به گزارش سایت خبری پرسون، دکتر فرهاد تقوامنش تحلیلگر ارشد، محقق، مؤلف و استراتژیست در یادداشتی نوشت: تعبیر و تفسیر از کلمه مهندس به مناسبت گرامیداشت روز دانشمند فرزانه و مفاخر إیران زمین خواجه نصیر الدین طوسی.
اما در کل، مهندس Engineer در اکثر کتاب های مرجع جهان به کسی که "Problem Solving" را خوب بداند گفته شده است.
مهندس کسی است که برای هر مشکلی بهترین راه حل را پیدا میکند.
این ممکن است شامل جنبههای کیفی، کمی، فیزیکی، اقتصادی و غیره باشد.
در زیر 7 ویژگی یک مهندس ارائه میگردد:
1. تحقیق (Research) علمی، فنی و صنعتی به منظور کشف راهحلهای تازه و سودمند.
2. توسعه (Development) فنی به منظور اعمال دستاوردهای تحقیقات موجود برای غلبه بر یک مشکل یا بهبود کمی و کیفی سیستم و ابزار.
3. طراحی (Design) یک یا چند ساختار، سیستم یا ابزار با بهرهگیری از مدلهای مهندسی، روشها، نیازهای کنونی و شرایط خاص.
4. ساخت (Construction) که بر اساس آن مهندس وظیفه دارد. ضمن آمادهسازی فضا و محیط تولید، رویه ساخت، کیفیت محصول یا احداث بنا-سازه، هزینه تمام شده و نحوه سازماندهی منابع و تجهیزات را مشخص کند.
5. تولید (Production) محصول یا سیستم که شامل "برنامه ریزی و زمان بندی کار" (Planning)، انتخاب و مشخص کردن ترتیب فرآیندها، ابزارها، مواد اولیه، چیدمان (layout)، عناصر و اجزای سیستم نهایی (Components)، آزمایش، بازرسی و عیبیابی محصول است.
6. به کار اندازی و بهره برداری (Operation) یک سیستم یا محصول که ممکن است توسط کسان دیگری تولید شده باشد. این مهارت شامل آشنایی با کنترلهای مکانیکی، الکترونیکی یا نرمافزاری ابزار و سیستم، تامین نیرو و انرژی لازم برای به کار افتادن آن حمل و نقل، ارتباطات و جنبههای اقتصادی است.
7. مدیریت (Management) ابزارها و سیستمها به خاط تحلیل وضعیت گذشته و حال پروژه های اجرایی، تجهیزات و دستگاهها، پیشبینی وضعیت آینده آنها و سازماندهی منابع مالی، انسانی و اطلاعاتی موجود برای کسب نتایج بهتر در آینده.
اما سرآمد تمامی موارد ٧ گانه فوق باید اخلاق مهندسی، وجدان بیدار، پایبندی به موازین، آیین نامه و استانداردها ، رعایت اصول در روابط متقابل، و همچنین روحیه همکاری و کار جمعی را اضافه نمود .
"5 اسفند ؛ روز مهندس گرامی باد"