کشف میکروارگانیسم‌هایی با قدمت ۸۳۰ میلیون ساله

بقایای کوچکی از میکروارگانیسم‌ها در داخل کریستال‌های نمک از استرالیای مرکزی به دام افتاده‌اند که قدمت آن به ۸۳۰ میلیون سال می‌رسد.
تصویر کشف میکروارگانیسم‌هایی با قدمت ۸۳۰ میلیون ساله

به گزارش سایت خبری پرسون، تیمی از زمین‌شناسان موجودات تک سلولی را در داخل حفره‌های کوچک سیال در هالیت یا نمک تشکیل شده از سنگ‌های رسوبی کشف کردند. البته احتمال کمی وجود دارد که برخی از میکروب‌ها هنوز زنده باشند.

محققان نتوانسته‌اند گونه دقیق این میکروارگانیسم‌ها را تعیین کنند، اما برخی از آنها گزارش داده‌اند که شباهت زیادی به Dunaliella دارد؛ یک جلبک نمک‌دوست بسیار رایج که در محیط‌های نمکی باستانی و مدرن یافت می‌شود.

این موجودات ریز هستند و از نیم تا ۵ میکرون قطر دارند. این کشف بسیار مهم است، زیرا پیامدهایی برای جستجوی حیات باستانی در سنگ‌های رسوبی شیمیایی زمینی و فرازمینی دارد؛ به ویژه در مریخ، جایی که ذخایر بزرگ نمک به‌عنوان شواهدی از مخازن آب مایع باستانی در مقیاس بزرگ شناسایی شده است.

به گفته دانشمندان، این میکروارگانیسم‌ها نزدیک به یک میلیارد سال پیش در محیطی کم‌عمق و نمکی دریایی یا دریاچه‌ای کم‌عمق و نمکی زندگی می‌کردند.

محققان این حیات باستانی را با نگاه کردن به کریستال‌های نمک با استفاده از میکروسکوپ نوری کشف کردند؛ به این معنی که این کریستال‌ها در حفره‌های مایع اختلالی ایجاد نکردند.

سارا شردر-گومز، یکی از نویسندگان این مطالعه که در دانشگاه ویرجینیای غربی این تحقیق را انجام داده است، در توضیح این معما گفت که این میکروارگانیسم‌های نمک‌دوست، جان سالم به‌در می‌برند و می‌توانند در زمان‌هایی که آب اطراف آنها خشک می‌شود، متابولیسم خود را تغییر دهند و زنده بمانند.

او گفت: «این یافته‌ها می تواند برای جستجوی بیگانگان باستانی نیز مورد استفاده قرار گیرد.»

398351

سازمان آگهی های پرسون