پالایشگاه شهید سلیمانی فقط روی کاغذ پیشرفت کرد!

مدیرعامل شرکت پالایش و پخش گفت:از زمان تحویل ما، این پروژه پیشرفت دو سه درصدی بیشتر نداشته است، و مشخص نیست روز اول به چه پشتوانه‌ای قرار بود سهام داران و سرمایه گذاران این طرح مشارکت کنند.
تصویر پالایشگاه شهید سلیمانی فقط روی کاغذ پیشرفت کرد!

به گزارش سایت خبری پُرسون، محمد صادق عظیمی فر مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران در رابطه با آخرین وضعیت پالایشگاه شهید سلیمانی گفت: در سنوات قبل تعداد زیادی طرح پالایشی با سرمایه گذاری قابل توجهی تعریف شده است.

وی در این زمینه ادامه داد: نزدیک به ۶۰ میلیارد یورو طرح پالایشی تعریف شده که سه تا چهار از این طرح‌ها ۳۰۰ هزار بشکه‌ای پتروپالایشیبود.

مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی خاطر نشان کرد: این طرح‌ها در مجموع نزدیک به ۲۰ تا ۳۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری شده است و این طرح‌ها عمدتاً پیشرفت‌هایی که داشتند کمتر از ۵ درصد است و صرفاً یک زمین که در مرحله مهندسی قرار دارند و پیش روی نکرده اند.

وی ادامه داد: اگر قرار باشد که ما طرح‌های متعدد بدون پشتوانه مالی و بی‌نتیجه تعریف کنیم امکان اینکه میلیون‌ها بشکه طرح تعریف شود، وجود دارد و اگر قرار است طرحی در صنعت پالایش تعریف شود، در ابتدا باید حساب و کتاب اینکه تأمین مالی این طرح و چگونگی اجرای چگونه صورت می‌گیرد.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: به نظر می‌رسد این حساب و کتاب در خصوص پالایشگاه شهید سلیمانی در نظر گرفته نشده است زیرا با عمده سهامداران این پالایشگاه چندین جلسه برگزار شده است که اکثراً فکر بعدش آن را نکرده بودند که قرار است تأمین مالی این پترو پالایشگاه چگونه انجام پذیرد.

به گفته عظیمی فر برخی از این سهامدارها حتی در سایر پروژه‌های پالایشی ۳۰۰ هزار بشکه‌ای نیز شریک بودند.

معاون وزیر در امور پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی اضافه کرد: جلسات متعددی را برگزار کردیم و این موضوع در شورای اقتصاد بحث قرار گرفت و پس از آن جلسه‌ای با محوریت معاون اقتصادی معاون اول برگزار شد قرار بر این شد که این طرح‌ها به نحوی ساماندهی شوند.

مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به اینکه اجرای طرح‌های اولویت دار در دستور کار قرارگرفته، اضافه کرد: قرار بر این شد که طرح‌ها به گونه‌ای سامان دهی شوند که طرحی که بیشترین مزیت را دارد و پیشرفت بالاتر، تسهیلات بیشتر، موقعیت مناسب‌تر و از منظر ارزش افزوده عایدی بیشتری برای کشور دارد به عنوان طرح اولویت دار انتخاب شود و اگر سهامداران بقیه اون طرح‌های ۳۰۰ هزار بشکه‌ای تمایل و یا توان تأمین مالی دارند در طرح‌های اولویت دار مشارکت کنند.

وی اضافه کرد: این پترو پالایشگاه ابتدا با اولویت بندی که در نظر گرفته شده است ابتدا باید پیگیری شود و سپس به نتیجه برسد.

معاون وزیر نفت درپاسخ به این سوال که چرا هلدینگ خلیج فارس به عنوان یکی از سهام داران اصلی اقدامی نکرده است، خاطر نشان کرد: به نظر می‌رسد هلدینگ طرح‌های متعدد با پیشرفت بالا دارد و در عین حال منابع محدود بابت سرمایه گذاری در طرح‌های مختلف دارد به همین دلیل اولویت هلدینگ تکمیل طرح‌های نیمه تمامی است که پیشرفت‌هایی بیش از ۶۰_۷۰ درصد دارند و نه سرمایه گذاری در طرح‌هایی که پیشرفتی ندارند.

وی در خاتمه با اشاره به اینکه از زمان تحویل ما، این پروژه پیشرفت دو سه درصدی بیشتر نداشته است، اضافه کرد: این دو سه درصد پیشرفت هم مربوط به دریافت مجوزها و زمین تخصیصی به این طرح بوده است و مشخص نیست روز اول به چه پشتوانه‌ای قرار بود سهام داران و سرمایه گذاران این طرح مشارکت کنند.

منبع: مهر

943375

سازمان آگهی های پرسون