به گزارش سایت خبری پرسون، نبی اله عشقی ثانی مدیرعامل شبکه ملی خیریه های حامی ایتام در یادداشتی نوشت: روز ۱۶ مهر مطابق با ۷ اکتبر در کشور ما به عنوان روز ملی کودک نامگذاری و شناخته شده است ما این روز را به همگان تبریک می گوییم. اگرچه بیشتر کشورها و سازمان ملل متحد روز ۲۰ نوامبر را که امسال مصادف با ۲۹ آبان است به عنوان روز جهانی کودک انتخاب کرده اند البته هر یک از کشورها روزی را برای جلب توجه همگان به حقوق کودک مشخص کردند در این روز با هدف احترام و توجه ویژه به جایگاه کودکان و ضرورت حمایت و رعایت حقوق آنان دستگاه های مرتبط همه کشورها مراسمی را برگزار می کنند. پیمان نامــه جهانی حقوق کودک) کنوانسیون بین المللی حقوق کودک( در ۲۰ نوامبر ۱۹۸۹ مورد پذیرش مجمع عمومی سازمان ملل متحد قرار گرفت و اجرای آن به همه کشورها توصیه شده است.
تاکنون ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل متحد این پیمان نامه را پذیرفته اند که در مقایسه با سایر پیمان نامه ها بیش ترین تعداد کشورها آن را پذیرفته اند در این پیمان نامه به هر فرد زیر ۱۸ سال کودک گفته می شود و مفاد آن شامل آنان می شود. اصول پایه ای پیمان نامه حقوق کودک شامل چهار اصل زیر است:
1- توجه به منافع عالیه کودکان در هر تصمیم گیری
2- حق حیات و رشد کودک امری همگانی است
3- تبعیض علیه کودکان ممنوع است
4- کودکان حق دارند حقایق و نظراتشان را بیان کنند و باید به آنها توجه شود یـادآوری این نکته ضروری است که به منظور توجه ویژه به حقوق کودکان در همه کشورها در صورت تخلف و ارتکاب جرم از سوی کودکان محاکم ویژه کودکان که دارای ضوابطی جدا از قوانین عادی است به جرائم کودکان رسیدگی می کنند.
منبع: آرمان ملی