به گزارش سایت خبری پُرسون، از فارس؛ داشتن یک رژیم غذایی مناسب شامل نوشیدنیها و غذاهای تأمینکننده آب و املاح اهمیت زیادی دارد؛ در این مصاحبه دکتر «سیاوش باباجعفری»، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، درباره راهکارهای حفظ تعادل آب و الکترولیتهای بدن در فصل گرما می گوید.
تأمین آب و الکترولیتها در فصل گرما
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تأکید بر افزایش نیاز بدن به مایعات در روزهای گرم، اظهار کرد: بهتر است در کنار مصرف آب خالص از نوشیدنیهای حاوی املاح و الکترولیتها مانند شربتهای طبیعی با اندکی شیرینی و نمک در صورت نداشتن فشار خون بالا، آبمیوههای طبیعی، دوغ و همچنین سوپ و آش استفاده شود.
چگونه از گرمازدگی جلوگیری کنیم؟
دکتر بابا جعفری با اشاره به اینکه افراد علاوه بر مصرف کافی مایعات بهتر است در معرض گرمای شدید قرار نگیرند، بیان کرد: استفاده از نوشیدنیهای سنتی مانند تخم شربتی، خاکشیر و پالوده خیار با شیرینی کم، در کنار قرار نگرفتن مقابل نور آفتاب، از جمله گزینههای مناسب برای جلوگیری از گرمازدگی است.
سبک زندگی ایرانی و سلامت در فصل گرما
او همچنین به نقش سنت های قدیمی غذایی در پیشگیری از گرمازدگی پرداخت و افزود: در فرهنگ غذای ایرانی مصرف نوشیدنیهای خنک و مغذی مانند شربت خاکشیر و دوغ همراه با غذاهایی مانند آش و سوپهای سنتی، به حفظ تعادل آب و الکترولیتهای بدن کمک میکند.
این متخصص تغذیه یادآور شد: انتخاب تغذیه مناسب، پرهیز از قرار گرفتن در معرض گرمای شدید و انتخاب سبک زندگی متعادل، ارکان مهم پیشگیری از گرمازدگی و حفظ سلامت بدن در روزهای گرم است.
منبع: علوم پزشکی شیراز