به گزارش سایت خبری پرسون، رقابت میان استقلال و پرسپولیس برای قهرمانی در لیگ بیست و سوم به اوج خود رسیده و به تبع آن حاشیهها هم بیشتر میشود. در همین رابطه با محمد مایلی کهن پرسپولیسی قدیمی که سابقه سرمربیگری تیم ملی را نیز دارد به گفتگو نشستیم.
ابتدا میخواهیم از یک سوژه حاشیهای خاص شروع کنیم. حکمی که کمیته انضباطی پیرامون بازیهای پرسپولیس و سپاهان برای فصل آینده صادر کرد و مدعی شد که در هر دو مسابقه فقط تماشاگران خانم حق حضور در استادیوم را دارند. به نظر شما این حکم اگر اجرایی شود از نظر بازدارندگی و افزایش سطح کیفی فرهنگ ورزشگاهها موثر است؟
به نظر من نه. بازدارندگی که مد نظرمان است را نخواهد داشت. باید واقعیت را پذیرفت و در این مورد واقعیت این است که از وقتی خانمها به استادیوم میروند آیا واقعاً شأن آنها حفظ شده است؟ آیا دیگر از کلمات زشت در ورزشگاهها خبری نیست؟ این مسئله احتیاج به فرهنگسازی دارد و صرفاً به فوتبال و ورزش هم برنمیگردد بلکه در خود جامعه هم میبینیم که متاسفانه مشکلات فرهنگی داریم. در مورد استادیوم اگر بخواهیم به صورت تخصصی صحبت کنیم باید این را بپذیریم که در خارج از کشور فرهنگ هواداری آموزش داده شده و تماشاگران با این فرهنگ آشنا هستند. چنین اتفاقی باید در فوتبال ما هم رخ بدهد و احتیاج به تمرین دارد.
برسیم به لیگ برتر. ما در حالی با شما مصاحبه میکنیم که هنوز بازی هوادار و پرسپولیس آغاز نشده است. در چنین شرایطی فکر میکنید شانس قهرمانی کدام تیم بیشتر است؟
واقعیت امر این است که شانس قهرمانی استقلال بیشتر است چون اگر هر چهار بازی باقیمانده خود را ببرد، پرسپولیس دیگر کاری نمیتواند بکند و این تیم قهرمان خواهد شد. من بازی استقلال و ذوب آهن را هم دیدم اتفاقاً همیشه در مورد بازیکنان خارجی نگاه منتقدانه دارم ولی در این بازی هر دو گل استقلال توسط خارجیها به ثمر رسیده شد..
اگر بخواهیم به طور ویژه در مورد جلال الدین ماشاریپوف و گوستاوو بلانکو صحبت کنیم آیا این دو نفر بالاتر از فوتبال ایران هستند یا اینکه در فوتبال خودمان استعدادهایی نظیر آنها پیدا میشود؟
قطعاً پیدا میشود. به نظر من در فوتبال ایران بهتر از این دو بازیکن هم داریم. الان پرسپولیس هم یک بازیکن ازبکستانی دارد. بحث من اصلاً روی کشور ازبکستان نیست، شاید در کشوری مانند افغانستان که در فوتبال وزنه محسوب نمیشود هم روزی یک پدیده به فوتبال آسیا و جهان معرفی شود. بحث من این است که فوتبال جدا از استعداد، به امکانات هم نیاز دارد ولی شما الان نگاه کنید نونهالان و نوجوانان ما چقدر از وقت خودشان را با کامپیوتر و گوشیهای هوشمند میگذرانند؟ فوتبال را باید داخل زمین بازی کرد اما دیگر اصلاً مانند گذشته خبری از زمین خاکی و گرمای آن مسابقات نیست. در مورد همین مدارس فوتبال نیز اگرچه انتقادات بسیار زیادی به آنها مطرح است ولی من معتقدم به هر حال در دل آنها بازیکنان چیزهایی یاد میگیرند. حالا من شنیدم که برای فصل آینده احتمال دارد تعداد بازیکنان خارجی که هر تیم لیگ برتری میتواند جذب کند، افزایش یابد و اگر چنین اتفاقی رخ بدهد یعنی فاجعه! ما باید به استعدادهای خودمان بیشتر بها بدهیم.
چندی قبل وزیر ورزش به ملاقات شما آمد آیا اصلاً در مورد بحث واگذاری استقلال و پرسپولیس با هم صحبت کردید؟
نه. اصلاً در مورد پرسپولیس صحبتی نشد. من چند بار به وزارت ورزش رفته بودم اما آقای هاشمی تشریف نداشتند. ایشان لطف کردند و به ملاقات من آمدند. اتفاقاً همان جا پیرامون وضعیت مجموعه تختی انزلی با ایشان صحبت کردم و جناب وزیر هم لطف کردند اما همان داستانهای همیشگی برقرار است. به هر حال امیدوارم مشکل این مجموعه ورزشی حل شود.
نگاهتان نسبت به واگذاری استقلال و پرسپولیس خوشبینانه است؟
والا من در این رابطه هنوز به طور دقیق متوجه نشدهام که این واگذاری یعنی چه؟ یعنی قرار است پرداخت پول به صورت بیرویه به بازیکنان و مربیان افزایش پیدا کند؟ اگر چنین اتفاقی رخ بدهد یعنی فاجعه چون ما فوتبالیستهای بسیار مستعدی را داشتیم که به خاطر تزریق پول بیرویه از راه درست زندگی منحرف شدند و....
برسیم به اختلاف استقلال و پرسپولیس طی روزهای اخیر. حسین بادامکی در مورد نگاه شبه انگیز به داوری بعد از بازی استقلال و ذوب آهن صحبت کرد و پرویز مظلومی هم در گفتوگویی مدعی شد که پرسپولیس به لطف اشتباهات سهوی داوران ۱۴ امتیاز بیشتر گرفته است. نظر شما در این رابطه چیست؟
ببینید، داوران هم مثل ما انسان هستند و اشتباه میکنند. حتی کمک داور ویدیویی هم اشتباهات را به صفر نمیرساند و نمونه بارز آن را در مسابقه رئال مادرید با بایرن مونیخ دیدیم. من آقای مظلومی را کاملاً میشناسم و از ایشان انتظار بیشتری داشتم. آقای مظلومی در شرایط سنی نیستند که چنین حرفهایی بزنند. به هر حال ما پیشکسوتان استقلال و پرسپولیس باید حواسشان باشد که مانند هواداران صحبت نکرده و چنین بحثهایی را مطرح نکنیم. اشتباهات داوری در هر لیگ و برای هر تیمی رخ میدهد اما نباید اینطور فکر کنیم که شرایط را برای یک تیم به معنای واقعی کلمه بهتر یا بدتر خواهد کرد.
و به عنوان سوال آخر نمیخواهیم سوال بپرسیم بلکه میخواهیم هر حرفی که در مورد فوتبال ایران دارید را بیان کنید.
به نظرم به تنها چیزی که در فوتبال ایران توجه نمیشود مسائل زیرساختهاست و گاهی اوقات از دیدن شرایط برخی استادیومها واقعاً خجالت میکشم. امیدوارم ضعیت زیرساختها در فوتبال ایران بهبود پیدا کند.
منبع: خبرورزشی
نظرات شما ( 1 نظر )