به گزارش سایت خبری پرسون، ظاهرا پس از جنجالهایی که در آذرماه امسال و طی سرقت سنگ قبرهای بهشت زهرا (س) بهوجود آمد، این امر همچنان وجود دارد و طی چند روز گذشته افرادی که برای ذکر فاتحه به قطعه ۲۱۲ بهشت زهرای تهران مراجعه کردند، در کمال تعجب شاهد سرقت سنگ مزار بودند.
آذرماه امسال بود که مدیرعامل سازمان بهشت زهرای تهران درباره دزدی سنگ قبر گفته بود: «مجموعه بهشت حضرت زهرا(س) بیش از هفتصد هکتار مساحت دارد. چند روزی است که انتظامات سنگ مزار را فعال کردیم و از ساعت ۸ صبح تا ۱۱ شب در حال فعالیت هستند. بیشتر سرقتها در قبور چند طبقه رخ میدهد.»
اما برکسی پوشیده نیست که با افزایش مشکلات اقتصادی و قیمت سنگ قبر که کمتر از پنج میلیون تومان نیست، سارقان از پلها، دستگاههای پرداخت در ایستگاههای بیآرتی، پیچهای چراغ برقهای اتوبان و... به سرقت سنگ قبر روی آوردهاند.
موضوعی که با واکنش اعضای شورای شهر نیز همراه بود و علیرضا نادعلی سخنگوی شورای شهر تهران با اشاره به اینکه سازمان بهشت زهرا طرحهای جدیدی برای حفاظت بیشتر از این آرامستان در نظر گرفته است، ادامه داد: «در آرامستان بهشت زهرا متاسفانه اقدامات انتظامی و حفاظتی مناسبی را نداریم، فقط بخشی از بهشت زهرا توسط دژبانان ارتش حفاظت میشود. موضوع حفاظت از بهشت زهرا نیازمند ساماندهی مجدد است اما بنده خبر دزدی سنگ قبر و فروش سنگ قبر دست دوم را تایید نمیکنم باید از سازمان بهشت زهرا پرسیده شود.»
سرقت سریالی سنگ قبرها
اما حالا شواهد نشان میدهد که ماجرای سرقت سنگ قبرها به یک اتفاق سریالی تبدیل شده و روز گذشته مشاهدات خبرنگار پارسینه حاکی از آن است که سنگ مزار شماری از متوفیان که در بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شدهاند، از جا کنده شده و به سرقت رفته است.
این حادثه در قطعات تقریبا قدیمی رخ داده و بهنظر میرسد سارقان با آسودگی چندین قطعه سنگ را در بامداد چهارشنبه هجدهم اسفند ماه سال جاری به سرقت بردهاند.
با توجه به اندازه و وزن این سنگها به نظر میرسد این کار توسط چند نفر یا یک تیم حرفهای انجام شده و قاعدتاً برای حمل چندین سنگ به خارج از این آرامستان لازم است که از خودرو استفاده شود. لذا میشود حدس زد سارقان از قبل از بسته شدن درهای بهشت زهرا کار خود را انجام داده و با خیال راحت از اینکه بازرسی نمیشوند از محل گریختهاند. یک شاهد عینی مدعی شده که چندی پیش سارقانی را مشاهده کرده که با خودروی سانتافه سنگهای سرقت شده را حمل و از محل جرم گریختهاند!
سرقت سنگهای گرانقیمت در این میان، سنگتراشها و سنگفروشها میگویند: سارقان که با کارت ویزیت در سرتاسر بهشتزهرا قدم میزنند و کارتشان را به عزاداران میدهند، ظاهرا باید بخشی از یک باند باشند که سنگها را سرقت میکنند. این، اما فقط گمان است.
بیغم که در جاده قدیم و چند کیلومتری بهشت زهرا مغازه سنگفروشی دارد، به باشگاه خبرنگاران گفته است: «قیمت سنگ و جلوگیری از واردات آن باعث شده که خیلی از خانوادهها توان خرید سنگ قبر را نداشته باشند، قیمت برخی از سنگ قبرها به چند ده میلیون تومان هم میرسد. مثلا سنگ مشکی برزیلی ۱۸میلیون تومان است. درست است که در ایران معادن سنگ وجود دارد، اما وسایل استخراج از خارج وارد میشود. تحریم و... قیمت را افزایش داده است.»
بیغم میگوید که مغازهدارها سنگهای دزدی را خریداری نمیکنند؛ «عدهای با دزدیدن سنگهای استفادهشده، آن را تراش میدهند و دوباره با نصف قیمت به دیگران میفروشند؛ هرچند مغازهدارها آن را خریداری نمیکنند. ما برای تعویض سنگ از نزدیکان متوفی میخواهیم کارت شناسایی خود را نشان دهند تا سنگ او را با سنگ جدیدی جابهجا کنیم.»
شیخی نیز که از سنگفروشان است میگوید این افراد معمولا خودشان باندهایی هستند که هم دزدی و هم سنگتراشی و هم فروش را به عهده دارند و نیاز به مراجعه به سنگتراشی ندارند، اما بازار دستدومها نیز در این میان خالی از اشکال نیست.
او میگوید: «هزینه بالای سنگ، باعث شده مردم به سنگهای دست دوم روی بیاورند؛ همان سنگهایی که صاحبانش آنها را تعویض کردهاند. این سنگها تراشیده شده و به نسبت قیمت اصلی، با نصف قیمت به فروش میرسد. اما از فروش قسطی خبری نیست.» این را قنبری هم تأیید میکند.
او میگوید: «فروش قسطی پیش از این، باعث خسارتهایی شده و دیگر روال نیست و کمتر کسی هست که چنین ریسکی انجام دهد.»
منبع: آرمان ملی