نماینده مجلس:

سیاست افزایش نرخ ارز تورم را کنترل نمی‌کند و باید اصلاح شود

نماینده شاهین شهر گفت: اگر دولت برای وزارت اقتصاد کسی مثل همتی را انتخاب کند که فکر کند با افزایش نرخ ارز می‌توان تورم را کنترل کرد، از نظر مجلس باز هم مقبولیت نخواهد داشت.
تصویر سیاست افزایش نرخ ارز تورم را کنترل نمی‌کند و باید اصلاح شود

به گزارش سایت خبری پُرسون، حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی درباره علت افزایش قیمت ارز و طلا و ارتباط آن با استیضاح وزیر اقتصاد دولت چهاردهم گفت: از زمانی که طرح استیضاح کلید خورد بیان کردیم که مسأله مجلس مسألۀ اشخاص نیست. بنابراین همانطور که رئیس مجلس بیان کردند اصلاً این استیضاح رنگ و بوی سیاسی به خود نگرفت و مسأله اصلی سیاست ارزی ناکارآمد و اشتباهی بود که آقای همتی دولت را متقاعد و مجبور کرد که باید این سیاست را اجرا کنند و آن هم دستور افزایش نرخ ارز نیما بود در واقع آقای همتی داعیه دار این سیاست بود که با افزایش نرخ ارز می‌توانیم تورم را کنترل کنیم.

وی افزود:معیشت مردم و ارزش پول ملی یک خط قرمز است و بارها این تفکر غلط آزموده شده ولی عبرت گرفته نمی‌شود.

نماینده شاهین شهر ادامه داد: مردم عزیز ما شاهد بودند که در فاصله ای کوتاه ارز نیما را با ادعای مبارزه با رانت 700 هزار میلیارد تومانی از کانال 40 هزار تومان به کانال 60 هزار تومان رساندند و ارز آزاد غیررسمی را از 58 به 93 هزار تومان گران کردند.

حاجی دلیگانی خاطر نشان کرد: دولت نباید استیضاح وزیر از سوی مجلس را اعتراض به شخص آقای همتی بداند بلکه اعتراض نمایندگان به سیاست غلط ارزی است که دولت در پیش گرفته شده و ما تذکر دادیم که اگر این سیاست نادرست اصلاح نشود روند کماکان صعودی خواهد بود.

وی تاکید کرد باید تغییر ریل در سیاستگذاری اقتصادی و اصلاح نظام ارزی کشور صورت بگیرد. استیضاح وزیر اقتصاد گام اول این تغییر بزرگ بود و گامهای بعدی در حال پیگیری است. در قدم اول باید شخصیتی که مروج و مبلغ و به نوعی تئوریسین سیاستهای اشتباه ارزی در دولت بود کنار گذاشته می‌شد تا دولت نسبت به سیاستهای اشتباه خود بیدار شود.

نایب رییس کمسیون اصل 90 مجلس بیان کرد: عدم استیضاح وزیر اقتصاد این پیام را مخابره می‌کرد که کسی به عنوان مسئول می‌تواند چنین جنایتی را علیه پول ملی کشور و معیشت مردم وارد کند و کسی هم کاری به او نداشته باشد. صیانت از سفره مردم، دغدغه اصلی نمایندگان مجلس است و کسانی که بی محابا با سیاستهای غلط خود ارزش پول ملی را تضعیف می کنند کمترین مجازات برای آنها برکناری است.

حاجی دلیگانی یادآور شد: همه دیدند استیضاح آقای همتی در کوتاه مدت تاثیر مثبت داشت و در زمان ارجاع استیضاح به کمیسیون و همچنین پس از برکناری ایشان دلار حدود 3 الی 4 هزار تومان کاهش پیدا کرد اما چرا دوباره افزایش قیمت داشتیم؟ چون در بلندمدت اخلالگران در نظام ارزی کشور حتی پس از استیضاح نیز هیچ اقتداری از سوی حاکمیت برای به دست گرفتن حکمرانی ارزی مشاهده نکردند و به اخلال گری خود ادامه دادند.

وی اظهار داشت:در زمانی که مقام معظم رهبری از عدم بازگشت ارز صادر کنندگان گلایه می‌کنند بانک مرکزی شیوه نامه برای مصالحه ریالی رفع تعهدات ارزی از سوی صادر کنندگان می‌دهد در واقع با این کار خود عدم بازگشت ارز را تشویق می‌کنند. مثالها در خصوص رهاشدگی حکمرانی ارزی فراوان است.

نماینده شاهین شهر گفت: گام بعدی اصلاح نظام ارزی کشور با طرح تحقیق و تفحص از بانک مرکزی کلید خورده است. دولت باید پاسخگو باشد که چرا قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز را اجرا نمی‌کند؟ چرا با صادر کنندگانی که ارز خود را برنمی‌گردانند برخورد نمی‌شود؟ چرا با صرافی‌هایی که عاملان اصلی خروج میلیاردها دلار سرمایه از کشور هستند برخوردی صورت نمی‌گیرد؟ چرا خود دولت به سفته بازی در بازار دامن می‌زند؟

به گفته حاجی دلیگانی تا وقتی دولت به وادادگی در عرصه سیاستگذاری ارزی ادامه دهد و فقط تماشاچی باشد که عاملان بازارهای قاچاق و خروج سرمایه در بازار ارز صحنه گردانی کنند متاسفانه نظام ارزی با تحولات منطقه ای دچار تلاطم خواهد بود.

نایب رییس کمسیون اصل 90 مجلس در پایان بیان کرد: متاسفانه عده ای با سیاست بازیها و با رسانه های منحط خود، سفره و معیشت مردم را به گروگان گرفته اند. زمانی که ارز از 58 هزار تومان به 93 هزار تومان افزایش قیمت پیدا کرد کجا بودید که حالا مجلس را مقصر جلوه می‌دهید؟ این افزایش قیمتها ناشی از همان سیاستهای غلطی است که آقای همتی در دولت بنیان نهاد و دولت باید ریشه این سیاستها را بسوزاند به دولت هشدار می دهیم وزیری که بخواهد راه همتی را ادامه دهد و این تفکر غلط را داشته باشد که با افزایش نرخ ارز می‌توان تورم را کنترل کرد از نظر مجلس باز هم مقبولیت نخواهد داشت.

منبع: تسنیم

919985

سازمان آگهی های پرسون