به گزارش سایت خبری پرسون، محسن اسلامی دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات کشور درخصوص مرحله ثبتنام از داوطلبان انتخابات مجلس دوازدهم اظهار داشت: ثبتنام داوطلبان از تاریخ 27 مهر تا 3 آبانماه بهصورت الکترونیکی برگزار میشود؛ متقاضیانی که کد پیگیری دریافت کردهاند، یعنی شش دستگاه مربوطه مدارک و گواهیهای آنان را تأیید کردهاند میتوانند وارد سامانه وزارت کشور شده و ثبتنامشان را نهایی کنند.
وی افزود: نکته قابل توجه اینکه در مرحله ثبتنام نهایی، تغییر حوزههای انتخابیه نیز امکانپذیر است و متقاضیان میتوانند حوزههای انتخابیهشان را تغییر دهند.
سخنگوی ستاد انتخابات بیان کرد: بر اساس تبصره 3 ماده 53 قانون انتخابات، وزارت کشور برای ثبتنام نهایی باید یک پرسشنامه را تهیه و تدوین کند که به تأیید هیات مرکزی نظارت بر انتخابات برسد و طبق آن «داوطلبان باید اطلاعات شخصی و خانوادگی و سوابق از جمله علمی، شغلی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و مذهبی خود را وارد کنند.»
اسلامی ادامه داد: حداقل زمانی که برای تکمیل این پرسشنامه پیشبینی میشود، حدود 30 الی 45 دقیقه است. از متقاضیان میخواهیم حتماً مواردی که مرتبط با این اطلاعات شخصی، خانوادگی و غیره هست را با خود آماده داشته باشند.
وی تأکید کرد: زمانی که متقاضیان اطلاعاتشان را ثبت کردند، این موارد قابل ویرایش نخواهد بود و متقاضیان دقت لازم را در زمان ورود اطلاعات داشته باشند.
دبیر ستاد انتخابات کشور اظهار داشت: طبق قانون شفافیت که سال 1398 ابلاغ شده، متقاضیان باید یک شماره حساب غیرتجاری به سامانهی ما اعلام کنند و ما مکلف به اجرای قانون هستیم. این حساب بانکی مخصوص فعالیتهای تبلیغاتی نامزدها خواهد بود؛ سامانهای بهنام شفافیت را رونمایی میکنیم که شماره حساب در آن وارد میشود؛ کلیه ورود و خروجهای مالی و آنچه یک نامزد در دوره انتخابات برای مصارف تبلیغاتی خود انجام میدهد در آن سامانه ثبت خواهد شد و بر اساس قانون شفافیت، مورد رصد انجام میگیرد.
اسلامی اضافه کرد: این شماره حساب باید توسط متقاضی وارد سامانه شود و از هر داوطلب نیز یک نماینده و یا حسابدار خواهیم خواست.
وی در ادامه سخنان خود عنوان کرد: بر اساس بند 9 ماده 31 قانون انتخابات، داوطلبان باید گواهی معتبر و مورد تأیید بالاترین مقام نهاد یا موسسات مربوط مبنی بر داشتن حداقل 5 سال سابقه فعالیت اجرایی، آموزشی، پژوهشی یا قضایی در بخش دولتی عمومی و یا غیرعمومی را آماده و در سامانه وارد کنند. ما این موارد از الان را اطلاعرسانی میکنیم که متقاضیان آماده داشته باشند؛ این مسائل طبق قانون جدید مجلس است و قبلاً نبوده و برای اولینبار درخواست میشود.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور درباره برگزاری انتخابات بهصورت الکترونیک نیز توضیح داد: ما حدود 174 حوزه تککرسی داریم و الباقی دارای کرسیهای متعدد هستند. قانون جدید در اینباره میگوید یکهشتمِ حوزههای دارای تعدد کرسی که حدود 4 حوزه میشود را برای برگزاری الکترونیکی بهعنوان نمونه و پایلوت برای تأیید به شورای نگهبان اعلام کنیم و اگر تأیید شد، فرآیند رأی الکترونیکی و یا به تعبیری انتخابات تمامالکترونیک انجام شود. مرکز فناوری وزارت کشور در حال طراحی طرحنامهای است تا این حوزهها که امکانات و زیرساختهای مورد نیاز در آن وجود دارد، به شورای نگهبان تقدیم شود و بعد از تایید، جزئیات را اطلاعرسانی خواهیم کرد.