به گزارش سایت خبری پرسون، زن جوان پا به مرکز فرماندهی پلیس فتای استان خراسان رضوی گذاشت و از زنی که او را به بهانه فروش یک دست مبلمان سلطنتی فریب داده و ۱۵۰میلیون ریال از او کلاهبرداری کرده بود، شکایت کرد.
پرده اول: فروش مبلمان سلطنتی
مالباخته در برگه اظهاراتش نوشت که در سایت دیوار با آگهی فروش یک دست مبل سلطنتی با قیمتی پایین روبهرو شده و با شماره فرد آگهیدهنده تماس گرفته است. آنطرف خط که زنی جوان بوده مدعی شده که به دلیل نیاز شدید مالی قیمت مبلمان را ۴۵ میلیون تومان زیر فی گذاشته و اگر شاکی آن را پسندید باید مبلغ ۱۵ میلیون تومان به شماره حساب او واریز کند.
طبق گفته مالباخته، شماره حساب به نام و مشخصات یک مرد بوده که شاکی مبلغ مورد توافق را به همان شماره به صورت کارت به کارت انتقال میدهد. زن جوان بعد از انتقال پول با شماره مورد نظر تماس میگیرد که متوجه میشود صاحب آگهی تلفنش را از دسترس خارج کرده است. فردای آن روز زمانی که دیگر خبری از صاحب آگهی نمیشود، شاکی به پلیس فتا میآید و علیه این زن شکایت میکند.
پرده دوم: خرید طلا با پولهای کثیف
وقتی فهمید که حساب بانکیاش از سوی پلیس فتا مسدود شده است، سرش از تعجب شاخ درآورد. به معاملات اخیر و خرید و فروش طلاجات گذشتهاش فکر میکرد، اما راه به جایی نمیبرد.
برای همه فروشهایش فاکتور صادر کرده بود و طلاجات خریداری شده را هم با دریافت فاکتور خریده بود. زمانی که پا به پلیس فتای مرکز استان خراسان رضوی گذاشت فهمید که چه کلاه بزرگی سرش رفته است.
یکی از مشتریانش که مردی جوان بوده با کارت اجارهای و پولهای سرقتی چند عدد سکه یک گرمی پارسیان از او خریداری کرده است. سکههایی که همگی با پولهای کثیف ناشی از شیادی خریدار به فروش رفته بود و حالا مرد طلافروش باید اثبات میکرد که هیچ نقشی در این چرخه کلاهبرداری نداشته است.
پرده سوم: ردپای ۶ معتاد در پرونده
با اعلام چند فقره گزارش از سوی شهروندان مشهدی مبنی بر اینکه افرادی با درج آگهی در سایت دیوار مبالغی را به عنوان بیعانه از آنها دریافت کرده و دیگر پاسخگوی تلفن همراهشان نبودهاند، پیگیری این پرونده بر عهده کارشناسان فضای سایبری این پلیس تخصصی قرار گرفت. مأموران در بررسی اظهارات مالباختگان دریافتند که متهم این پرونده زنی جوان بوده است که تلفنهای آنها را پاسخ داده و شماره کارت به عنوان دریافت وجه در اختیار شکات قرار داده است.
مجریان قانون در ادامه تحقیقات خود به تعدادی شماره کارت بانکی دست یافتند که صاحبان آنها مرد بودند. از همین رو تحقیقات میدانی برای یافتن این افراد آغاز شد.
طولی نکشید که صاحبان کارتهای بانکی که از معتادان متجاهر و کارتنخواب بودند در حوالی الماس شرق شناسایی و دستگیر شدند. سه معتاد دستگیر شده، اما در اظهارات خود مدعی شدند که از ماجرای کلاهبرداری هیچ اطلاعی نداشته و کارت بانکی خود را به مدت یک شب در اختیار دو مرد جوان قرار دادهاند.
یکی از این افراد در جلسه بازجویی پلیسی گفت: دو مرد جوان به سراغمان آمدند و ما را به رستورانی در خارج از مشهد دعوت کردند. گفتند که خیّر هستند و امشب قرعه به نام ما چند نفر افتاده است. بعد از غذا ما را به محلی بردند و شرایط خواب و حتی مصرف مواد مخدر را هم برایمان مهیا کردند. در مقابل کارتهای بانکی ما را به مدت یک شبانهروز گرفتند. آنها مدعی بودند که میخواهند با این کارتهای بانکی اقدامات بهظاهر نیکوکارانه انجام دهند.
پرده چهارم: شکلگیری یک فرضیه
با این سرنخها، تیم رسیدگیکننده حالا در یک قدمی متهمان این پرونده قرار داشتند. اما هنوز یک جای کار ایراد داشت. معتادان به دام افتاده مدعی بودند که آنها از سوی دو مرد فریب خورده و کارتهای بانکیشان را در اختیار آنها قرار دادهاند و از سوی مقابل شکات پرونده بودند که ادعا میکردند از سوی زنی جوان فریب خوردهاند.
مأموران با در کنار هم قرار دادن پازل سرنخهای به دست آمده، فرضیه اینکه متهمان پرونده اشخاصی واحد بوده و با تغییر صدا نقشه شوم خود را عملی کردهاند، تحقیقاتشان را ادامه دادند و طولی نکشید که با استفاده از سرنخهای موجود و ردزنی میدانی، محل اختفای متهمان که دو مرد جوان بودند را در محدوده بولوار خیام شناسایی و این افراد را در اقدامی غافلگیرانه دستگیر کردند.
متهمان به دام افتاده اگرچه ابتدا منکر هرگونه جرم و خطایی از جانب خود بودند، اما پس از رویارویی با شش معتاد دستگیر شده به حرف آمدند و به جرمشان اقرار کردند.
پرده آخر: تغییر صدای زنانه برای ردگمکنی
رئیس پلیس فتای استان خراسان رضوی در تشریح دیگر ابعاد این پرونده کلاهبرداری شبکهای گفت: با دستگیری متهمان پرونده که دو جوان ۲۷ و ۳۳ ساله هستند مشخص شد یکی از این افراد دارای سابقه کیفری است. متهمان ابتدا حاضر به همکاری با مأموران ما نبودند، اما با روشن شدن حقایق پرونده لب به اعتراف گشودند.
سرهنگ جواد جهانشیری افزود: متهمان تصاویری غیر واقعی از لوازم خانه، خودرو و ... را داخل سایت دیوار منتشر و برای فریب کاربران مبالغی وسوسهکننده را در زیر آگهی درج میکردند. این افراد سپس برای ردگمکنی و اینکه شناخته نشوند با استفاده از نرمافزارهای تغییر صدا، خود را به عنوان زن جا زده و با شکات ارتباط میگرفتهاند. آنها پس از جلب اعتماد طعمههای خود مبالغی را به عنوان بیعانه دریافت میکرده و بعد هم دیگر تلفن خود را پاسخ نمیدادهاند.
این مقام ارشد پلیس فتا به نقش شش معتاد دستگیر شده در این پرونده نیز اشاره کرد و ادامه داد: متهمان اصلی این پرونده برای اینکه نقشه شوم خود را تکمیل کرده باشند به سراغ معتادان و کارتنخوابها رفته و کارتهای بانکی آنها را در مقابل یک وعده غذای گرم و جای خواب و مصرف یک وعده مواد مخدر، دریافت کرده و مبالغ کلاهبرداری را به آنها واریز میکردند. متهمان در قدم دوم با کارتهای اجارهای مجدد در سایت دیوار اقدام به خرید لوازم خانه، گوشی تلفن همراه و یا طلاجات میکردهاند.
سرهنگ جهانشیری بیان کرد: در یک شبانهروزی که کارتهای معتادان در اختیار متهمان اصلی قرار داشته طبق بررسیها هرکدام از این حسابها بالغ بر ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان تراکنش داشته است. به اینگونه که مبالغ به این کارتها واریز و بعد از مدتی کوتاه خارج شده است. تاکنون ۱۴ شاکی فقط در شهر مشهد از متهمان شکایت کردهاند.
رئیس پلیس فتای استان بیان کرد: مأموران ما از مخفیگاه دو متهم به دام افتاده مقادیری طلا و دلار کشف کردهاند. دو متهم به دام افتاده تحویل مرجع قضایی داده شدهاند و تحقیقات از این افراد ادامه دارد.