به گزارش سایت خبری پرسون، چند روز گذشته موضوع تحریم خبرگزاریهای ایرانی همچون تسنیم و فارس و شبکه برونمرزی پرستیوی مطرح شد.
پیمان جبلی که خود روزگاری مسئولیت معاونت برونمرزی رسانهملی را عهدهدار بود بارها در زمان او علیه شبکه پرستیوی و برخی از رسانههای برونمرزی دیگر محدودیتهایی ایجاد شد، چندی پیش هم خود او بهعنوان رئیس صداوسیما بههمراه چند خبرنگار رسانه ملّی، معاون برونمرزی و شبکه انگلیسیزبان پرستیوی مورد تحریم وزارت خزانهداری آمریکا قرار گرفتند.
جبلی رئیس صداوسیما ضمن محکوم کردن تحریم اخیر خبرگزاریهای ایرانی همچون تسنیم، فارس و شبکه تلویزیونی پرستیوی، به خبرنگار تسنیم گفت: موضوع تحریم رسانههای مستقل در جهان توسط نظام سلطه موضوع جدیدی نیست و در سالهای اخیر ما شاهد یک نوع دیکتاتوری رسانهای بینالمللی بودیم که رسانههای با صدای متفاوت از صدای رسانههای سلطه را تحمل نمیکند و آنها را بههرنحو دچار محدودیت میکند که در آخرین مورد آن هم شاهد تحریم برخی از خبرگزاریهای ایرانی مثل تسنیم و فارس و مجدداً شبکه پرستیوی بودیم.
وی خاطرنشان کرد: بهنظر من این اقدام نشاندهنده دو چیز است؛ اولاً ادعاهای آزادی بیان و آزادی انتقال اطلاعات که در دانشگاههای غرب تدریس میشود و به آن افتخار میکنند و آن را مایه دموکراسی و لیبرالیسم خودشان میدانند بیش از یک ادعا نیست، پوچی آن بارها ثابت شده است و الآن هم بیشتر ثابت میشود، چرا که تحمل شنیدن صدای مخالف و صدایی که اتفاقاً واقعیت را بیان میکند، صدایی که بهمعنای واقعی، حقایق، رویدادها و پشتصحنهها را افشا میکند، ندارند.
رئیس رسانه ملّی خاطرنشان کرد: آنها به هیچوجه تمایل به افشا یا نشان دادن آن رویدادها به صورت واقعی و حقیقی ندارند. مثل آنچه که در ماجرای اخیر فراخوان براندازان برای روزهای اخیر اتفاق افتاد و هیچگونه استقبالی توسط مردم از آن به عمل نیامد. افشای این شکست و افشای این ناکامی و بیآبرویی برای آنها مناسب نیست. لذا به بستن، ساکت کردن و خفه کردن صداهای مخالف و مستقل روی میآورند.
او با اشاره به اینکه نظام سلطه از تأثیرگذاری این رسانههای تحریمشده روی افکار عمومی میترسند که به سمت ایجاد محدودیت میروند، افزود: نکته بعدی که به نظرم میرسد درباره تحریم اخیر خبرگزاریهای ایرانی به آن اشاره کرد این است که هرچهقدر هم که رسانههای مستقل و رسانههای با صدای متفاوت در جهان به لحاظ امکانات و برد امکانات رساندن صدا به گوش مخاطبان، ضعیف باشند اما در نهایت اثر خودشان را روی افکار عمومی میگذارند و حتماً این رسانههای مؤثری بودند که توانستند صدای واقعیت را به گوش مخاطبان برسانند. اتفاق دیگر در این راستا این است که آنها (نظام سلطه) از این همه تأثیرگذاری روی افکار عمومی ترسیدهاند که به برخورد محدویتآفرین روی آوردهاند.
جبلی با عرض تبریک به رسانههای تحریم شده، تأکید کرد: جای تبریک دارد به این رسانهها که توانستند در فضای بینالمللی مسیری را باز کنند که بتوانند صدای خودشان را به گوش مخاطب برسانند و تأثیرگذار باشند.
منبع: تسنیم