عارف:

آفریقا همواره در خاطره تاریخی ملت ایران جایگاه ویژه‌ای داشته است

معاون اول رئیس جمهور سومین اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا گفت: آفریقا همواره در خاطره تاریخی ملت ایران جایگاه ویژه‌ای داشته و ما به پیوندهای بیش از هزار ساله خود با آفریقا می‌بالیم.
تصویر آفریقا همواره در خاطره تاریخی ملت ایران جایگاه ویژه‌ای داشته است

به گزارش سایت خبری پُرسون، محمدرضا عارف سومین اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا که با حضور نمایندگان ۵۱ کشور آفریقایی در سالن اجلاس سران برگزار شد، ضمن ابراز ناراحتی در حادثه بندر شهید رجایی و مصدوم شدن چند صد نفر از هموطنان و طلب صبر برای بازماندگان درگذشتگان این حادثه، گفت: از تلاش‌های همه نهادهای ذی‌ربط در مهار کردن آتش و مدیریت بحران به ویژه اقدام‌های وزیر کشور و سایر وزرا تشکر می‌کنم، دستور رئیس جمهور را تکرار می‌کنم که هرچه سریع‌تر باید درمان مصدومین رسیدگی شود و خوشبختانه اکثر آنها به خانه‌هایشان بازگشتند، رسیدگی به خانواده‌هایی که عزیزشان را از دست داده‌اند همچنین بحران آتش با فوریت پیگیری می‌شود.

وی خطاب به حاضرین در این اجلاس ادامه داد: مایه افتخار و خرسندی است که در جمع فرهیخته‌ای از نمایندگان از ملل شریف قاره آفریقا حضور دارم، قاره‌ای که در تاریخ بشریت جایگاهی درخشان داشته و به عنوان مهد تمدن و انسانیت شناخته می‌شود.

معاون اول رئیس جمهور آفریقا را سرزمین آفتاب سرافراز و جنگل‌های پرطراوت و مردمانی اصیل و پرمهر با فرهنگی غنی دانست و گفت: آفریقا با تاریخی پرفراز و نشیب همواره در خاطره تاریخی ملت ایران جایگاه ویژه‌ای داشته است. ما به پیوندهای بیش از هزار ساله خود در این قاره عظیم می‌بالیم.

عارف با تاکید بر اینکه پیوندهای ایران و آمریکا بیش از هر زمان دیگر مستعد تعمیق، توسعه و تحول در چهارچوب منافع مشترک است، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر ظرفیت‌های درونی، اراده‌ای مستقل و نگاهی مبتنی بر همکاری‌های جهانی داشته است که توانسته است در مواجهه با چالش‌های سیاسی و اقتصادی، الگوی پایدار از رشد و پیشرفت را به جهانیان عرضه کند.

وی خاطرنشان کرد: تعامل ایران با ملت‌ها و دولت‌های آفریقایی بر پایه اصول انسانی عدالت محوری، کرامت ملت‌ها، اشتراکات تاریخی و تمدنی استوار است؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای در بیانات راهبردی خویش بارها بر ضرورت گسترش همکاری با قاره آفریقا تاکید فرمودند.

معاون اول رئیس جمهور الهام گرفتن از رهنمودهای رهبری در ارتباط با قاره آفریقا را امری ضروری و مهم دانست و ادامه داد: با الهام از رهنمودهای رهبری و با تکیه بر ارزش‌های اسلامی و انقلابی ما در دولت وفاق ملی خواستار تقویت و گسترش روابط همکاری‌های فراگیر، عمیق و نهادینه با ملت‌های آفریقایی هستیم.

عارف به اسناد بالادستی کشورمان از جمله سند چشم انداز و قانون برنامه هفتم توسعه در رابطه با همکاری با آفریقا اشاره کرد و افزود: در برنامه‌های توسعه ملی ما صراحتاً بر توسعه روابط جنوب جنوب و گسترش تعاملات با کشورهای آفریقایی تأکید شده است. ما آفریقا را نه صرفاً بازاری رفتی بلکه شریک راهبردی، دارای جایگاه ویژه در هندسه نوین قدرت جهانی می‌دانیم.

معاون اول رئیس جمهور خطاب به حاضران در جلسه تصریح کرد: زمان آن رسیده که ملت‌های جنوب برای نخستین بار در تاریخ معاصر قواعد بازی را خودشان بنویسند؛ ایران ملتی است که هزاران سال بر روی پای خود ایستاده است؛ ملتی که در دل طوفان‌ها، پرچم تمدن، شرافت آزادگی را فراشته نگه داشته است و شما ملت‌های بزرگ آفریقا نیز در حافظه تاریخ هم پیمان این شکوه هستید.

عارف رنج مشترکی میان ایران و آفریقا را به درازای قرن‌ها خواند و ادامه داد: قرن‌هاست رنج مشترک و آرمان مشترک و یک رویای مشترک به هم پیوند داده است، رویای استقلال عزت و ساختن جهانی بر مبنای عدالت نه سلطه! امروز در این اجلاس گرد هم آمده‌ایم برای اعلان یک ائتلاف تاریخی، ائتلاف ملت‌هایی که دیگر نمی‌پذیرند در حاشیه معادلات جهانی بمانند، ائتلاف جنوب جهانی ائتلافی برای طراحی نظمی نو، برخاسته از قلب ملت‌ها نه از پشت درهای بسته قدرت است.

وی در همین رابطه یادآور شد: ما در ایران نه تنها نفت داریم، گاز و معدن داریم، اراده، دانش و فناوری داریم و آماده‌ایم این توان را نه به قیمت سلطه که در مسیر برادری و هم سرنوشتی با آفریقا به کار بگیریم، در نفت، گاز و پتروشیمی ایران صاحب زنجیره کامل فناوری و تولید است. محصولات پتروشیمی ما امروز نه فقط صادرات بلکه آمار شتاب دادن به جهش صنعتی آفریقا است؛ ما نه فقط می‌فروشیم، ما شریک می‌شویم.

معاون اول رئیس جمهور از آمادگی کشورمان در همکاری‌های مشترک صنعتی با قاره آفریقا خبر داد و گفت: آماده هستیم در معدن و صنایع معدنی، آماده هستیم تجربه فناوری و سرمایه را با شما شریک شویم نه برای استخراج بی‌رحمانه بلکه برای آفرینش ارزش در دل خاک‌های زرین آفریقا؛ در کشاورزی و امنیت غذایی به دنبال یک پیوند تمدنی هستیم. کشاورزی دانش بنیان، اقلیم پایدار و غذا برای همه و نه فقط برای بازار؛ در انرژی بیایید با هم چراغی را در تاریکی وابستگی روشن کنیم.

عارف در همین رابطه افزود: ایران آماده است در طراحی شبکه‌های انرژی پاک و برق منطقه‌ای با آفریقا شریک راهبردی باشد، برای همکاری‌های فناورانه و انتقال دانش در حوزه زیرساخت‌های پیوند دهنده، تسهیل تجارت و همکاری‌های مال، سلامت و بهداشت، تقویت نهادهای هماهنگ کننده همکاری‌ها، حوزه گردشگری و فرهنگی و سایر حوزه‌ها آماده همکاری هستیم.

وی همچنین اظهار کرد: قاره آفریقا به عنوان یکی از قطب‌های نوظهور اقتصادی با تجارت سالانه بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد دلار، نرخ رشد متوسل ۴ درصدی که انتظار می‌رود در سال جاری به چهار و نیم درصد برسد، منابع طبیعی غنی و جمعیتی جوان شریک راهبردی ارزشمندی برای جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود.

منبع: ایسنا

943105

سازمان آگهی های پرسون