به گزارش سایت خبری پُرسون، فریدون مجلسی کارشناس روابط بین الملل در یادداشتی نوشت: منطقه خاورمیانه با تنش های فزاینده ای روبه روست که می تواند در آینده به بحران های گسترده تری بینجامد؛ بحران هایی که نه به سود دولت هاست و نه به نفع ملت ها. در چنین شرایطی، یادآوری این نکته ضروری است که همیشه برای جنگیدن دیر است، اما برای گفت وگو و صلح، هیچ گاه دیر نیست. از همین رو، توسل به مذا کره و گفت وگو می تواند مانعی جدی در برابر تشدید بحران ها باشد.
در هفته های اخیر، برخی گروه های منطقه ای با هدف دفاع از آرمان فلسطین و حمایت از مردم غزه، توان خود را در ضربه زدن به دشمنان فلسطین نشان داده اند و این تحرکات، با توجه به وابستگی شدید اقتصاد غرب به امنیت دریایی، برای آن ها بسیار گران تمام شده است. کشورهای غربی هم با اعزام نیروهای نظامی به منطقه، در پی مقابله و تضعیف توان رزمی این گروه های مقاوم برآمده اند تا جلو وارد شدن ضربه های بیشتر را بگیرند. این اقدامات از سوی گروه های مقاومت که در راستای دفاع از آرمان ها و هویت شان تعریف شده، برای طرف مقابل بسیار گران آمده و آنها هم سعی کرده اند با قرار دادن نام این گروه های مبارز در فهرست گروه های تروریستی آنها را در افکار عمومی بدنام کنند. به عبارت دیگر موقعیت، جایگاه یا اهداف سیاسی این گروه ها برای غرب اهمیت ندارد و آنها تمام توان خود را به کار برده اند تا بتوانند با نظامی گری و استفاده از سالح آنها را تضعیف کنند.
در موج اول غربی ها تحت تاثیر تحرک گروه های مقاومت قرار گرفتند و مدتی طول کشید تا توانستند خود را بازیابند و با آنها وارد مقابله شوند. اکنون می بینیم که این گروه ها زیر بمباران قرار گرفته اند و غرب تلاش می کند تا نه تنها قدرت نظامی، بلکه در ادامه قدرت سیاسی آنها را از بین ببرد. نمونه روشن این سیاست، تحولات جاری در یمن است. بخشی از این کشور تحت کنترل دولتی دست نشانده است که در صنعا مستقر شده و مناطق دیگر یمن در کنترل نیروهای حوثی است.
غربی ها بعد از تضعیف نظامی حوثی ها سعی دارند دولت صنعا را تقویت کنند تا به عنوان تنها حاکم بر تمام خاک یمن شناخته شود. در چنین شرایطی گروه های مبارز باید بین مبارزه بر سر آرمان و مشروعیت توازن پایدار برقرار کنند. اکنون که دایره درگیری ها رو به گسترش است، ضروری است نخبگان سیاسی و فکری آنها در رویکردها و سیاست های خود دقیق شوند. غربی ها تلاش می کنند که فرایندهایی مانند مذاکرات صلح در لبنان، توافقنامه آتش بس در سودان و حتی گفت وگوهای پرچالش در افغانستان را مدام در برابر حوثی ها قرار دهند اما حوثی ها نشان داده اند که در این زمینه ها از آگاهی لازم برخوردار هستند و اگر سیاست ها و برنامه هایشان با چنین فرایندی همسو باشد، از انجام آن خودداری نخواهند کرد. با همه اینها حوثی ها نشان داده اند که بر آرمان فلسطین نهایت ایستادگی را نشان داده اند.
منبع: آرمان ملی