باهنر:

برخی نمایندگان مطالبات مردم را به شدت بالا می‌برند

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به ارزش‌های مورد تاکید در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، تاکید کرد: برخی از این ارزش‌ها مانند استقلال و آزادی جاودانه هستند و به عبارتی دوربرگردان ندارند.
تصویر برخی نمایندگان مطالبات مردم را به شدت بالا می‌برند

به گزارش سایت خبری پُرسون، محمدرضا باهنر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در رابطه با توجه عملی مسئولان نسبت به بیانیه گام دوم انقلاب، اظهار کرد: این بیانیه بسیار مهمی بود که ۴۰ سال از عمر انقلاب گذشته بود که رهبری بیانیه‌ای را با عنوان گام دوم انقلاب صادر کردند، خودشان هم تاکید داشتند که روی این بیانیه بسیار کار کرده‌اند و مطرح کردند که آن را با دقت بخوانیم.

وی که دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین نیز هست، افزود: ما در جامعه اسلامی مهندسین بر روی این بیانیه بسیار کار کرده‌ایم به نحوی که این بیانیه را در دستور کار قرار دادیم و چندین جلسه بر روی آن بحث کردیم و -در همین رابطه- بیانیه‌های متعدد و متنوعی را بر روی هر یک از فرازهای بیانیه گام دوم انقلاب صادر کردیم.

باهنر ادامه داد: رهبری افتخارات ۴۰ سال گذشته نظام را در این بیانیه برشمرده بودند و همینطور به ارزش‌هایی که به آنها قائل هستیم اشاره و تاکید داشتند که برخی از این ارزش‌ها جاودانه است و به عبارتی دور برگردان ندارد و تا ابد بر روی این ارزش‌ها پافشاری داریم؛ مثل استقلال، آزادی، تمامیت ارضی، اسلامیت، مشارکت مردم و سایر اصول مهم که مورد تاکید واقع شده بودند.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب فرمودند که میان آن ایده‌آل‌ها و واقعیات شکاف‌ها و فاصله‌هایی ایجاد شده و از جوانان دعوت کرده بودند که بیایند و در ۴۰ سال دوم این شکاف‌ها را پُر کنند و پس از مدتی حضرت آقا فرمودند منظور من از جوان‌گرایی پیرزُدایی نبود، پیرها و مجربین که کار، تلاش و فکر کرده‌اند نباید از میدان فاصله بگیرند و باید بتوانند تجربیات خود را منتقل کنند.

حدود ۱۵ درصد از نمایندگان بعد از اتمام نمایندگی وضعیتشان از نظر معیشت خانواده بدتر از قبل شده است

باهنر در بخشی از سخنانش با اشاره به اینکه گاهی واقعیت‌ها را بدتر از آنچه که هست می‌بینیم، گفت: من هفت دوره در مجلس شورای اسلامی حضور داشتم و در حدود این ۲۷ سال ۱۲۰۰ یا ۱۳۰۰ نماینده را دیدم که آمده‌اند و رفتند، یک دوره و یا دو دوره و حتی بیشتر نماینده مجلس بودند. به طور تخمینی می‌توانم بگویم که ۱۰ درصد از این نمایندگان بار و بُنه خود را بستند و رفتند.

وی ادامه داد: حدود ۱۰ یا ۱۵ درصد از نمایندگان بعد از نمایندگی وضعیتشان از نظر وضعیت معیشت خانواده بدتر از قبل از دوره نمایندگی‌شان شده است. طبیعی هم هست ممکن است که فردی که معلمی خوب، پزشک خیر، مهندسی فعال و یا کارمند خوبی بوده است از شهرستان خودش به عنوان نماینده انتخاب شود به تهران آید و به عنوان نماینده مجلس کار خود را شروع کند.

من از همکاران سابقم در مجلس موردی را سراغ دارم که ۱۵ سال قبل ماهی ۲۰۰ هزار تومان پول قرض می‌گرفت که کمک خرجی داشته باشد. یا یک نماینده‌ای بود که پس از نمایندگی در یکی از پمپ بنزین‌های شهرری کارگر نازل شده بود

باهنر در همین رابطه افزود: در مجلس وظیفه داشتیم خانه اجاره‌ای در اختیار نمایندگان قرار دهیم و اجاره آن را پرداخت کنیم و یا به آنها خانه سازمانی بدهیم، همینطور ماشینی که آن نماینده را می‌آورد و می‌برد و ماهانه نیز یک بار هزینه بلیط هواپیما برای سرکشی به حوزه انتخابیه را در اختیارش قرار دهیم. این فرد اگر در دوره بعدی رأی نیاورد در تاریخ ۷ خرداد همه این امکاناتی که در اختیارش بود قطع می‌شود، دیگر خانه‌ای وجود ندارد و ماشینی به دنبال او نمی‌رود و بلیط هواپیمایی وجود ندارد.

وی گفت: نماینده‌ای که دیگر به مجلس راه نیافته معمولاً دوست ندارد به شهر خود برگردد و از همان روز اول در پرداخت اجاره خانه‌اش دچار مشکل می‌شود. من از همکاران سابقم در مجلس موردی را سراغ دارم که ۱۵ سال قبل ماهی ۲۰۰ هزار تومان پول قرض می‌گرفت که کمک خرجی داشته باشد. یا یک نماینده‌ای بود که پس از نمایندگی در یکی از پمپ بنزین‌های شهرری کارگر نازل شده بود.

اکثر نمایندگان در دوره اول نمی‌دانند اختیارات مجلس چیست

باهنر که نایب رئیس اسبق مجلس است، یادآور شد: ۷۰ یا ۸۰ درصد نمایندگان مجلس تقریباً همان وضعیتی را که قبل از نمایندگی داشتند را حفظ می‌کنند، اما امروز متأسفانه در افکار عمومی وقتی در تاکسی و مترو -مردم راجع به نمایندگان و مسئولان- صحبت می‌کنند می‌گویند یک نفر که نماینده بوده، وزیر و یا استاندار بوده بارش را بسته و رفته؛ یعنی -از نگاه مردم- همه ما متهم هستیم، مگر آنکه بتوانیم ثابت کنیم جزو افرادی که خورده‌اند و برده‌اند نیستیم.

۹۰ درصد نمایندگانی که در دوره اول می‌خواهند نماینده شوند، نمی‌دانند امکانات مملکت چیست؛ اطلاعی راجع به وظایف و اختیارات مجلس و مسئولیت‌های نمایندگان ندارند. این‌طور کاندیداها در حوزه انتخابیه خود وقتی به جوانان می‌رسند وعده می‌دهند که همه آنها را مشغول به کار می‌کنند و وقتی به کارگران می‌رسند می‌گویند که حقشان را از کارفرماها پس می‌گیرند؛ در جمع فرهنگیان وعده می‌دهند که حقوقشان را دو برابر می‌کنند

وی برخی از واقعیت‌های فضای سیاسی جامعه را که نادرست به تصویر کشیده می‌شوند نتیجه رقابت‌های نادرست سیاسی دانست و گفت: برخی از رقابت‌های سیاسی بی‌ارزش است و سطح پایین است و افراد همدیگر را تخریب می‌کنند، از سویی گاهی ایده‌آل‌ها بزرگ‌تر از امکانات مملکت است.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در همین رابطه بیان کرد: ۹۰ درصد نمایندگانی که در دوره اول می‌خواهند نماینده شوند، نمی‌دانند امکانات مملکت چیست؛ اطلاعی راجع به وظایف و اختیارات مجلس و مسئولیت‌های نمایندگان ندارند. این‌طور کاندیداها در حوزه انتخابیه خود وقتی به جوانان می‌رسند وعده می‌دهند که همه آنها را مشغول به کار می‌کنند و وقتی به کارگران می‌رسند می‌گویند که حقشان را از کارفرماها پس می‌گیرند؛ در جمع فرهنگیان وعده می‌دهند که حقوقشان را دو برابر می‌کنند.

برخی نمایندگان مطالبات مردم را به شدت بالا می‌برند

باهنر با اشاره به نشستی که اخیراً با نمایندگان جدید الورود به مجلس داشته است، مطرح کرد: به نمایندگانی که جدیداً وارد مجلس شده‌اند گفتم یک فرمولی به شما می‌گویم؛ وقتی تورم ۴۰ درصد است حقوق‌ها ۲۰ درصد افزایش می‌یابد شما به مردم می‌گوئید که در مجلس تصویب خواهید کرد که حقوق ۴۰ درصد افزایش یابد. وقتی در مجلس چنین مصوبه‌ای داشته باشید، نمی‌دانند که افزایش حقوق‌ها، تورم ۶۰ درصدی به دنبال دارد.

وی همچنین یادآور شد: در آن جلسه به نمایندگان گفتم اگر حقوق‌ها را دو برابر کنید آن وقت تورم به ۱۵۰ درصد می‌رسد، مشکلات مملکت را نمی‌توان با مسائل عاطفی حل کرد! بلکه مشکلات بر اساس امکانات رفع و رجوع هستند. فضایی که نمایندگان برای انتخاب شدن می‌سازند مطالبات مردم را به شدت بالا می‌برد.

باهنر با طرح این موضوع که برخی از کاندیداهای نمایندگی مجلس واقعیت‌ها را بدتر از آنچه که هست نشان می‌دهند، گفت: وقتی نمایندگان به مجلس راه می‌یابند می‌بینند نمی‌توانند کاری انجام دهند و موکلین آنها می‌گویند این فرد رأی ما را گرفت به تهران رفته، بار و بُنهخود را بسته و برای ما هم کاری نکرد. حوزه‌های انتخابیه سراغ دارم که در هر دوره انتخابات مجلس به یک فرد جدید رأی داده‌اند و کسی در آن حوزه ۲ بار نماینده مجلس نشده است، چرا که به یک نفر رأی می‌دهند و یکی دو سال بعد پشیمان می‌شوند و می‌گویند این هم مثل بقیه است.

منبع: مهر

875485

سازمان آگهی های پرسون