به گزارش سایت خبری پرسون، دکتر محمدرضا مسجدی دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران قوانین متددی دراتباط با مسائل گوناگون وضع شده، اظهار کرد: قوانین متعددی برای مسئال مختلف وضع شده و آییننامههای مدونی بر مبنای قوانین در حوزه مسائل مختلف تنظیم شده است. اگرچه قوانین و آییننامههای خوبی داریم، اما در حوزه نظارت و اجرای قوانین با مشکلاتی مواجه هستیم.
دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران با اشاره به ماده ۵ قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات خاطرنشان کرد: قانونگذار در ماده ۵ قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات نوشته است؛ پیامهای سلامتی و زیانهای دخانیات باید مصور و حداقل پنجاه درصد (۵۰%) سطح هر طرف پاکت سیگار (تولیدی ـ وارداتی) را پوشش دهد. همچنین بر مبنای تبصره یک ماده ۵ قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات، استفاده از تعابیر گمراهکننده مانند ملایم، لایت، سبک و مواردی از این دست ممنوع است.
سرو دخانیات در اماکن ممنوعه
دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران ادامه داد: بررسیها بیانگر این است ۸۰ درصد اماکنی که دخانیات در آن مصرف میشوند، جزو اماکن ممنوعه برای استعمال دخانیات هستند. به طور مثال، دخانیات در رستورانها و کافهها مصرف میشود؛ در حالی که بر مبنای قانون استفاده از دخانیات در مکانهای عمومی ممنوع است.
مسجدی با بیان اینکه قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات یک قانون جامع است، افزود: ریاستجمهوری، مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان به منظور تصویب این قانون زحمات فراوانی کشیدهاند. اگرچه قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات یک قانون ارزشمند است، اما نحوه اجرای این قانون خوب نیست.
کاهش سن مصرف دخانیات در کشور
دبیرکل جمعیت مبارزه به استعمال دخانیات با بیان اینکه سن مصرف دخانیات در کشور کاهش یافته اظهار کرد: متاسفانه بررسیها بیانگر این است که سن مصرف دخانیات در کشور کاهش یافته است؛ به نحوی که سن مصرف دخانیات مردان به ۱۲ سال و سن مصرف دخانیات در میان زنان به ۱۳ تا ۱۵ سال رسیده و مصرف قلیان در میان زنان بسیار زیاد است.
منبع: همشهری انلاین