جهان اطراف

چین به دولت ترامپ در مورد شعله‌ور کردن مجدد تنش‌های تجاری با بازگرداندن تعرفه‌ها بر کالاهایش در ماه آینده هشدار داد و کشورهایی را که با آمریکا برای قطع دسترسی چین به زنجیره تامین، قرارداد امضا می‌کنند، تهدید به تلافی کرد.
در شرایطی که تنش‌ها در منطقه بالا گرفته، سخنگوی ارشد نیروهای مسلح ایران با حضور در رسانه المیادین، با صراحت از نقش آمریکا در تجاوزات اخیر سخن گفت و اعلام کرد که پاسخ ایران نه‌تنها محدود نخواهد بود، بلکه می‌تواند معادلات میدانی را به‌شدت تغییر دهد.
نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی دیدارهای خود در واشنگتن را با گفت‌وگو با استیو ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا، آغاز کرد. این نشست در آستانه دیدار رسمی او با دونالد ترامپ برگزار شده و موضوع اصلی گفتگو، بررسی ادامه آتش‌بس در منطقه است.
در ادامه تعاملات دیپلماتیک تهران و مسقط، سفیر ایران در عمان، نامه رسمی وزیر امور خارجه کشورمان را به وزیر خارجه این کشور تسلیم کرد؛ پیامی که بر تقویت روابط راهبردی در حوزه‌های مختلف تأکید دارد.
شفالی زاریوالا، بازیگر شناخته‌شده سینمای هند، در سن ۴۲ سالگی بر اثر ایست قلبی ناگهانی جان باخت. گزارش‌ها حاکی از آن است که او در سال‌های اخیر تحت درمان‌های ضدپیری از جمله تزریق گلوتاتیون قرار داشت؛ ماده‌ای که هنوز مجوز رسمی در هند ندارد.
سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در نشست سران بریکس در برزیل با محوریت «محیط زیست و سلامت جهانی» ضمن انتقاد از نقش تاریخی کشورهای توسعه‌یافته در تخریب محیط زیست، بر لزوم تحقق عدالت اقلیمی و پایان یک‌جانبه‌گرایی در همکاری‌های زیست‌محیطی جهانی تأکید کرد.
روزنامه نیویورک‌تایمز می‌گوید برخلاف ادعای اسرائیل مبنی بر «نمادین» بودن حمله سایبری به زندان اوین، شواهد نشان می‌دهند این عملیات کاملاً هدفمند و با قصد واقعی آسیب به زیرساخت‌های امنیت سایبری ایران و داده‌های زندانیان طراحی شده است
وزارت امور خارجه آمریکا با صدور یک دستور داخلی، گروه تروریستی هیأت تحریرالشام را از فهرست گروه‌های تروریستی این کشور خارج کرد؛ اقدامی جنجالی که با تلاش‌های دولت ترامپ برای نزدیکی الجولانی با رژیم صهیونیستی همزمان شده است.
وزیر جنگ سابق اسرائیل:

ارتش اسرائیل فرسوده و منفور شده است

موشه یعلون گفت که جنگ طولانی مدت و بی‌فایده در غزه، ارتش رژیم صهیونیستی را فرسوده و تل آویو را حتی در میان نزدیک‌ترین متحدانش منفور کرده است.
سازمان آگهی های پُرسون