به گزارش سایت خبری پرسون، رژیم غذایی اصولی میتواند در ماه رمضان سلامتی و نشاط به ارمغان آورد.
دکتر مرجان افغان کارشناس تغذیه و رژیم درمانی گفت: به طور طبیعی بدن ما عادت داشته است که پس از وعده صبحانه، وعدهی نهار و چند میان وعده را دریافت کند، ولی این روزها برنامه غذایی ما تغییر کرده است و بدن ما باید به این تغییرات پاسخ دهد.
اولین پاسخ بدن، احساس ضعف و گرسنگی حوالی ساعت ۱۰ و ۱۱ (میان وعده صبح) است. در واقع می خواهد به ما بگوید که فراموش نکنیم هنگام خوردن است.
وقتی در پاسخ به این هشدار، غذایی وارد بدن نشود، یک دوره خاموشی طی می کند و دوباره برای وعده نهار به ما هشدار میدهد.
بدن کم کم متوجه میشود که فعلا قرار نیست غذا بخوریم. پس سعی میکند مصرف انرژی را در خود کاهش دهد تا سوخت به اندازه کافی داشته باشد و در واقع خود را با شرایط جدید سازگار میکند.
این کاهش میزان مصرف انرژی جهت حفظ وضعیت پایدار بدن برای مدت طولانی گرسنگی مهمترین سازگاری بدن با روزه داری محسوب میشود.
به منوی روز دوم ماه مبارک رمضان خوش آمدید.
در سحری این مواد غذایی را میل کنید: ۱۵ قاشق غذاخوری سرخالی زرشک پلو + نصف سینه یا ران مرغ آب پز + ۴ قاشق غذاخوری ماست کم چرب و نعناع + سالاد + یک لیوان آب + یک عدد خرما + یک عدد بامیه
برای افطاری پیشنهاد میشود: ۲ عدد خرما + چای + ۲ کف دست نان سنگک (هر کف دست معادل یک مربع ۱۰ سانتی متر در ۱۰ سانتی متر است.) + به اندازهی یک قوطی کبریت حلوا ارده+ یک ملاقه آش میل کنید.
حتما میدانید نباید بر اثر عطش زیاد روزه خود را با آب سرد افطار کنید.
در میان وعده ۲ عدد میوه + یک عدد شیرینی نخودچی بخورید. فراموش نکردیم که در تعطیلات نوروزی هستید.
برای وعده شام: ۱۲ قاشق غذاخوری ماکارونی کم چرب + ۴ قاشق غذاخوری ماست و کم چرب و نعناع + سالاد در نظر بگیرید.
در میان وعده شب: نصف لیوان شیر کم چرب فراموش نکنید.
همراهان گرامی، یک روز زودتر برنامه غذایی سحر و افطار اعلام میشود تا آمادگی لازم را کسب کنید.
منبع:yjc