به گزارش سایت خبری پرسون، محسن کوهکن فعال سیاسی اصولگرا در یادداشتی نوشت: انتخابات مجلس شورای اسلامی یکی از انتخابات های مهم در ایران محسوب می شود. خصوصا در موقعیت اخیر که شاهد هستیم دشمنان قسم خورده انقلاب اسلامی و مردم ایران به دنبال ضربه زدن به کیان انقلاب اسلامی هستند. رهبری معظم انقلاب اسلامی هم بر حضور حداکثری مردم در انتخابات تاکید داشته اند به طوری که شاهد هستیم ایشان یک بار در ابتدای سال و یک بار هم اخیرا بر حضور حداکثری مردم در انتخابات تاکید کردند.
انتخابات در ایران از پیش ثبت نام آغاز شده و سپس ثبت نام نامزدها در انتخابات شروع می شود در مرحله بعد هیات های اجرایی اقدام به بررسی صلاحیت نامزدها می کنند در ادامه هیات نظارت که زیر مجموعه شورای نگهبان است وظیفه بررسی صلاحیت ها را عهده می گیرد و در مورد تایید، رد و عدم احراز صلاحیت نامزدها نظر می دهد و در مرحله بعد هم قانون پیش بینی کرده است افرادی که توسط هیات های نظارت رد صلاحیت می شوند باز هم می توانند به این تصمیم اعتراض کرده و از شورای نگهبان بخواهند که صلاحیت آنها را مجددا مورد بررسی قرار دهد. لذا برای ارزیابی در مورد اینکه انتخابات مجلس شورای اسلامی رقابتی برگزار خواهد شد یا نه باید صبر کرد تا نتیجه بررسی صلاحیت ها از سوی شورای نگهبان نهایی شود و بعد از این مرحله است که می توان در مورد چند و چون برگزاری انتخابات به صورت کلی بحث کرد که آیا انتخابات رقابتی است یا اینکه انتخابات به دلایل مختلف رقابتی نیست.
اما ا گر مبنا را روی نظر هیات های اجرایی بگذاریم، صحیح نیست و باید هیات های نظارت به صورت کامل اعلام کنند که چه افرادی تایید یا رد شده اند. از این رو زمان مناسب برای برگزاری انتخابات حتی تا انتخابات وجود دارد نظر نهایی است که باید مبنای قضاوت باشد. آنچه مسلم است آن است که مردم در ارتباط با برگزاری انتخابات به شیوه خود در پای صندوق ها حاضر نمی شوند در این معنا که دسته ای از مردم به صورت سنتی علاقه دارند که در انتخابات حاضر شوند. این دسته از مردم همواره به مسائل کلان نظام سیاسی و منافع ملی توجه دارند و کمتر توجهی به نظر احزاب و گروه های سیاسی و دیدگاه آنها در ارتباط با اداره کشور دارند. از این منظر این دسته از مردم در هر صورت در انتخابات حاضر شده و به عبارت بهتر بخشی از مردم همواره پای نظام و جمهوریت و اسلامیت نظام ایستاده اند.
نظرسنجی ها هم در ارتباط با آرای ثابت در انتخابات این ادعا را تایید می کند و شاید درصد کمتری به نگاه های تایید عوامل نظارت و حتی شورای نگهبان و نگاه این شورا به بررسی صلاحیت ها می نگرند. البته این مورد نافی آن نیست که تحلیلی در مورد برخورد با نامزدها و رد صلاحیت و تایید صلاحیت آنها اعلام نکرد. در این صورت همان طور که در سطور بالایی یادداشت آمد باید اجازه داد تا نظر نهایی شورای محترم نگهبان در مورد بررسی صلاحیت ها اعلام شود و بعد از آن دید که آیا جریان های مختلف می توانند لیست های مختلفی را در انتخابات ارائه دهند یا خیر . بعد از این مرحله است که باید اعلام کرد انتخابات رقابتی است یا غیر رقابتی.
منبع: آرمان ملی