوکراین قرار داده تا این کشور بتواند حملات دوربرد خود به خاک روسیه را در آستانه زمستان ادامه دهد. منابع مطلع می‌گویند هدف لندن از این اقدام، تقویت توان تهاجمی کی‌یف در فصل سرما و جبران کم‌کاری آمریکا بوده است.
رئیس‌ جمهوری آذربایجان اعلام کرد طی چند ماه اخیر پروژه‌های بزرگ زمین‌شناسی در مناطق قره‌باغ و زنگزور شرقی آغاز شده و ابراز امیدواری کرد که در آینده نزدیک نتایج مثبتی از این فعالیت‌ها حاصل شود.
یک رسانه صهیونیستی اذعان کرد که اقدام ترکیه برای برگزاری نشست وزاری خارجی کشورهای عربی و اسلامی در استانبول در خصوص آتش‌بس به موازات حمایت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا از حضور ترکیه در آینده غزه، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را منزوی کرده و به حاشیه خواهد راند.
سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به ادعای اخیر رئیس‌جمهوری آمریکا مبنی بر انجام آزمایش‌های هسته‌ای مخفیانه در چین تاکید کرد، کشورش همواره به توسعه صلح‌آمیز، دکترین دفاعی و سیاست «عدم استفاده نخست از سلاح هسته‌ای» پایبند است.
سازمان زمین‌شناسی آمریکا اعلام کرد زلزله‌ای به بزرگی ۵.۳ ریشتر روز دوشنبه ۱۰۶ کیلومتری جنوب غربی سورو-کوریلسک روسیه رخ داده است؛ تاکنون گزارشی از خسارت منتشر نشده است.
دو انفجار شدید امروز در شهر البوکمال واقع در استان دیرالزور سوریه رخ داد، اما هنوز علت وقوع و میزان تلفات و خسارت‌ها مشخص نشده است. این حادثه نگرانی‌های جدی برای ساکنان و نهادهای امنیتی منطقه ایجاد کرده است.
کارشناسان انرژی هشدار داده‌اند که رژیم صهیونیستی در جنگ‌های آتی با مشکل جدی در تامین برق مواجه خواهد شد. تکیه بیش از حد این کشور بر گاز طبیعی و نبود ذخیره راهبردی، تاسیسات برق را در برابر حملات موشکی و سایبری آسیب‌پذیر کرده است.
گردان‌های القسام، شاخه نظامی جنبش حماس، اعلام کرد اجساد سه اسیر رژیم صهیونیستی را که در یکی از تونل‌های جنوب نوار غزه پیدا شده‌اند، امشب به صلیب سرخ تحویل خواهد داد. این اقدام در حالی انجام می‌شود که فضای شکننده آتش‌بس موقت میان تل‌آویو و مقاومت فلسطین همچنان پرتنش و مبهم است.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، شامگاه یکشنبه در کانال تلگرامی خود اعلام کرد که بخش «پاتریوت» دفاع هوایی کشورش با همکاری آلمان تقویت شده و از صدراعظم فدرال آلمان، فریدریش مرتس، به‌خاطر این اقدام مشترک تشکر کرد. زلنسکی افزود که این تقویت به امنیت اوکراین و شرکای آن کمک می‌کند و به پایان جنگ نزدیک‌تر خواهد شد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، امروز یکشنبه اعلام کرد که در دیدار اخیرش با شی جین‌پینگ، رئیس جمهور چین، موضوع تایوان مطرح نشد، اما هشدار داد که پکن از عواقب هرگونه اقدام نظامی در تایوان آگاه است و واشنگتن واکنشی جدی خواهد داشت.
گوستاوو پترو، رئیس‌جمهور کلمبیا، در واکنش به جنایات رژیم صهیونیستی مردم غزه را نماد مقاومت جهانی خواند و اعلام کرد که به‌منظور تجلیل از فداکاری‌های آنان، مدال مبارز بزرگ سیمون بولیوار به مردم نوار غزه اهدا خواهد شد. پترو همچنین با محکوم‌کردن رفتار رژیم صهیونیستی خواستار برگزاری کنفرانس صلح بر پایه راه‌حل دو دولتی و اعزام کمک‌های پزشکی به غزه شد.
پس از آنکه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، جنبش انصارالله یمن را یکی از بزرگ‌ترین تهدیدها علیه رژیم صهیونیستی خواند و وعده داد برای رفع این تهدید هر کاری لازم باشد، یکی از اعضای دفتر سیاسی انصارالله با واکنش شدید اللحن، سخنان او را گزافه‌گویی جنایت‌آمیز توصیف کرد و بر استمرار مقاومت یمنی‌ها تأکید نمود.
وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه اعلام کرد که شمار شهدای حملات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه به ۶۸ هزار و ۸۶۵ نفر رسیده است.
جنبش حماس ادعای آمریکا در خصوص غارت کمک‌های انسانی در نوار غزه را به شدت محکوم کرده و اعلام کرد که این ادعاها برای سرپوش گذاشتن بر جنایات روزانه رژیم صهیونیستی مطرح می‌شود.
سازمان آگهی های پُرسون