به گزارش سایت خبری پرسون، به نقل از ورایتی، «جورج گاسکون» دادستان ناحیه لس آنجلس اعلام کرد که موضع خود را تغییر داده است و دیگر با بازکردن رونوشت بررسی سال ۲۰۱۰ «راجر گانسون» معاون دادستان منطقه که «پولانسکی» را به اتهام تجاوز به دختری ۱۳ ساله در سال ۱۹۷۷ تحت تعقیب قرار داد، مخالفت نخواهد کرد.
پولانسکی که اکنون ۸۸ ساله است در آن زمان در دادگاه به جرم خود اعتراف کرد اما قبل از صدور حکم به فرانسه گریخت. او از آن زمان تاکنون در خارج از کشور زندگی می کند و تلاشهای متعدد برای استرداد او شکست خورده و تلاش پولانسکی نیز برای حل این پرونده بدون بازگشت به آمریکا به سرانجامی نرسیده است.
این اطلاعیه نشان میدهد که «جورج گاسکون» که در سال ۲۰۲۰ به عنوان دادستان ناحیه لسانجلس انتخاب شد، چندان با رویکرد مسئولان پیشین موافق نیست و دفتر او همچنین تمایل خود را برای نگاهی تازه به این پرونده نشان داده، پروندهای که پولانسکی و حامیانش مدت ها مدعی بودند به سو رفتار دادستانی و قضایی آلوده شده است.
«تیفانی بلکنل»، مشاور ویژه «گاسکون» در مصاحبه ای به ورایتی گفت: «بیش از ۴۰ سال است که این ظن در مورد این پرونده وجود داشته و بسیاری از مردم مشکوک هستند که اتفاق ناخوشایندی در رابطه با این پرونده رخ داده است».
«پولانسکی» سازنده فیلمهایی چون «پیانیست» و «محله چینیها» ۴۰ سال است به سبب اتهام تجاوز به دختری ۱۳ ساله در سال ۱۹۷۷ از ترس محاکمه سنگین از آمریکا فرار کرده و در پاریس زندگی میکند. وی پس از اعتراف به جرم تجاوزش در سال ۱۹۷۷ میلادی، ۴۲ روز را در زندانی در ایالت کالیفرنیا سپری کرد و سپس آزاد شد اما در سال ۱۹۷۸ زمانی که یک قاضی در تلاش بود تا مجددا پرونده او را به جریان بیاندازد و مجازاتی سنگین برای او صادر کند به فرانسه گریخت.
او در سال ۲۰۰۹ در سوئیس دستگیر شد و ۱۰ ماه را در حصر خانگی به سر برد اما دولت سوئیس در نهایت تقاضای دولت آمریکا مبنی بر استرداد «پولانسکی» را نپذیرفت و او را آزاد کرد.
آمریکا در سال ۲۰۱۵ از دولت لهستان نیز خواست تا «پولانسکی» را تحویل دهد اما دادگاه عالی این کشور اعلام کرد که او دوران محکومیت خود را با توافق طرفین دعوی گذرانده است و در نهایت «سامانتا گیمر» شاکی این پرونده خواستار پایان دادن به این پرونده شد.
چندی پیش نیز چند اتهام جنسی جدید علیه «پولانسکی» مطرح شد.
آکادمی اسکار نیز چند سال پیش رومن پولانسکی را از عضویت در این نهاد سینمایی اخراج کرده و اعلام کرد این تصمیم در راستای ترویج استانداردهای اخلاقی که اعضاء را ملزم به رعایت ارزشهای آکادمی و احترام به کرامت انسانی میکند، اتخاذ شده است.