به گزارش سایت خبری پرسون، سلیمی افزود: با روی کار آمدن طالبان و ایجاد رکود تجاری؛ مبادلات دو کشور حدود ۳ ماه به دلیل بسته بودن مرزها متوقف شده بود، اما از فروردین امسال کاهش تجارت نداشتیم و مشابه سال گذشته است، در هر حال به لحاظ دستیابی به آمار و اطلاعات رقم تجارت هم از سوی دولت طالبان و هم گمرک ایران مشکل داریم.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و افغانستان در ادامه تصریح کرد: درحالحاضر تجارت ایران و افغانستان ۱۰۰ میلیون دلار در ماه است در حالی که پیشبینی این بود به رقم یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار در کل سال یعنی ۱۵۰ میلیون دلار در ماه برسیم.
وی بیشتر کالاهای صادراتی به افغانستان را مواد غذایی، فرش ماشینی، سوخت، مصالح ساختمانی، فولاد، ورق و تیرآهن عنوان کرد.
سلیمی با اشاره به واردات از افغانستان بیان کرد: رقم واردات از این کشور بسیار ناچیز و حداکثر ۲۰ میلیون دلار در سال و بیشتر هم محصولات کشاورزی از جمله چلغوز است، ما سعی میکنیم موانع صادرات این کشور را رفع کنیم تا درآمد حاصل از صادرات آنها باعث شود از ما بیشتر خرید کنند.
وی درباره مشکل صادرات سوخت به این کشور افزود: نرخ سوخت در افغانستان بالا و در ایران پایین است، بنابراین کامیونهایی که وارد ایران میشوند محمولههای سوخت برایشان جذابتر است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و افغانستان درباره کیفیت سوخت گفت: سوخت ایران استاندارد و مورد تایید است، ممکن است مواردی هم باشد که با مواد بیکیفیت مخلوط شده اما در کل بنزین ایران از استاندارد بالایی برخوردار است و اگر هم از سوی افغانها برگردانده شده موردی بوده است.
وی درباره افزایش هزینه تجارت با افغانستان تصریح کرد: اکنون هزینه حمل بسیار افزایش پیدا کرده، نرخ لاستیک و قطعلات یدکی باعث شده هزینه حمل بالا برود وقتی هزینه حمل بالا میرود برای دیگر کشورها جا باز میشود که ورود کنند.
سلیمی همچنین به اوضاع امنیت مرزهای تجاری دو کشور گفت: قبلا صفهای طولانی ارسال محمولهها را در مرزها داشتیم و سختگیریهایی اعمال میشد و بعضا کامیونها ۳ تا ۵ روز در مرزها متوقف میماندند، اکنون این زمان کاهش و ترافیک روانتر شده است.
منبع: ایسنا