به گزارش سایت خبری پُرسون، شبنم قنواتی با اشاره به آتشسوزیهای اخیر در تالاب هورالعظیم و مشکلات تنفسی مردم شهرهای مختلف خوزستان اظهار کرد: این آتش سوزی ها در بخش عراقی تالاب رخ داده ولی بدانیم محیط زیست و حمایت از هوا و طبیعت مرز و جغرافیا نمیشناسد و باید همه کمک کنیم منابع زیست محیطی حفظ شود.
وی با اشاره به وضعیت بحرانی این تالاب افزود: خشکسالیهای پی در پی و کاهش حقابه، هورالعظیم را به کانون آتشسوزی تبدیل کرده است. نیزارهای خشک شده به مادهای بسیار قابل اشتعال تبدیل شدهاند.
این فعال محیط زیست بیان کرد: بخش عراقی تالاب به دلیل توسعه بیرویه کشاورزی و عدم تخصیص حقابه، بیشتر در معرض حریق قرار دارد؛ اگرچه وضعیت در بخش ایرانی بهتر است، اما این تالاب نیازمند توجه فوری است.
قنواتی با اشاره به نقش کشورهای بالادستی گفت: سدسازیهای ترکیه بر روی دجله و فرات، جریان آب به پاییندست را کاهش داده و این مسئله وضعیت تالاب را بحرانیتر کرده است.
وی راهکارهای زیر را برای حل این بحران پیشنهاد داد:مذاکره فوری ایران و عراق برای تأمین حقابه تالاب، همکاری مشترک برای اطفای سریعتر آتشسوزیها، پیگیری دیپلماتیک موضوع با کشورهای بالادستی.
قنواتی در پایان هشدار داد: نابودی هورالعظیم تأثیرات مخربی بر محیط زیست منطقه خواهد داشت و باید فوراً برای نجات آن اقدام کرد.
منبع: تسنیم