به گزارش سایت خبری پرسون به نقل از اسپیس، بر اساس تحقیقات جدید، یک دنبالهدار تکهتکه شده که در جو زمین منفجر شده است، آغازگر ایجاد اولین دهکده کشاورزی در سوریه بوده است.
روستایی در شمال سوریه که اکنون نابود شده است احتمالا اولین نمونه از جامعهای از مردمان بوده است که به طور غیرمستقیم توسط یک دنبالهدار بزرگ که تقریبا ۱۲۸۰۰ سال پیش به زمین برخورد کرد، مورد اصابت قرار گرفته و نابود شدند.
بر اساس تجزیه و تحلیل جدیدی از بقایای حفاری شده از این منطقه در دهه ۷۰، اصابت ستاره دنبالهدار باعث تغییر چشمگیری در سبک زندگی از شکار به کشاورزی و حتی کنترل حیوانات وحشی شده است.
محققان در مطالعه جدید خود مینویسند: بر اساس تجزیه و تحلیلهای فعلی، این اولین نمونه از سکونتگاههای انسانی است که به طور فاجعهباری تحت تأثیر یک رویداد کیهانی قرار گرفته است.
تفسیر جدید این تیم از مواد حفاری شده از روستای ماقبل تاریخ ابوحریره، که اکنون در زیر مخزن سد دریاچه اسد در شمال سوریه غوطهور است، به تغییر شدید آب و هوای محلی در زمان برخورد این دنبالهدار با زمین با تکههایی از بدنه یخی ۶۲ مایلی(عرض ۱۰۰ کیلومتر) در حال متلاشی شدن دنبالهدار قنطورس اشاره دارد. این اجرام ماهیت دوگانه دارند، زیرا شبیه سیارکها هستند، اما مانند دنبالهدارها دنبالهای از گاز و غبار از خود به جای میگذارند.
در رویدادی که تحت عنوان انفجار هوایی شناخته میشود، تصور میشود که یکی از قطعات دنبالهدار در بالای جو سیاره ما منفجر شده و امواج شوک شدیدی را بر فراز این دهکده باستانی جاری کرده است و در نتیجه ساکنان آن را از بین برده است. دانشمندان همچنین گمان میکنند که این رویداد منطقه را با گرد و غبار پوشانده و نور خورشید را مسدود کرده و زمستان سردی را رقم زده است.
سوابق نشان میدهد که پیش از برخورد دنبالهدار، ساکنین غالبا از میوههای وحشی، انواع توتها و حبوبات استفاده میکردند، در حالی که بقایای به جا مانده از روستا پس از این پدیده نشان میدهد که رژیم غذایی آنها به غلات و عدس تغییر کرده است که نشان دهنده تلاشهای اولیه در کشاورزی است.
بر اساس این مطالعه جدید، این منطقه همچنین شاهد افزایشی در محصولات مقاوم به خشکی بود که منعکس کننده تغییر آب و هوای خنک به آب و هوای بسیار خشکتر بود. جیمز کنت(James Kennett)، استاد بازنشسته دانشگاه کالیفرنیا سانتا باربارا و یکی از نویسندگان این مطالعه جدید، در بیانیهای گفت: روستاییان شروع به کشت جو، گندم و حبوبات کردند. این چیزی است که شواهد به وضوح نشان میدهد.
این یافتهها با فرضیه ۲۰۰۷ که سیاره ما شاهد چندین انفجار هوایی دنبالهدار در سراسر قارهها بوده است، مطابقت دارد. به گفته محققان، بخشهایی از دنبالهدار غولپیکری که بر فراز روستای سوریه منفجر شد، همچنین بر بیش از ۵۰ مکان شناختهشده در حداقل پنج قاره فرود آمد.
محققان میگویند، از آنجایی که «برخورد» این دنبالهدار، غیرمستقیم و در واقع یک انفجار در هوا بوده است و هیچ دهانهای در زمین وجود ندارد. کنت در همان بیانیه گفت: نیازی به دهانه نیست. بسیاری از برخوردهای پذیرفته شده هیچ دهانه قابل مشاهدهای ندارند.
این تحقیق در مقالهای که در روز ۲۸ سپتامبر در مجله Airbursts and Cratering Impacts منتشر شد، توضیح داده شده است.
منبع: ایسنا