صنعت معدن تجارت

آخرین و مهمترین خبرهای حوزه تجارت داخلی و خارجی، صادرات و واردات، صنایع و معادن را در سرویس اقتصادی پرسون بخوانید.

نتایج یک نظرسنجی در اراضی اشغالی نشان می‌دهد که ۳۱ درصد از شرکت‌های فناوری پس از آغاز حملات علیه ایران، به دنبال انتقال به خارج از این منطقه هستند. همچنین ۷۱ درصد این شرکت‌ها از پیامدهای منفی جنگ، از جمله مشکلات تامین بودجه، استمرار تولید و خطر تعطیلی، آسیب دیده‌اند.

هادی عبدی، مدیرعامل شرکت فولاد آذربایجان و مجتمع فولاد میانه، در پیامی به مناسبت فرا رسیدن نوروز و عید سعید فطر، ضمن تبریک این ایام، از تعهد و تلاش بی‌وقفه کارکنان در شرایط دشوار سال گذشته تقدیر کرد و برای سال پیش رو آرزوی موفقیت و پیشرفت روزافزون نمود.
گمرک ایران با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد که در ایام جنگ، رکورد ترخیص قطعی روزانه کالاهای اساسی با تلاش شبانه‌روزی کارکنان گمرک و همکاری سازمان‌های مرتبط شکسته شده است.

رضا موسایی، سیاست پژوه صنعت و معدن نوشت:

تنگه هرمز، شوک نفتی و پیامدهای عمیق آن در هزینه‌های معدن!

بررسی داده‌های موسسات پژوهشی نشان می‌دهد که هزینه‌های معدن‌کاری همگام با قیمت نفت خام صعود می‌کند، اما این حساسیت در میان فلزات مختلف متفاوت است، پیش‌بینی می‌شود اگر میانگین قیمت نفت به ۱۰۰ دلار برسد، هزینه‌های جهانی استخراج سنگ آهن تا ۲۰ درصد، مس ۱۶ درصد و طلا ۹ درصد جهش یابد.
سخنگوی صمت گفت: صنایع بی‌وقفه در حال فعالیتند و در موارد معدودی که آسیب دیده‌اند، برنامه‌های حمایتی برای حفظ سطح تولید آنها در نظر گرفته شده تا از افت تولید جلوگیری شود.
با وجود شرایط جنگی، “سربازان اقتصادی ایران زمین” با تلاش مضاعف، از هرگونه وقفه در زنجیره تامین غذای مردم جلوگیری می‌کنند و همسو با دولت، کالاهای اساسی و نهاده‌های دام و طیور را تامین خواهند کرد.

دبیر انجمن کارفرمایی تصفیه‌کنندگان شکر خام اعلام کرد که تولید و تامین قند و شکر در حال حاضر با ثبات است، اما برای تداوم این روند، واردات شکر خام ضروری است.

گلوگاه واقعی برتری نظامی مدرن دیگر تنها بودجه‌های عملیاتی یا شجاعت نیروهای خط مقدم نیست؛ بلکه زنجیره تأمین جهانی شکننده، محدودیت‌های سخت ظرفیت تولید صنعتی و اتکایی نگران‌کننده به مواد معدنی حیاتی است که در کنترل رقبای ژئوپلیتیک قرار دارند.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران تأکید کرد که واردات و ترخیص برنج در گمرکات بدون مشکل ادامه دارد و برنج به میزان کافی در فروشگاه‌ها و بازار موجود است. همچنین، ده‌ها هزار تن برنج به سرعت در حال ترخیص از گمرکات هستند.

سازمان آگهی های پُرسون