به گزارش سایت خبری پُرسون، از فارس؛ زهره فیروزی کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در مطلبی به رفلاکس معده و شیوه های درمان آن پرداخته است و نوشت:
تقریبا حدود هفت تا هشت درصد مردم روزانه سوزش سر دل ناشی از رفلاکس مکرر محتویات معده را تجربه میکنند؛ در حدود بیست تا چهل درصد بزرگسالان علائم رفلاکس را حداقل یک بار در هفته گزارش میکنند؛ علائم بیماری متغیر بوده و شامل رفلاکس ترشحات معده، سوزش سر دل، درد در زیر قفسه سینه، آروغ زدن و اسپاسم مری است؛ بیماری دراز مدت فرسایشی ممکن است منجر به زخم شدن مری، تنگی مری و در بعضی موارد دیس فاژی(اشکال در بلع) شود.
عادت های غذایی و انواع به خصوصی از غذاها می توانند نقش قابل ملاحظهای در شروع، درمان و پیشگیری از بیشتر اختلالات گوارشی داشته باشد؛ از جمله فاکتورهای مهم کافئین، الکل، تنباکو و استرس است و از جمله فاکتورهای رژیمی مهم شامل: چربی رژیمی، شکلات، پیاز، نعنا، ادویه ها، مرکبات، شراب و نوشیدنی های کربناته هستند که با محدود کردن آنها می توانیم به بهبود این اختلال گوارشی کمک کنیم.
همچنین غذاهایی با pH اسیدی مثل آب مرکبات، گوجه فرنگی و نوشیدنی های بدون الکل ممکن است باعث درد در مری ملتهب شوند؛ غذاهای حجیم و پُر چرب نیز منجر به تاخیر در تخلیه معده و افزایش ترشحات اسیدی میشود، در نتیجه اندازه و زمان بندی وعده های غذایی بسیار مهم است؛ اما موثرترین کار، می تواند خودداری از صرف غذا چندین ساعت پیش از استراحت باشد.
به طور کلی رعایت توصیه های زیر در کنترل علائم بسیار اهمیت دارد:
پرهیز از مصرف وعده های غذایی حجیم و پُر چرب
پرهیز از خوردن حداقل سه تا چهار ساعت پیش از استراحت کردن
پرهیز از مصرف سیگار
پرهیز از مصرف نوشیدنی های الکلی
پرهیز از مصرف غذاها و نوشیدنی های دارای کافئین
راست نشستن و پرهیز از فعالیت های شدید بلافاصله پس از خوردن غذا
مصرف یک رژیم غذایی سالم و مغذی و دارای فیبر کافی
پرهیز از مصرف غذاهای اسیدی و پُر چاشنی به ویژه در زمان التهاب
کاهش وزن در صورت اضافه وزن
منبع: علوم پزشکی شیراز