به گزارش سایت خبری پُرسون، حجت الاسلام والمسلمین منتظری در مراسم اولین سالگرد شهادت شهید آیت الله رئیسی و شهدای همراه که در دانشگاه علوم پرشکی تهران برگزار شد، با اشاره به احادیثی از نبی مکرم اسلام (ص) و مولی الموحدین علی (ع) اظهار کرد: پیامبر اکرم (ص) فرمودند «خیرالناس انفعهم بالناس» و مشابه همین فرمایش از امیر المومنین (ع) با اختلاف در یک کلمه است که فرمودند: «افضل الناس انفعهم بالناس»، بهترین مردم و با فضیلتترین آنها چه کسی است؟ آن کسی که به نفع مردم حرکت و کار میکند و به مردم بیشترین فایده و نفع را میرساند.
رئیس دیوان عالی کشور گفت: حتما شما عزیزان از این انفع الناس به معنای عام، بهرهبرداری خواهید کرد. انفع به معنای نافعترین است. نافعترین را نباید فقط در منافع حیات دنیوی دانست. معنای عام آن این است، هم جهات معنوی و دنیوی مردم را میتواند مدنظر قرار دهد.
وی تصریح کرد: بنده از لحاظ اخلاقی و شخصیتی به خود اجازه نمیدهم نسبت به مسائل مختلف گزافه گو باشم، زیرا این اقدام را خلاف عقل، اخلاق و شرع میدانم. آنچه از زبان بنده پیرامون شخصیت و یا شخصیتهایی که این مجلس به احترام آنها تشکیل شده است، میشنوید براساس شناخت و برداشتهای نزدیک و شخصی و حضوری خودم بوده است و روایت نقل نمیکنم.
حجتالاسلام والمسلمین منتظری گفت: آنچه درباره شهدای خدمت عرض میکنم نه از باب اینکه صرفا درباره شهید رئیسی و شهدای دیگر ستایش کنم، دقیقا این نکتهای بود که مقام معظم رهبری نیز در ابتدای سخنان خود روی آن انگشت گذاشتند، هرچند وظیفه ماست از شخصیتهای خدمتگزار و صدیق خود تجلیل کنیم و آنها را به نیکی یاد کنیم.
رئیس دیوان عالی کشور گفت: اما نکته مهمتر از این، موضوعی است که باید برای بنده و شما به عنوان یک درس و مکتب مورد توجه قرار گیرد. مواردی که مطرح میشود ستایش از یک شخص نیست، بلکه ستایش از خصوصیاتی است که این خصوصیات در یک فرد مانند سید ابراهیم رئیسی و یا شهید آل هاشم و یا شهید امیر عبداللهیان و یا شهید مالک رحمتی و سایر شهدای بزرگوار و شخصیتهای ارجمندی مانند سردار سلیمانیها و شهدای بزرگی که در جبهههای دفاع مقدس در مقابله با گروهکها و جنایتکاران تقدیم کردیم، نمایان میشود.
حجتالاسلام والمسلمین منتظری بیان کرد: اینها ستایش از یک شخص نیست بلکه گشودن بابی است که من و شما مطالعه کنیم، ببینیم سلیمانی چرا شهید سلیمانی شد و شهید طهرانی مقدم چرا شهید طهرانی مقدم شد.
رئیس دیوان عالی کشور گفت: بسیاری از شما حاضران در این جلسه در اوایل انقلاب نبودید، ما در سال ۵۸-۵۹ تا اوایل دهه ۶۰ شاهد حملات عجیبی علیه شهید بهشتی بودیم آنچنان چهره او را در بین مردم و خصوصا در بین جوانان و دانشگاهیان مخدوش نشان میدادند که برخی نسبت به مسلمان بودن او تردید داشتند.
وی بیان کرد: این اتفاقات ما را به یاد یک واقعه تاریخی میاندازد، همان حرکت مذبوحانهای که بنی امیه و معاویه نسبت به امیر المومنین (ع) داشتند و انچنان چهره او را در بین مردم دگرگون نشان داده بودند که وقتی خبر شهادتش در محراب را به مردم دادند، عده زیادی از مردم تصورشان بر این بود که مگر علی نماز میخوانده است؟ دشمنان همین حرکت را در مقابل شهید رئیسی و دیگر شهدا نیز داشتند.
حجتالاسلام والمسلمین منتظری بیان کرد: با همه این توصیفات، انتظار دارم آنچه درباره شهدای خدمت عرض میکنم را از زبان کسی بشنوید که سالها با او مصاحبت داشته است، گاهی مصاحبتهای ما کاری بود و در حتی در دوران ریاست جمهوری اش از نزدیک با او دیدارهای زیادی داشتم. خصلتهایی که عرض میکنم تنها اختصاص به شهیدان ال هاشم، رئیسی و امیر عبداللهیان و سایر شهدا نداشت و کسانی که واجد این خصوصیات و اخلاق باشند در همین رتبه قرار خواهند گرفت.
وی افزود: اولین ویژگی که در شهید رئیسی شاهد بودم، ولایتمداری او و تعهدش نسبت به ولی امرش بود. زمانی که با ایشان قبل از ریاست قوه قضاییه، در قوه با هم کار میکردیم، هم زمانی که رهبر انقلاب مسئولیت دادگاه ویژه روحانیت را به بنده دادند و مسئولیت دادستانی ویژه روحانیت را به شهید رئیسی دادند، در این حوزه نیز همکاریهای زیادی داشتیم و جلسات همفکری زیادی را برگزار میکردیم.
رئیس دیوان عالی کشور عنوان کرد: او منتظر نبود رهبر انقلاب درباره موضوعی دستور دهند اگر در ملاقاتها و گفتگوهایش احساس میکرد، نکتهای مورد نظر رهبر انقلاب است در جهت تحقق آن حرکت میکرد و میگفت خواسته رهبر انقلاب این است ولو به زبان و قلم نیامده باشد. دنبال آن خواسته میرفت و این اوج ولایت مداری این شخص را میرساند.
حجتالاسلام والمسلمین منتظری بیان کرد: برخی از اصحاب امامان به مجرد اینکه خواسته امام خود را میفهمیدند دنبال تحقق این خواسته میرفتند، هم درباره رسول اکرم و امام علی (ع) و امام صادق (ع) و امام حسین (ع) مصادیق زیادی داریم. این ویژگی ولایتمداری ایشان گاهی با حرفها و نسبتهایی که به او میدادند برایش گران تمام میشد.
وی اضافه کرد: ویژگی دوم ایشان، اعتقادشان به برنامه ریزی و کار براساس برنامه بود. در عدلیه زمانی که ایشان از استان قدس قرار بود به قوه قضاییه آمده و رئیس قوه قضاییه شوند به مشهد آمدند و جلساتی میگذاشتند که سند تحول را تدوین کنند و به نظر رهبر انقلاب برسانند و دستگاه قضایی را در مسیر یک برنامه تحولی اداره کنند.
رئیس دیوان عالی کشور گفت: شهید رئیسی معتقد بود در درون کشور توانمندیهایی داریم که باید شناسایی شود و به کار گرفته شود لذا با دانشگاهیان و قشرهای مختلف جلساتی را برگزار میکردند. او میخواست از توانمندیهای داخلی استفاده کند و هیچگاه این نظر را نداشت که بخواهیم کشور را در کارهای مهم و سخت از بیرون اداره کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین منتظری تاکید کرد: از دیگر ویژگیهای ایشان مردمی بودن است که بروز و ظهور فراوانی داشت، خصوصا در دوران تصدی ایشان در قوه قضاییه و بعد به عنوان رئیس جمهور برای خود هیچ حریم کاری قائل نبود. مکرر در زمان ریاست وی در دستگاه قضایی همراه ایشان بودم او در بازه زمانی ۴۸ ساعته مشغول کار میشد و خستگی ناپذیر بود و دل خاشع و مهربانی داشت.
وی گفت: شهید رئیسی برخورد عزتمندانه برای ملت و کشور در برابر دشمنان داشت. همگی شاهد بودیم این شهید، در مجمع عمومی سازمان ملل، قرآن را با چه اقتدار و عزتی بر دست گرفتند و تصویر شهید سلیمانی را بالای دست دیگر خود گرفتند و به دنیا نشان دادند راه ما راه شهید سلیمانی است و برنامه ما قرآن است. این برای یک ملت مسلمان عزت آفرین است و این از ویژگیهای ایشان بود.
وی تاکید کرد: سه نفر را در سازمان ملل دیدیم که عزتمندانه برای کشور ورود کرده و دفاع کردند اولین نفر رهبر انقلاب در زمان ریاست جمهوریشان بود و دومی شهید رجایی و سومین نفر ایشان بودند که با این حرکت و بیانات بلیغ عزت و افتخار ایرانی را به دنیا نشان داد.
رئیس دیوان عالی کشور گفت: شهید رئیسی اهل مشورت بود چه در قوه قضاییه و چه وقتی در دولت بود نظر کارشناسان را مورد توجه قرار میداد. خداوند به او توفیق مسئولیت تولیت آستان قدس را عطا کرد که در زمان مدیریت ایشان وقتی به این شهر سفر میکردیم، آثار مدیریتی ایشان مشهود بود، البته مدیران قبل و بعد از ایشان نیز زحمات زیادی کشیدند، اما ایشان تلاش چشمگیری در خدمتگزاری به استان قدس و زائران و مجاوران داشت.
حجت الاسلام والمسلمین منتظری افزود: یکی دیگر از ویژگیهای شهید رئیسی این بود که برای خدمت به مردم شب و روز و تعطیل و غیر تعطیل قائل نبود و هرگاه فرصتی برای سرکشی میدانی پیدا میکرد برای بازدید میرفت، مرحوم ال هاشم نیز حقیقتا فردی مخلص و مردمدار و پاک و ساده زیست بود. شهید امیرعبدالهیان نیز در دوران وزارتش کارهای ارزشمندی کرد و در دفاع از جبهه مقاومت خوش درخشید. با رحمتی نیز در مدت کوتاهی همکاری یک ساله و نیمه داشتیم ایشان شخصیتی پرتوان صادق و ارزشمند بود.
وی گفت: این حادثه برای ما دلخراش و برای کشور ضایعهای بود ولی برای آنها لذت بخش بود. خداوند وقتی جایگاه شهدا را در قرآن بیان میکند برای ما قابل هضم نیست. قطعا شهید رئیسی شادمان بود که در راه خدمت به مردم و نظام و مستضعفان جان خود را از دست داد. انشالله خداوند به همه ما توفق دهد پاسدار خون شهدا باشیم و از خون شهدا صیانت کنیم.
رئیس دیوان عالی کشور خطاب به دانشجویان حاضر در این مراسم گفت: باید از مکتب شهدا درس چگونه زیستن بگیریم. این انقلاب ارزان به دست ما نرسیده است؛ صیانت از آن وظیفه همه ماست. باید در مقابل دشمنان و کسانیکه دنبال ریشهکن کردن نظام به سردمداری استکبار جهانی و صهیونیسم هستند با تدبیر مقاومت کرد و به دنبال تحقق آرمان های انقلاب اسلامی باشیم.
منبع: دیوان عالی کشور