به گزارش سایت خبری پرسون، شربت پرتقال (پرتقال لیموترش عسل) حاوی ویتامینهای A، B، C، E، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، قند ساکاروز، گلوکز، فراکتوز، آهن، اسیدفولیک، منیزیم، منگنز، فسفر، فیبر، اسیدسیتریک، کارتنوئید، فلاونوئیدها، فیتوکمیکال و غیره است.
برای بررسی خواص شربت پرتقال و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص شربت پرتقال
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص شربت پرتقال گفت: این شربت به علت دارا بودن ویتامینهای A، E، C و فلاونوئیدها خاصیت آنتی اکسیدانی دارد، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و بدن را در مقابل انواع بیماریها بهخصوص سرطان محافظت میکند.
وی افزود: شربت پرتقال حاوی آهن و اسیدفولیک است و با افزایش گلبولهای قرمز خون، کم خونی را درمان میکند؛ از این رو برای زنان باردار و جنین بسیار مفید خواهد بود.
عظمایی بیان کرد: این شربت تاثیری چشمگیر در درمان سرماخوردگی، آسم، برونشیت و عفونتهایی از جمله عفونت ریه و کلیه دارد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: یکی از خواص فوق العاده این شربت بهبود دردهای مفصلی (آرتریت) و رماتیسمی (آرتریت روماتوئید) است.
وی گفت: مصرف این شربت به علت دارا بودن منیزیم، کلسیم و فسفر موجب تقویت و استحکام استخوان و دندان شده و از پوکی استخوان جلوگیری میکند.
عظمایی افزود: دفع سمومات بدن، کنترل چربی خون، لاغری و تناسب اندام و تقویت، طراوت و جوان سازی پوست و مو از دیگر خواص بی نظیر شربت پرتقال است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: شربت پرتقال دارای ویتامین A فراوانی است که موجب تقویت بینایی و پیشگیری از بیماریهای چشمی از جمله تباهی لکه زرد میشود.
وی بیان کرد: فیبر بالای موجود در این شربت باعث عملکرد بهتر روده و رفع یبوست میشود.
عظمایی اظهار کرد: از دیگر خواص شربت پرتقال میتوان به تقویت سیستم قلبی عروقی و پیشگیری از سکته، تقویت حافظه، تقویت قوای جنسی و رفع کبودی بدن اشاره کرد.
مقدار مصرف شربت پرتقال
عظمایی بیان کرد: از این شربت میتوان سه لیوان در روز و در وعدههای صبح، ظهر و شب میل کرد.
مواد لازم شربت پرتقال (یک لیتر)
-پرتقال رسیده و شیرین ۵ تا ۶ عدد
-لیموترش ۲ عدد
-عسل ۱۰۰ گرم
طرز تهیه شربت پرتقال
-برای تهیه این شربت ابتدا پرتقالها را پوست کنده، داخل مخلوط کن ریخته و آبگیری میکنیم.
-آب لیموترش و عسل را به آن اضافه کرده و داخل مخلوط کن می ریزیم تا یکنواخت شود.
-وقتی شربت یک دست و یکنواخت شد داخل لیوان ریخته و میل میشود.