به گزارش سایت خبری پرسون، موسیالرضا حاجیبگلو، سخنگوی شورای شهر مشهد اعلام کرد که ما در شهرداری مشهد و شورای اسلامی شهر مشهد از روزی که برای حضور در شورای مشهد، وارد عرصه رقابت شدیم، تصمیم بر آن داشتیم که با یک نگاه متفاوت و جدیدی وارد عرصه انتخابات شویم و بنا داشتیم که اگر مردم به ما اعتماد داشتند و در این انتخابات پیروز شدیم، بر اساس همان آرمانها و نگاهی که برای خود تعیین کردهبودیم، گام برداریم.
وی عنوان کرد: از اینرو تصمیم گرفتیم که اقداماتی را برای استقبال از بهار امسال انجام دهیم که وقتی زائری به مشهد سفر میکند، پس از اینکه به شهر خود بازگشت برای اطرافیان خود مفاهیم ارزشمندی از این شهر را به آنها انتقال دهد که شایسته این شهر مقدس باشد.
سخنگوی شورای شهر مشهد اظهار کرد: بر همین اساس اولین اقدام شورای ششم برای استقبال از بهار یا ۱۴۰۱ این بود که توجه ما در بحث هزینههای استقبال از بهار در مناطق کمبرخوردار بیشتر باشد و این در حالی است که در سالهای اخیر اینگونه بوده که المانها و یا زیباسازی شهری بیشتر در مناطق برخوردار شهر مشهد صورت میگرفته و به عبارتی توجه به این مناطق بیشتر بوده است.
حاجیبگلو ادامه داد: بر اساس سیاستگذاری که در شورای ششم و مدیریت شهردار جدید شکل گرفته نیز بنا بر این است که بحث استقبال از بهار امسال نسبت به سالهای گذشته متفاوتتر باشد که خوشبختانه با مشارکتها و همکاریهایی که از سوی شورای شهر و مدیریت شهری صورت گرفته و همگی پای کار آمدهاند، استقبال از بهار ۱۴۰۱ متفاوتتر از سالهای گذشته خواهد بود.
وی اضافه کرد: در حقیقت ما در بحث استقبال از بهار نگاهمان این است که هیچگونه بیعدالتی بین مناطق برخوردار و کم برخوردار شهر مشهد وجود نداشته باشد و اگر این بی عدالتی هم وجود دارد سعی کنیم که این موضوع را حذف کنیم و به نوعی توجه خود را بیشتر معطوف به مناطق کمبرخوردار سطح شهر کنیم، به گونهای که بناست امسال ۲۵ تا ۳۰ درصد از هزینههای استقبال از بهار برای مناطق کمبرخوردار هزینه شود.
وی عنوان کرد: در واقع امسال بناست که به لحاظ احداث المانها و زیباسازیهای شهری در مناطق کمبرخوردار اقدامات خوبی صورت گیرد، به گونهای که حتی در سالهای اخیر اینگونه نبوده است. از اینرو ما با همین نگاه و آرمان پیش خواهیم رفت و به هدفی که برای خود ترسیم کردهایم خواهیم رسید و با توجه به اینکه شهرداری مشهد از ۲۸ هزار نیروی انسانی که برخوردار است، تمامی این نیروها آمادگی کامل را دارند که در بهار ۱۴۰۱ از زائرین و مجاورین امام رضا(ع) استقبال خوبی داشته باشند.
سخنگوی شورای شهر مشهد تأکید کرد: در واقع یکی از تفاوتهای اساسی امسال نسبت به سالهای گذشته همین است که با توجه به اینکه در سالهای گذشته برای استقبال از بهار هیچگونه المان و زیباسازی در مناطق کمبرخوردار وجود نداشته اما امسال ما این کار را عملیاتی خواهیم کرد.
حاجیبگلو هدف اصلی زائرانی که به شهر مهشد سفر میکنند را یک سفر زیارتی نه گردشگری دانست و افزود: بر همین اساس نیز امسال با توجه به وضعیت بهتری که شهر مشهد به لحاظ کرونایی دارد و همچنین محدودیتهایی که در طی دو سال اخیر وجود داشته، پیشبینی میشود که مشهد در ایام نوروز سال ۱۴۰۱ پذیرای بیش از ۱۰ میلیون زائر باشد.
وی با بیان اینکه تمامی دغدغه شهرداری مشهد استقبال از بهار ۱۴۰۱ است و تمامی امکانات حوزه مدیریت شهری نیز در اختیار این ایام قرار خواهد گرفت، تأکید کرد: همچنین گفتنی است که در بهار امسال برای اینکه زائرین سفر بهتر و خاطرهانگیزی داشته باشند، نیروی انسانی شهرداری مشهد اعم از حوزه خدماتی شهری، فضای سبز، حملونقل عمومی و هرگونه خدماتی که باید در اختیار زائرین قرار گیرد در ایام نوروز آمادگی خدمت رسانی به زائرین و مجاورین را خواهند داشت تا بدون هیچ مشکل و دغدغهای بتوانند نوروز خوبی را در این شهر داشته باشند.
خادم امام رضا(ع) بودن صرفاً در لباس خدامی خلاصه نمیشود
سخنگوی شورای شهر مشهد در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص فرهنگ میزبانی از زائرین در مشهد نیز خاطرنشان کرد: البته که ما در بحث میزبانی از زائرین با مشکلاتی مواجه هستیم و علت این مشکل اساسی این است که برخی از افراد در صدد هستند که بیشتر ظاهرنما باشند تا باطن نما و میخواهند به جای آنکه خادم مردم باشند خادم علیبن موسیالرضا(ع) باشند.
حاجیبگلو در ادامه تصریح کرد: در واقع امام رضا(ع) در ابتدا از ما میخواهند که ما خادم مردم باشیم و به تعبیری اگر ما به وظایفی که بر عهده هر یک از ما قرار گرفته است به درستی عمل کنیم، قطعاً ایشان از ما راضی خواهند بود. پس چه خوب میشود که ما خادمیاری امام رضا(ع) را صرفاً به پوشیدن لباس خادمیاری حرم مطهر رضوی ندانیم و به این توجه کنیم که در این شهری که ایشان هستند، زندگی میکنیم و هر کاری که در جهت خدمت به مردم باشد، به نوعی خدمت به امام رضا(ع) نیز خواهد بود.
وی عنوان کرد: ما باید دورههای آموزشی آداب خادم بودن را برای افرادی که در حوزه خدمات رسانی در این شهر فعالیت دارند، برگزار کنیم و به آنها بگوییم که در هر حوزه خدمات رسانی که فعالیت میکنند، خادم امام رضا(ع) هستند و امام رضا(ع) نیز جز خدمت ما به مردم چیز دیگری از ما نمیخواهند که در حقیقت این کار باعث میشود که این افراد برخورد مناسبتری را با زائرینی که به این شهر سفر میکنند، داشته باشند.
سخنگوی شورای شهر مشهد خاطرنشان کرد: در حقیقت اگر اینگونه نگاه در افرادی که در حوزههای مختلف این شهر خدمترسانی میکنند وجود داشته باشد که خدمت به مردم همان خدمت به امام رضا(ع) است در این صورت میتوان شاهد یک فرهنگ سازی درست در این شهر زیارتی باشیم اما اگر با همان نگاهی که افراد خادمی را فقط منحصر به لباس خادمی و تنها در حرم مطهر رضوی بدانند وجود داشته باشد در این صورت به آن نتیجه مطلوبی که باید، دست نخواهیم یافت.
حاجیبگلو عنوان کرد: بنابراین با توجه به این مشکلات اساسی که وجود دارد ما طرحی را در حال آمادهسازی داریم که بتوانیم آداب و فرهنگ میزبانی، خادمی و زیارت را در حوزههای مختلف خدمترسانی که در سطح شهر اعم از هتلها، تاکسیرانی و... هستند، آموزش دهیم و در این راستا نیز میتوانیم از ظرفیت این شهر مانند اساتیدی که در حوزه و دانشگاه این شهر دارای تخصص هستند نیز استفاده کنیم.
وی تأکید کرد: در حقیقت ما باید در بحث فرهنگ میزبانی موضوع تجملگرایی که در بحث خادم و خادمی وجود دارد و همواره برخی افراد سعی دارند که به هر طریقی خود را وارد صحن حرم مطهر کرده و به امام رضا(ع) خدمت کنند را حذف کنیم و این موضوع را ترویج ددهیم که خدمت به امام رضا(ع) تنها به پوشیدن لباس خدامی و حاضر شدن در صحن حرم مطهر رضوی خلاصه نمیشود.
منبع :ایکنا