به گزارش سایت خبری پرسون، یائیر لاپید، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی در صفحه توییترش از گفتوگو با لیز تراس، همتای انگلیسیاش خبر داده و نوشت: با لیز تراس، وزیر امور خارجه انگلیس صحبت کردم و از او بابت موضع مصمم انگلیس در قبال مسئله ایران قدردانی کردم.
لاپید با مطرح کردن ادعاهایی تکراری علیه نقش ایران در منطقه، افزود: ما درباره ضرورت اقدام قاطعانه از سوی جامعه بینالمللی در مبارزه علیه تروریسم ایران و ثبات منطقهای گفتوگو کردیم.
وزیر خارجه رژیم صهیونیستی همچنین بیان کرد: وزیر امور خارجه تراس قرار است در ماه پیش رو به اسراییل سفر کند.
اظهارات لاپید درباره مواضع انگلیس در قبال ایران در پی این مطرح میشود که این کشور به همراه فرانسه، انگلیس و آلمان در چند هفته اخیر پیش نویس قطعنامهای سرزنشی در زمینه همکاری ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی را به شورای حکام آژانس ارائه کردند که به تصویب رسید.
در پیشنویس این قطعنامه آمده بود: شورای حکام از ایران میخواهد که هرچه فوری برای اجرای تعهدات قانونیاش اقدام و بدون اتلاف وقت به پیشنهاد مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای همکاری بیشتر جهت شفافسازی و حلوفصل مسائل باقیمانده پادمانی عمل کند.
ایران در پی تصویب این قطعنامه گفته بود، پاسخ آن «قاطع و متناسب» خواهد بود.
بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی در پی تصویب این قطعنامه اعلام کرد: تصمیم بر این شد تا بخشی از همکاریهای فراتر از پادمان که جزو تعهدات ما نبود و بر مبنای حسن نیت انجام میشد، متوقف شود مثلا ضبط برخی از فعالیتها توسط دوربینهای آژانس و دستگاه سنجش غنای برخط و فلومتر آژانس در ایران.
کمالوندی گفت که دستور داده شد تا فعالیت این دوربینها قطع شود، البته در گذشته هم قرار نبود اطلاعات این دوربینها مگر در حالت پذیرش شرایط ایران، به آنها داده شود. مبنای این کار هم قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران است.
سازمان انرژی اتمی نیز در پی این، با انتشار ویدیویی از خاموشی تعداد قابل توجهی از دوربینهای نظارتی آژانس بین المللی انرژی اتمی خبر داد. در این ویدیو نشان داده میشود که اپراتورها، برق متصل به دوربینهای فراپادمانی را قطع میکنند.
حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران اخیرا در پی تصویب این قطعنامه در گفتوگویی تلفنی با همتای عراقیاش گفت: هدف آمریکا از طرح قطعنامه در آژانس، امتیاز گیری سیاسی در میز مذاکره است.
امیرعبداللهیان در ادامه تاکید کرد : ما همواره غرب را به مسیر دیپلماسی فراخوانده ایم و حتی به ابتکار ایران و چند روز قبل از نشست اخیر آژانس، طرحی سیاسی برای تداوم گفتگو تا رسیدن به توافق نهایی روی میز قرار گرفت.