خورش ترش واش گیلانی را به این روش تهیه کنید

یکی از غذاهای خوشمزه شمالی که پختن آن هم کار سختی نیست خورشت ترش واش است که در ادامه دستور پخت آن را می خوانید.
تصویر خورش ترش واش گیلانی را به این روش تهیه کنید

به گزارش سایت خبری پرسون، غذاهای شمالی و خصوصاً غذاهای محلی گیلان محبوبیت زیادی در بین افراد با ذائقه های مختلف دارد و معمولاً در پخت بیشتر آن ها از سبزیجات تازه و مواد طبیعی استفاده می شود و عطر و طعم بسیار بی‌نظیری دارند.

یکی از این غذاهای خوشمزه که پختن آن هم کار سختی نیست خورشت ترش واش می باشد که داخل یک ظرف به اسم گمج طبخ می شود و از یک نوع از سبزی به اسم " ترش واش" تهیه می شود که طعم ترشی به خورش می دهد. بعضی‌ ها به این سبزی شبدر ترشک هم می‌ گویند که با طعم ترش خود طعم بی نظیری به این غذا می بخشد.

مواد لازم برای تهیه خورشت ترش واش گیلانی

زمان پخت30

سینه مرغ250 گرم

سبزیجات300 گرم (گشنیز، برگ چغندر و نعناع)

بادمجان4 عدد

سبزیجات300 گرم (جعفری، تره، سیر تازه، ترش واش)

گوجه فرنگی4 عدد

خالواش100 گرم

سیر3 حبه

آبغوره یا آب نارنجبه مقدار لازم

رب آلوچه2 قاشق غذاخوری ترش

فلفل، نمک و زردچوبهبه مقدار لازم

طرز تهیه خورشت ترش واش گیلانی

تهیه خورشت ترش واش گیلانی از نظر سختی در درجه متوسط قرار دارد و به کمتر از نیم ساعت زمان برای آماده سازی آن نیاز دارید و برای پخت آن هم نیم ساعت زمان نیاز است.

مواد لازمی که در ادامه مشاهده می کنید برای 4 نفر تهیه شده است و در صورتی که تمایل به پختن غذا برای تعداد نفرات کمتر یا بیشتر داشته باشید می توانید با رعایت نسبت ها مقدار مواد اولیه را تغییر دهید.

در اولین مرحله برای تهیه این خورشت محلی باید بادمجان ها را پوست بکنید و حدود نیم ساعت داخل آب نمک بگذارید و کمی نمک روی آن ها بپاشید که اگر تلخ هستند تلخی آنها گرفته شود.

بعد از گذشت نیم ساعت بادمجان ها را به خوبی بشویید و خشک کنید تا برای سرخ شدن آماده شود.

سپس داخل یک تابه مقداری روغن ریخته و بادمجان‌ها را داخل آن سرخ کنید.

در مرحله بعدی باید سینه مرغ را هم داخل یک ماهیتابه بریزید و با کمی نمک و کمی زردچوبه و فلفل تفت دهید.

سپس سیر ها را با تعدادی که گفته شد رنده کرده و داخل ماهیتابه جدایی بریزید و تفت دهید.

اکنون سبزی های لازم برای تهیه خورشت که شامل نعنا، تره، جعفری، گشنیز و چوچاق می باشد را ساطوری کنید و به ماهیتابه ای که سیر را تفت داده بودید اضافه کنید و تفت دادن را مجددا تا چند دقیقه ادامه دهید.

سینه مرغ که مزه دار شده است را هم به سبزی ها اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید.

در مرحله بعدی باید رب آلوچه را با مقداری آب مخلوط کنید و روی محتویات تابه بریزید. اکنون حدود 3 لیوان آب هم روی مواد ریخته و شعله گاز را در حرارت ملایم قرار دهید و بگذارید به جوش بیاید و خورشت شما کم کم جا بیفتد.

وقتی که نیم ساعت گذشت بادمجانی که سرخ شده بود را هم به همراه آب نارنج و آبغوره به خورشت خود اضافه کنید.

تعدادی گوجه فرنگی را هم به صورت حلقه ای برش دهید و داخل یک ماهیتابه سرخ کنید.

وقتی که خورشت جا افتاد آن را در یک ظرف مخصوص سرو کرده و گوجه فرنگی های سرخ شده را هم کنار آن قرار دهید.

حالا خورشت ترش واش گیلانی شما آماده است و می توانید در کنار انواع کته یا پلو ساده آن را سرو کرده و میل نمایید.

مهمترین نکات برای تهیه خورش ترش واش گیلانی

بهتر است برای پختن این غذا از سبزی های محلی شمالی استفاده کنید، اما اگر امکان دسترسی به آنها ندارید می توانید از سایر سبزیجات معطری که به آن علاقه دارید در این خورشت استفاده کنید.

همچنین به جای رب آلوچه از رب انار هم می‌توانید برای ترش شدن غذا استفاده کنید یا به جای گوشت مرغ از گوشت بوقلمون و بلدرچین هم می‌توانید در پخت خورشت استفاده نمایید.

معمولاً این غذا را در کنار ماهی کولی و ماهی دودی سرو می کنند زیرا ترکیب بسیار لذیذی را فراهم می کند.

منبع: آف دکور پلاس

388076

مطالب مرتبط

سازمان آگهی های پرسون