به گزارش سایت خبری پرسون، قاسم محبعلی مدیرکل سابق خاورمیانه در یادداشتی نوشت: پس از حماس و نیروهای مقاومت فلسطین؛ انصارا... یمن نیز آمادگی خود را برای جنگ با اسرائیل اعلام کرد. حزب ا... لبنان نیز نه به طور گسترده بلکه به صورت جسته و گریخته حملاتی را به شهرک های صهیونیست نشین داشته است. از این رو اینکه اسرائیل همه انرژی و نیروهای خود را در غزه متمرکز نکند طبیعی است که موثر است، اما اکنون به نظر می رسد که حزب ا... تلاشش براین است که بخشی از حواس اسرائیل را به سمت شمال جلب کند و وارد درگیری گسترده نشود.
چرا که طبیعتا عواقبش را مورد توجه دارد و با توجه به شرایط لبنان، اسرائیل در آنجا نیز می تواند به کشتار و تخریب بپردازد. همانطور که در گذشته در سال ۲006 در ضاحیه این اقدام جنایت بار را انجام داد. الان هم ممکن است که این درگیری ها رخ دهد. البته از طرفی اینکه حضور یمن در جنگ غزه چه میزان موثر است شاید بتوان گفت در همین حد که حواس اسرائیل را از تمرکز همه نیروهای خود بر غزه بازگرداند و متوجه ناحیه های دیگر نیز کند، اما نه اینکه بتواند صحنه را برگرداند. لذا به نظر می رسد که اینگونه اقدامات چندان در موازنه قوای جنگ تاثیر نداشته باشد مگر اینکه مقاومت منطقه ای در کشورهای مختلف با اسرائیل وارد یک جنگ تمام عیار بشوند که آنها فعال خیلی نشان نمی دهند که چندان علاقه ای به این مساله داشته باشند.
به هر حال آنچه مهم است اینکه باید همه تلاش ها در راستای آتش بس طرفینی باشد. چرا که جنگ فقط کشتار و تخریب بیشتری بوجود می آورد. البته باید اذعان داشت که رسیدن به آتش بس نیز بستگی به طرف های مقابل دارد و اینکه چقدر اعراب و افکار عمومی نسبت به این رفتار اسرائیل واکنش نشان دهند. طبیعی است که اگر اسرائیل احساس کند که دستش باز و از پشتیبانی قدرت های غربی برخوردار است، همچنان به کشتار مردم غزه ادامه می دهد چراکه هدف اصلی اسرائیل این است که حماس را نابود و غزه را از جمعیت پاک کند یا حداقل بخش بزرگی را به بیرون از مرزها بفرستد. اما کشورهای اسلامی و عربی باید یک جبهه متحدی ایجاد کنند تا جلوی این روند گرفته شود؛ سریعا آتش بس اعلام شود و سپس به جنایات اسرائیل رسیدگی گردد.
برای اینکه این مساله نیز پایان پیدا کند باید طرف فلسطینی به حقوق خود برسد و کشور مستقل فلسطینی تشکیل شود. در غیر این صورت به هیچ عنوان منازعه خاتمه نخواهد پذیرفت و آتش جنگ شعله ورتر خواهد شد. از طرفی اینکه انتقادات بسیاری به کشورهای عربی منطقه به جهت سکوت در ماجرای غزه وارد می شود؛ به نظر می رسد این سکوت از آن نشات بگیرد که اعراب در جنگ های پیشین با اسرائیل که شکست های تلخی را خوردند و توفیقی در جنگ نداشتند و موازنه قوا در میان آنها برقرار نیست. چرا که هر زمان آنها وارد جنگ می شوند در مقابل آمریکا و غرب یکپارچه قرار می گیرند و احساس می کنند که در جنگ شانسی ندارند و از این رو به روش های دیگری روی آورده اند. نکته مهم اینکه اعراب منافع خود را بر این مساله ترجیح می دهند و تلاش می کنند که مساله را فلسطینی- اسرائیلی کنند تا عربی- اسرائیلی تا از این طریق از فلسطین به لحاظ سیاسی و دیپلماتیک حمایت کنند.
منبع: آرمان ملی