اقتصاد کلان

اخبار اقتصاد کلان ایران اعم از تورم، اشتغال، بودجه، سیاست‌های پولی و مالی، نقدینگی، حقوق و دستمزد و ... را در حوزه اقتصاد کلان پرسون بخوانید.

براساس اعلام ابراهیم رئیسی و احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد یارانه تیرماه ۱۴۰۱ به صورت نقدی پرداخت می‌شود. اما بعید نیست که در مراحل بعدی دولت به شکل آزمایشی یارانه را به صورت کالابرگ الکترونیکی پرداخت کند.
روند تورم در کشور در خردادماه امسال جهش بی‌سابقه‌ای را ثبت کرد. مرکز آمار ایران هر ماهه گزارشی را از وضعیت شاخص قیمت مصرف‌کننده در ایران در بعد ماهانه منتشر می‌کند. 


صبح روز سه‌شنبه هرات کار خودش را با افزایش نرخ شروع کرد. راجع به طلای آبشده هم، معامله‌گران می‌گویند که سقف سخت پارسال، محدوده 5 میلیون و 770 تا 5 میلیون و 800 هزار بوده ‌که امسال، آن مقاومت سخت تبدیل به حمایت شده است.

محمدولی برای خرید سکه مطمئن گفت: جهت خرید سکه حتما از سکه دارای وکیوم به نام و نشانی همان واحد کسبی خرید کرده و حتماَ دقت نمایند کارت سکه دارای هولوگرام معتبر باشد.
وضعیت اصلاح مصوبه افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی همچنان نامعلوم است، با وجود اعلام نظر منفی کمیسیون تطبیق مقررات مجلس، هنوز خبری از احتمال اصلاح این مصوبه در هیات دولت نیست.
در بازار ارز پدیده جالبی وجود داشت. در بخش آزاد بازار عمدتا فروشنده بودند، اما در بخش سهمیه‌ای که دلار را با نرخ پایین‌تر می‌دادند صف خرید بود.
کمتر از یک سال از عمر دولت سیزدهم می‌گذرد و دولت سیزدهم اکنون در میانه مسیر کنترل بحران تورمی به جا مانده از دولت قبل است؛ در میان عوامل تورم، شاخص‌های پولی ازجمله رشد پایه پولی و نقدینگی سخت‌ترین بخش این بحران است که بررسی‌ها، چشم‌انداز تورم در ماه‌های آینده را کاهشی نشان می‌دهد.
بسته‌بندی و عرضه استخوان آن هم با مجوز سازمان دامپزشکی از سوی یکی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای اخیرا با واکنش‌های زیادی مواجه شده است.
فروش رؤیا با تبلیغات زرق و برق‌دار و رواج مصرف‌گرایی؛

سمی پنهان که به خورد مردم داده می‌شود!

این روزها محیط پیرامونی افراد جامعه با پیام‌های تبلیغاتی مختلف محاصره شده که از طریق رسانه‌های گوناگون و با هدف اثرگذاری بر قشرهای مختلف جامعه تولید و ارائه شده‌اند.

رییس کل پیشین بانک مرکز‌ی گفت: بانک‌های روسی در سال 99 می‌خواستند برای واردات گندم اعتبار با بهره 14درصد به ما بدهند که قرارداد ترکمانچای بود؛ هم من و هم آقای روحانی مخالفت کردیم و نپذیرفتیم.
نرخ تورم خرداد 1401 اعلام شد؛ این خبری است که در چند روز اخیر سروصدای زیادی چه در محافل اقتصادی و چه در فضای مجازی به راه انداخته است.
طلای جهانی به دلیل نگرانی از افزایش شدید نرخ بهره برای دومین بار سقوط کرد.
مرکز آمار ایران روز گذشته (اول تیرماه)، گزارش تورم خردادماه را اعلام کرد و همان‌طور که پیش‌بینی می شد، تحولات این شاخص قابل توجه بود؛ به هر حال در دو ماه اخیر دولت برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی که در قانون بودجه امسال مجوز آن صادر شد، اقدام کرد و به دنبال آن قیمت جدید کالاهای تحت تاثیر این جریان، اعلام شد.
آلبرت بغزیان گفت: با کوپن قدرت خرید مردم حفظ می‌شود و می‌توانند حداقل کالاهای اساسی خود را تامین کنند؛ اما یارانه نقدی که پس از ده سال همان ۴۵ هزار تومان ثابت باقی مانده و سپس در فاصله زمانی طولانی به ۴۰۰ هزار تومان تبدیل شود، کارآمد نیست و این مبلغ باید به تدریج با نرخ تورم افزایش پیدا کند.
جهان همیشه با ‌‌‌بحران‌ها و ‌‌‌چالش‌‌‌های فراوانی روبه‌رو بوده است. این چالش‌‌‌ها که طیف گسترده‌‌‌ای از درگیری‌‌‌های نظامی و انقلاب‌‌‌ها تا بیماری‌‌‌های همه‌گیر، بلایای طبیعی و رکود اقتصادی کشورها را دربر می‌گیرند، شرایط پرریسکی را برای سرمایه‌گذاران و دارایی‌‌‌های آنها به وجود می‌آورند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در رابطه با افزایش حقوق بازنشستگان هیئت دولت باید تصویب کند که این کار انجام شده است و هیئت تطبیق مصوبات مجلس باید نظر مشورتی به ریاست محترم مجلس بدهد.
روز گذشته مجتبی توانگر عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در حساب توییتری خود از ابطال مصوبه افزایش مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی در جلسه هیات تطبیق مقررات مجلس خبر داد.
به دنبال مهلت یک هفته‌ای هیات تطبیق مصوبات دولت با قوانین مجلس خطاب به دولت برای ابطال مصوبه افزایش ۱۰درصدی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، روزگذشته شورای اطلاع‌رسانی دولت اعلام کرد که هیات تطبیق مجلس از جایگاهی برای ابطال مصوبه هیات وزیران درباره افزایش حقوق بازنشستگان برخوردار نیست.
سازمان آگهی های پرسون