به گزارش سایت خبری پرسون، طرح این سازمان که گروهی متشکل از ۳۱ کشور صنعتی است، منعکس کننده جدی بودن کمبود عرضه ناشی از تحریمهای اعمال شده علیه نفت روسیه به تلافی حمله نظامی به همسایه خود و اجتناب خریداران از دریافت نفت این کشور است که باعث افزایش قیمتهای سوخت شده است.
طبق اعلام آژانس بینالمللی انرژی، این توصیهها که شامل سرعت رانندگی پایینتر، دورکاری، روزهای بدون خودرو در شهرهای بزرگ، حمل و نقل عمومی ارزانتر و سفر مشترک با خودرو است، میتواند تقاضا برای نفت را در مدت چهار ماه ۲.۷ میلیون بشکه در روز کاهش دهد.
با توجه به این که عمده تقاضا برای نفت از سوی حمل و نقل است، این طرح به چگونگی استفاده کمتر از نفت برای جابجایی افراد متمرکز شده و تدابیر عینی را تدوین میکند که پیشتر در شهرها و کشورهای متعدد اجرا شدهاند. برخلاف هدف این سازمان، بسیاری از اعضای آن و کشورهای دیگر یارانههای بیشتری را به برق و سوخت حملونقل اختصاص دادهاند یا سرگرم بحث روی این موضوع هستند. این سازمان در نوامبر برآورد کرده بود یارانههای سوخت فسیلی بالاترین نرخ رشد سالانه را در سال ۲۰۲۱ داشتند و به ۴۴۰ میلیارد دلار رسیدند که با تلاش دولتهای سراسر جهان برای محافظت از مصرف کنندگان در برابر افزایش قیمت روی داد و مصرف و آلایندگی را افزایش داد.
بر اساس گزارش رویترز، آژانس بینالمللی انرژی از دولتها خواست این تغییرات را نه تنها به دلایل اقتصادی بلکه برای مبارزه با تغییرات اقلیمی، دائمی نکنند.
منبع: ایسنا