به گزارش سایت خبری پرسون، احمد کاظم زاده در یادداشتی نوشت: با وجود روندی بودن بحران فلسطین هر سال تحولاتی در داخل و خارج سرزمینهای اشغالی روی میدهد که بر کم و کیف روز جهانی قدس هم تاثیر میگذارد و آن را تا حدودی از سالهای گذشته متمایز میکند. یکی از این عوامل تاثیرگذار فروکش نسبی بیماری کروناست که فضای مساعدتری را در مقایسه با چند سال اخیر برای برگزاری مراسم روز جهانی قدس فراهم کرده است.
در داخل فلسطین، قدرت بازدارندگی مقاومت تاثیر خود را گذاشته و با وجود این که فلسطینیها طی چهارعملیات کاری آن هم در داخل اراضی اشغالی سال 1948 موسوم به اسرائیل، ضربه امنیتی سنگین بر این رژیم وارد کردند اما در مقابل تل آویو نتوانست همچون سالها و دهههای گذشته به عملیاتهای مشت آهنین متوسل بشود و به جنگ تمام عیار روی آورد.
مشارکت فعال فلسطینیهای ساکن اراضی اشغالی 1948 در رخدادهای فلسطین به خصوص مسائلی که به سرنوشت قدس و مسجد الاقصی مربوط میشود، بر نگرانی رژیم صهیونیستی افزوده است زیرا احتمال این که این رژیم را وارد جنگ داخلی کند، وجود دارد. با وجود این که در جریان جنگ 1948 نزدیک به نیمی از فلسطینیها از خانه و کاشانه خود آواره شدند اما حدود 167 هزار نفر در این اراضی باقی ماندند که اکنون تعداد آنها به بیش از دو میلیون نفر افزایش یافته و به یکی از دغدغههای جدی این رژیم تبدیل شده است.
اسرائیل طی سالهای اخیر و به طور مشخص از اواخر دوره ترامپ کوشیده است راه نجات خود را در خارج و در پرتو عادی سازی روابط با برخی از کشورهای عربی جست وجو کند اما این رویکرد نیز در ورای تبلیغات پرهیاهوی خود با مشکلات خاصی روبه روست.
هر چه رژیم صهیونیستی به سمت کشورهای عربی کشیده میشود و از این طریق میخواهد رابطه با این کشورها را از مسئله فلسطین جدا کند و به نوعی پشت فلسطینیها را از ناحیه اعراب خالی کند در مقابل فلسطینیها نیز دو رویکرد جایگزین را در پیش گرفتهاند: نخست این که بیش از پیش امید به داخل داشته باشند و راه نجات و موفقیت خود را در تقویت وحدت داخلی جست وجو کنند و دوم این که بیش از پیش به محور مقاومت نزدیک شوند و به آن اعتماد کنند و امیدوار باشند.
این موضوع از این جهت قابل توجه است که بعد از آغاز خیزشهای مردمی موسوم به بهار عربی برخی از کشورها مثل ترکیه در رقابت با محور مقاومت و با تظاهر به حمایت از حقوق فلسطینیها کوشید برخی از فلسطینیها را به سمت خود جلب کند و این امید را به آنها بدهد که در همراهی با این کشور بهتر میتوانند به حقوق خود دست یابند اما طولی نکشید که مشخص شد ترکیه از این دسته از فلسطینیها و به طور کلی از اخوانیها به عنوان ابزاری در جهت سیاستهای نوعثمانی گری خود استفاده میکند و الان با نزدیکی به رژیم صهیونیستی و عربستان و امارات به راحتی پشت آنها را خالی کرده است.
با این رویکرد اکنون برای این دسته از فلسطینیها نیز مشخص و اثبات شده است دوست و متحدی مطمئنتر از ایران و محور مقاومت ندارند و همین امر از دیگر تحولاتی است که در صحنه فلسطین روی داده که آثار و تبعات مهمی در پی خواهد داشت و میتواند به عنوان یکی دیگر از ویژگیهای روز قدس امسال تلقی شود.
منبع: روزنامه خراسان