روز جوان ۱۴۰۲ + تاریخ ولادت حضرت علی اکبر(ع)

روز جوان در تقویم شمسی ایران هم‌زمان با ولادت حضرت علی اکبر (ع) و ۱۱ شعبان است.
تصویر روز جوان ۱۴۰۲ + تاریخ ولادت حضرت علی اکبر(ع)

به گزارش سایت خبری پرسون، جوانی مرحله‌ای از زندگی هر فرد است که سرشار از شادابی و نشاط بوده و بیشترین و مهمترین تصمیمات زندگی در این دوران اتفاق خواهد افتاد. در تقویم شمسی ولادت حضرت علی اکبر (ع) را به عنوان روز جوان نامیده‌اند.

تاریخ ولادت حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان ۱۴۰۲

  • روز جوان برابر با تولد حضرت علی اکبر (ع) در تقویم شمسی برابر با چهارشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۲ است.
  • روز جوان برابر با تولد حضرت علی اکبر (ع) در تقویم قمری برابر با ۱۱ شعبان سال ۱۴۴۵ است.
  • روز جوان برابر با تولد حضرت علی اکبر (ع) در تقویم میلادی برابر با ۲۱ فوریه ۲۰۲۴ است.

جوان و جوانی

به فاصله سنی بین نوجوانی و میان سالی در زندگی هر فرد جوانی گفته می‌شود. می‌توان گفت جوانی به دوره‌ای از زندگی تعلق دارد که نه کودکیست و نه بزرگسالی بلکه جایی میانِ این دو است. به طور معمول جوانی را بین سن ۱۸ الی ۴۰ سالگی هر فرد تعریف می‌کنند. مهم‌ترین سرمایه هر جامعه جوانان هستند که امور مدیریتی، تولیدی، اقتصادی و غیره جامعه را در دست دارند. با توجه به جایگاه جوانان در جامعه و حتی زندگی شخصی هر فرد باید به نیازها و اهداف آنان توجه کرد تا بتوان از این منبع و نیروی پرتوان در جهت سازندگی یک جامعه بهترین استفاده را کرد.

روز جوان در جهان

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ۱۷ دسامبر ۱۹۹۹ روز ۱۲ آگوست را به عنوان روز جهانی جوانان اعلام کرد. روز جهانی جوانان با اندیشه‌ی «ساختن یک دنیای بهتر؛ به همراه جوانان» ایجاد گردید. به این بهانه، سازمان ملل از تمام کشورهای دنیا می‌خواهد تا عملاً در راستای توسعه امکانات و منابع به کمک جوانان و برای جوانان تلاش نمایند.

روز جوان در ایران

مبنای روز جوان در ایران برابر با ولادت حضرت علی اکبر (ع) در ۱۱ شعبان است.

روز جوان 1402

چرا ولادت حضرت علی اکبر (ع) را روز جوان می‌نامند؟

میلاد حضرت «علی اکبر (ع)» روز جوان نامگذاری شده است، روزی که خداوند جوانی را همانند پیامبر اکرم (ص) با ضمیر پاک و به دور از گناه و پلیدی‌ها و همچنین شجاع به امام حسین (ع) عنایت می‌کند. جوان برومند حضرت امام حسین (ع) که با فداکاری‌هایش در روز عاشورا جاودانه شد و درس‌های بسیاری را به جوانان داد. حضرت علی اکبر (ع) الگویی ارزشمند و مناسب برای جامعه جوانان است زیرا ایشان دارای صفات نیک و رویکردی ارزشمند در طول زندگی خود بودند و می‌توانند به عنوان چراغ راهی برای رسیدن به کمال و موفقیت در زندگی جوانان باشند.

زندگی‌نامه حضرت علی اکبر (ع)

  • نام: علی بن حسین بن علی بن ابی‌طالب (ع) ملقب به حضرت علی‌اکبر (ع)
  • تاریخ تولد: یازدهم شعبان
  • کنیه: ابوالحسن
  • نام پدر: امام حسین (ع)
  • نام مادر: لیلی بنت ابی‌مرة (س)
  • شهادت: ۱۰ محرم سال ۶۱ ق در واقعه کربلا
  • مدفن: پیکر ایشان در کنار پدرشان امام حسین (ع) در کربلا

ویژگی‌ها و فضائل اخلاقی حضرت علی اکبر (ع)

امام حسین (ع)، حضرت علی‌اکبر (ع) را شبیه‌ترین فرد به رسول خدا (ص) از نظر قیافه ظاهری، اخلاق و سخن گفتن معرفی کرده‌اند و از ایشان نقل شده هنگامی که ما مشتاق دیدن پیامبر (ص) می‌شدیم، به چهره حضرت علی‌اکبر (ع) نگاه می‌کردیم. امام حسین (ع) درباره شخصیت حضرت علی‌اکبر (ع) فرمودند: (افزون بر شباهت ظاهری (قیافه و شکل) که امری موروثی است، در شجاعت، صبر، عطوفت، مردم‌داری، رزم‌آوری و سایر فضائل اخلاقی همچنین شیوه سخن گفتن شبیه‌ترین مردم به جدشان رسول خدا (ص) است.)

در بخشی از کتاب وسائل‌الشیعه که مرحوم شیخ حر عاملی آن را جمع‌آوری کرده آمده است که پیامبر (ص) فرمودند: فردی که از همه به من شبیه‌تر است، هشت ویژگی دارد که اخلاق او از همه نیکوتر است، تواضع او از همه بیشتر است، به دوستان از همه بامحبت‌تر است، محبت او به پدر و مادر از همه بیشتر است، از همه حق‌پذیرتر است، زمانی که ناراحت می‌شود بیشتر از باقی افراد خشم خود را کنترل می‌کند، بهتر از همه گذشت می‌کند و در آخر انصاف او از همه بیشتر است و پیامبر فرمودند که دلیل شباهت حضرت علی‌اکبر (ع) به من وجود این هشت ویژگی در او است.»

منبع: ایمنا

600631

سازمان آگهی های پرسون