به گزارش سایت خبری پرسون، خبرگزاری رویترز نوشت: روسکاسموس افزود که این فضاپیما که که یک ماهواره دارای سامانه سنجش از دور به نام "خیام" است، توسط یک فروند راکت سایوز به فضا برده خواهد شد.
دومین ماهواره نظامی ایران با نام نور ۲ روز سه شنبه ۱۷ اسفند ماه ۱۴۰۰ توسط ماهوارهبر قاصد نیروی هوافضای سپاه به فضا پرتاب و با موفقیت به مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین تزریق شد.
سردار علی جعفرآبادی فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تاکید بر افزایش دقت تصویربرداری ماهواره نور۲ گفت: این ماهواره به صورت کاملا سالم به مدار تزریق شده است.
وی با بیان اینکه ماهواره بر قاصد این قابلیت را داشت که ماهواره را در ارتفاع بالاتر هم قرار دهد، عنوان کرد: ماهواره سنجشی اطلاعات بصری جمع آوری میکند که کاملا عمومی است و کاربردهای مختلفی دارد از جمله آنها در حوزه دفاعی شناسایی اهداف و تحرکات دشمن است و در حوزه های غیرنظامی در بخش های کشاورزی و یا بلایای طبیعی کاربرد دارد.
سردار جعفرآبادی در تشریح ویژگیهای ماهواره نور ۲ گفت: در حوزه دقت تصویربرداری و دقت تفکیک عکس، ماهواره نور۲ بهتر از نور ۱ است؛ همچنین در حوزه سنسورهای سیگنالی ما از سنسورهای پیشرفتهتری در این ماهواره استفاده کردهایم.
فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه درخصوص توسعه پرتابگرها و ماهوارهبرها نیز اظهار داشت: آغاز راه ما با قاصد بود، در گامهای بعدی سراغ موتورهای بزرگتری میرویم و به ماهوارهبری با قدرت بیشتری دست پیدا خواهیم کرد. چون در آغاز راه فضایی هستیم، اشکالی ندارد ماهواره برهای مختلف را تست کنیم و در ادامه راه بده بستان موتور و زیرسیستم داشته باشیم تا اینها تجمیع شوند و به ماهوارهبرهای ثابتی برسیم.
وی تاکید کرد: نقشه راه این است که به موتورهای فضایی با قابلیت اطمینان بالا برسیم و بعد از این موتورها بر اساس ماموریتی که تعریف میشود استفاده کنیم.
عیسی زارعپور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز ۱۹ اردیبهشت ماه در صفحه شخصی خود در اینستاگرام برای نخستین بار تصاویری را که توسط ماهواره بومی نور ۲ نیروی هوافضای سپاه تهیه شده، منتشر کرد که از دو نقطه در کشورمان (مرودشت در استان فارس و خورموج در استان بوشهر) تهیه شده بود.
بخشهای مختلف خبری سیما نیز تصاویر تازه گرفته شده توسط این ماهواره را منتشر کردند که مربوط به پایگاه ناوگان پنجم دریایی آمریکا در منامه پایتخت بحرین بود که نشان میدهد کیفیت و دقت تفکیک تصاویر این ماهواره بیشتر از آن مقداری است که در تصاویر قبلی وجود داشته است.