دهقان دهنوی:

رفع مشکلات شبکه‌های غیررسمی مالی می‌تواند صادرات را ۱۵ درصد افزایش دهد

معاون وزیر صمت گفت: استفاده از شبکه‌های غیررسمی مالی، از جمله صرافی‌ها و شرکت‌های خصوصی، هزینه‌هایی تا ۱۵ درصد بر تجارت تحمیل می‌کنند؛ در صورت رفع آنها، امکان رشد چشمگیر صادرات وجود دارد.
تصویر رفع مشکلات شبکه‌های غیررسمی مالی می‌تواند صادرات را ۱۵ درصد افزایش دهد

به گزارش سایت خبری پُرسون، محمدعلی دهقان دهنوی در یک گفتگوی تلویزیونی در تشریح آمارهای صادراتی کشور، اظهار کرد: سال گذشته صادرات غیرنفتی ایران با رسیدن به رقم ۵۷.۸ میلیارد دلار، رشد ۱۶ درصدی نسبت به سال پیش از آن را ثبت کرد. این دستاورد را می‌توان آمار بسیار خوب و دستاوردی بزرگ برای اقتصاد کشور دانست.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران ترکیب کالاهای صادراتی کشور را اینگونه توصیف کرد که بخش قابل توجهی از صادرات غیرنفتی مربوط به محصولات پتروشیمی و مواد پلیمری است. پس از آن، صنایع معدنی و کالاهای صنعتی و همچنین محصولات کشاورزی و صنایع غذایی سهم مهمی در صادرات دارند.

معاون وزیر صمت افزود: چین، عراق، امارات، ترکیه، افغانستان و پاکستان از جمله کشورهای اصلی مقصد صادرات ایران هستند. صادرات به چین در صدر قرار دارد و عراق نیز با حدود ۱۲ میلیارد دلار صادرات در جایگاه دوم است.

وی ضمن اشاره به محدودیت‌های صادراتی به عراق گفت: این کشور ظرفیت بالایی برای واردات دارد، اما به دلایل مختلف از جمله سیاست‌های حمایتی از تولید داخلی، گاه با ممنوعیت‌ها و تعرفه‌های بالا مواجه هستیم. با این حال، رشد صادرات به عراق ادامه‌دار خواهد بود، به‌ویژه اگر بتوانیم از طریق سرمایه‌گذاری مشترک، حضور خود را در بازار این کشور تثبیت کنیم.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران ضمن اشاره به نقش پررنگ ترکیه در بازارهای منطقه‌ای گفت: ترکیه استراتژی‌های تهاجمی و مؤثری در حوزه صادرات دارد؛ از مشوق‌های قوی تا زیرساخت‌های حمل‌ونقل و لجستیک. برخی از این استراتژی‌ها قابل بهره‌برداری در ایران نیز هستند. کارخانه‌های بزرگی در ایران، به‌ویژه در حوزه مواد غذایی و شوینده وجود دارند که با حمایت مناسب می‌توانند بازارهای منطقه‌ای را به دست بگیرند. سازمان توسعه تجارت در حال برنامه‌ریزی برای ارائه مشوق‌ها و امکانات لازم به صادرکنندگان است.

ضرورت بازنگری در نظام مشوق‌های صادراتی

دهقان‌دهنوی ضمن اشاره به کاهش بودجه مشوق‌های صادراتی طی سال‌های اخیر تصریح کرد: پیشنهاد ما این است که عوارض صادراتی کالاهای خام و نیمه‌خام صرف توسعه صادرات کالاهای با ارزش افزوده بالا شود. اگر این پیشنهاد در بودجه سال آینده گنجانده شود، می‌تواند تحول مهمی در حمایت از صادرات ایجاد کند.

به گفته رئیس سازمان توسعه تجارت، پیمان تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا که از پنج‌شنبه هفته گذشته وارد مرحله اجرایی شده، گام مهمی در گسترش تجارت ایران با پنج کشور عضو این اتحادیه است. در این پیمان ۸۷ درصد از کالاهای مبادله‌شده مشمول تعرفه صفر شده‌اند که فرصتی بزرگ برای افزایش رقابت‌پذیری محصولات ایرانی است.

منبع: مهر

965836

سازمان آگهی های پرسون