به گزارش سایت خبری پرسون، این سناتور تندروی جمهوریخواه و مخالف برجام ادعا کرد اینکه توافق هستهای که بایدن تلاش میکند با ایران بر سر آن توافق کند، فاجعه بار است.
این سناتور آمریکایی در تداوم ادعاهای بی پایه و اساس علیه برنامه هستهای صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران و بر خلاف اظهارات دیگر مقامهای آمریکایی حامی برجام مدعی شد برجام اگر به قوت خود باقی بماند، به دستیابی ایران به تسلیحات هستهای منجر خواهد شد.
این سیاستمدار جمهوریخواه آمریکایی همچنین نگران درآمدهای اقتصادی ناشی از برجام شد و اتهامات بی پایه و اساس مخالفان احیای برجام در این زمینه را تکرار کرد.
تد کروز پیش از این نیز گفته بود: احتمال اینکه رئیس جمهور جمهوریخواه بعدی که فکر میکنم در سال ۲۰۲۵ خواهد بود، هرگونه توافق احمقانه بایدن با ایران را پاره کند نزدیک به ۱۰۰ درصد است.
این سناتور تندرو آمریکایی اضافه کرده بود: مهمترین تصمیم بایدن در حوزه امنیت ملی آمریکا، توافق برجام بود و تیم بایدن تلاش میکند دست رئیس جمهور آینده آمریکا در رابطه با توافق هستهای بسته باشد و البته به نظرم در این زمینه موفق نخواهند شد.
به گزارش ایرنا، همزمان با رسیدن مذاکرات به مراحل پایانی و در حالیکه مذاکرات در انتظار تصمیم سیاسی واشنگتن است، تحرک مخالفان بازگشت احتمالی آمریکا به برجام افزایش یافته است.
رابرت منندز رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا و لیندسی گراهام سناتور جمهوریخواه ایالت کارولینای جنوبی به سرزمینهای اشغالی سفر کردهاند.
بر اساس گزارش منابع خبری، رئیس دموکرات کمیته روابط خارجی سنای آمریکا گفت که دولت بایدن متعهد شده است هرگونه توافقی درباره برجام را برای بررسی به کنگره ارائه کند.
رابرت منندز که از مخالفان بازگشت دولت بایدن به برجام بوده، افزود که این بررسی توسط کمیته او (کمیته روابط خارجی سنا) انجام و درباره چنین توافقی رایگیری صورت خواهد گرفت.
این سناتور آمریکایی در تداوم فضاسازیهای ضد ایرانی خود ادامه داد، مطمئن نیست نتیجه این رایگیری به حد قانونی برسد که توافق را باطل کند یا خیر.
لیندسی گراهام سناتور جمهوریخواه ایالت کارولینا نیز اظهار داشت که حمایت ایالات متحده آمریکا از رژیم صهیونیستی بدون توجه به نتیجه انتخابات در پیش روی میاندورهای کنگره بدون تغییر باقی میماند.
این سناتور جمهوریخواه آمریکایی ادامه داد: مهم نیست در ماه نوامبر چه اتفاقی بیفتد، کمکهایی که اسرائیل از سوی دولت آمریکا برخوردار است، ادامه خواهد داشت. روابط بین ایالات متحده آمریکا و اسرائیل قوی و قاطعانه باقی خواهد ماند.
این در حالی است که تایم نایدز سفیر آمریکا در سرزمینهای اشغالی ادعا کرد: آمریکا به دنبال راه حلی دیپلماتیک با ایران طبق شرایطی است که بایدن ارائه کرده است.
به گزارش آکسیوس، سفیر آمریکا در سرزمینهای اشغالی همچنین خاطرنشان کرد که هنوز اختلافهای زیادی وجود دارد که باید برطرف شوند و هنوز حل و فصل نشدهاند.
دور جدید مذاکرات رفع تحریمهای ایران پس از وقفهای پنج ماهه ۱۳ مردادماه در شهر وین آغاز شد و این مذاکرات پس از چهار روز ۱۷ مرداد ماه با بازگشت هیاتها به پایتختها پایان یافت.
برگزاری این دور از مذاکرات در پی آن صورت گرفت که مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در روزنامه فایننشالتایمز ادعا کرد بسته پیشنهادی جدیدی روی میز گذاشته که شامل راهکارهای به روز درباره رفع تحریمها و گامهای هستهای ایران است.
جمهوری اسلامی ایران ۲۵ مرداد (۱۶ آگوست) نظرات و درخواستهای خود را درباره پیشنهادات اتحادیه اروپا درباره مذاکرات رفع تحریمها در وین ارسال کرد و آمریکا پس از بیش از یک هفته از آن در دوم شهریور ماه (۲۴ آگوست) نظر خود را در این باره به اتحادیه اروپا ارائه کرد.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ۱۰ شهریور ماه (اول سپتامبر) از ارسال نظرات جمهوری اسلامی ایران در مورد پاسخ آمریکا درباره متن پیشنویس توافق احتمالی رفع تحریمها به هماهنگ کننده خبر داد و گفت: پس از دریافت پاسخ آمریکا، تیم کارشناسی جمهوری اسلامی ایران آن را به دقت مورد بررسی قرار داده و پاسخهای ایران، پس از ارزیابی در سطوح مختلف، تدوین و به هماهنگکننده تحویل داده شد. متن ارسالی دارای رویکردی سازنده با هدف نهایی کردن مذاکرات است.
آدرین واتسون سخنگوی شورای امنیت کاخ سفید اعلام کرده است مذاکرات روند رفت و برگشت منظم است. در حال بررسی پاسخ و هماهنگی با متحدان اروپایی خود هستیم.
وی تصریح کرد: بصورت علنی مذاکره نخواهیم کرد. برخی از اختلافها رفع شدهاند اما اختلافهای دیگری همچنان باقی ماندهاند.
این مقام کاخ سفید ادعا کرد بایدن تنها توافقی را امضا خواهد کرد که در راستای منافع امنیت ملی آمریکا باشد.
سخنگوی کاخ سفید در حالیکه کشورش از توافق هستهای (برجام) خارج شده است، ادعا کرد چنانچه ایران آماده عمل تعهداتش در توافق ۲۰۱۵ باشد ما نیز متقابلا به آن عمل خواهیم کرد.
گفت وگوها در حالی به مراحل سرنوشتساز رسیده که رسیدن به خط پایان و توافق نهایی معطل تصمیمهای سیاسی غرب بویژه ایالات متحده آمریکا به عنوان طرف نقض کننده توافق سال ۹۴ است.