به گزارش سایت خبری پرسون، سازمان ملل متحد روز ۲۱ ماه می را روز جهانی چای نامیده است.
روابط عمومی سازمان چای کشور به مناسبت روز جهانی چای اعلام کرد: امروزه چای محصولی است که در سراسر جهان مصرف میشود و پس از آب دومین نوشیدنی همگانی است.
این محصول سابقهای چند هزار ساله در مشرق زمین دارد و به همین علت دارای ارزشهای معنوی است.
چای دارای خواص مهم برای سلامت، اثرگذار در تأمین معیشت میلیونها کشاورز و فواید گوناگون برای محیط زیست است.
روز جهانی چای امسال با شعار «یک فنجان چای همه را گردهم میآورد» بر نقش مهم کشاورزان خرده پا در تولید این محصول تأکید دارد.
بیش از ۶۰ درصد تولید چای در جهان که ارزش برابر با ۱۸ میلیارد دلار دارد حاصل دسترنج این گروه از کشاورزان است.
در کشور ما نیز بیش از ۷۰ درصد تولید چای مربوط به این طبقه از کشاورزان است.
چای محصولی است که با تلاش کاشف السلطنه وارد ایران و در دو استان شمالی کشت شد.
آن چنان که خود وی نوشته است با یک بار کشت صدها سال قابل بهره برداری است و هیچ آفتی ندارد و به دلیل همیشه سبز بودن منظرههای زیبایی پدید آورده است.
طبق جدیدترین بررسیها قدرت بازدارندگی چای ایرانی در برابر سرطان بیش از انواع خارجی است.
سازمان چای در چند سال اخیر با مدیریت خرید محصول چایکاران، اجرای برنامههای به باغی، ارائه تسهیلات ارزان قیمت به چایکاران و کارخانه داران و برنامههای آموزشی و ترویجی تلاش کرده تا نسبت به ارتقای جایگاه این کشت و صنعت دیرپا اهتمام ورزد.
روز جهانی چای که با نخستین مرحله برداشت این محصول همزمانی دارد فرصتی است تا همه دوستداران چای ایرانی تجارب خود را در زمینههای مختلف تولید تا مصرف به اشتراک بگذارند.
این روز بر همه چایکاران زحمتکش، صاحبان صنایع چایسازی و فراوری و بسته بندی و عرضه کنندگان آن مبارک باد.
امید است تا امسال نیز با شور و تلاش همه فعالان این عرصه با ارتقای بیشتر کمیت و کیفیت این محصول همراه باشد.
منبع: باشگاه خبرنگاران