به گزارش سایت خبری پرسون، روز شنبه ۴ دی ۱۴۰۰، همزمان با سومین روز از برگزاری نمایشگاه بین المللی ایران تلکام 2021، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور در سالن ۹-۸ نمایشگاه، از غرفه همراه اول و میزهای ارائه خدمات دیجیتال اپراتور اول تلفن همراه با همراهی بابک تراکمه، عضو هیأت مدیره همراه اول و وحید شاه منصوری، رییس مرکز تحقیق و توسعه بازدید کرد.
همزمان با بازدید وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از سرویس ها و پلتفرم های دیجیتال همراه اول که در این رویداد ارائه شدهاند و دستاوردهای خود را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار داده اند، زیرساخت فنی و رسالت پروژه های بزرگ و ملی همراه اول نظیر «خودرو متصل» و «جاده هوشمند» نیز تشریح شد.
همچنین پروژه های «MEC» و «جاده هوشمند»، سامانه «نوآوری باز»، «نرم افزار iMap» همراه اول نیز در حضور عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری رونمایی شد.
*رونمایی از پروژه MEC همراه اول
پروژه MEC که اختصاری Mobile edge computing است و سلوشنی برای پردازش روی لبه شبکه به حساب می آید تا پیش از این در اختیار اپراتورهای ارتباطی نبود، اما همراه اول با توان یک شرکت دانش بنیان داخلی موفق به توسعه آن شده و یوزکیس این سلوشن را در قالب AR/VR به نمایشگاه تلکام آورده است؛ در این یوزکیس تصویر زنده دریافت شده و بعد از افکت گذاری به صورت بلادرنگ (real time) نمایش داده می شود.
این یوزکیس قابلیت استفاده برای «ربات جراح» و «خودروی هوشمند» که از دیگر پروژه های همراه اول هستند را دارد و یکی از درگاه های ورود به 5G حساب می شود.
*رونمایی از پروژه جاده هوشمند
شرکت ارتباطات سیار ایران این کار را در راستای خدمت به مردم و همگام با استراتژی خود «بهره برداری از جاده های هوشمند و ایمن در سراسر ایران» انجام داده است تا حمایت خود از جان و مال هموطنان را به عنوان وظیفه ای انسانی، به نحو احسن انجام دهد.
همراه اول با راه اندازی این طرح ملی ضمن همکاری با سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور، در نظر دارد نسبت به هوشمندسازی تمامی جاده های پرخطر کشور به منظور حفظ سلامت مسافران خصوصا در شرایط بحرانی اهتمام ورزد تا با ارائه فناوری های نوین دیجیتال در خلق یکی از بهترین تجربیات برای مشترکان سهیم باشد.
طرح جاده هوشمند با هدف طراحی و پیاده سازی سیستم هشداردهنده و سامانه تشخیص خطر و اعلام بلادرنگ هشدار به رانندگان و اهالی منطقه خطر درباره پیشامد حوادث و بلایای ناگهانی در جاده ها اجرا شده است.
*رونمایی از سامانه نوآوری باز
مرکز تحقیق و توسعه همراه اول به منظور بهره مندی از آخرین نوآوری ها و پیشرفت های مربوط به اکوسیستم کسب و کار خود، ارتقای انگیزه و تشویق فعالان درون و برون سازمانی، حفظ حقوق مالکیت فکری و ارتقای برند همراه اول، سامانه نوآوری باز (ایده تا محصول) را راهاندازی کرده است.
علاقه مندان از جمله شرکت های فناور و نوآور، دانشجویان و تیم های نوپا و همچنین کلیه فعالان اکوسیستم ICT کشور می توانند با مراجعه به سایت مرکز تحقیق و توسعه همراه و ثبت نام در این سامانه در نخستین فراخوان این طرح شرکت کنند.
دامنه موضوعات پذیرش و جذب طرح های فناورانه- نوآورانه در این فراخوان طرح های حوزه فناوری اطلاعات از جمله شبکه (5G)، هوش مصنوعی (AI)، اینترنت اشیاء (IoT)، کلان داده (Big Data)، اتوماسیون رباتیک فرایند (RPA)، پردازش ابری (Cloud Computing)، امنیت سایبری (Cyber Security)، بلاکچین (Blockchain)، آموزش الکترونیک (E-learning)، رسانه و تبلیغات (Media and Advertising)، سلامت الترونیک (E-health) است.
*رونمایی نرم افزار iMap
نرم افزار iMAP که تماما توسط مرکز تحقیق و توسعه همراه اول طراحی و تولید شده است قابلیت نمایش تمام جزییات شبکه شامل سایت ها و نودها به همراه وضعیت آنها و نمایش لیست درخواست های پشتیبانی ثبت شده را داراست و تمام وضعیت شبکه همراه در کل ایران را نمایش می دهد.
این نرم افزار امکان فیلتر اطلاعات بر اساس سایت ها، شهر و استان و گزارش لحظه ای را ارائه می دهد؛ این نرم افزار با سایر نرم افزارهای دیگرشامل نرم افزار تیکتینگ همراه iService در ارتباط بوده و تمام درخواست هایی که به علت مشکلات شبکه پیش آمده است را به ازای هر سایت نمایش می دهد.
نرم افزار DCIM با قابلیت پایش و مانیتورینگ به ازای تمام تجهیزات موجود در شبکه مراکز داده، اطلاعات را جمع آوری کرده و بصورت گزارشات لحظه ای بر روی نرم افزار iMAP نمایش می دهد و در صورت بروز هرگونه مشکل یا حادثه بلافاصله در نرم افزار تیکتینگ، درخواست خودکار ثبت خواهد شد.
با توجه به اینکه گروه ارتباطات سیار ایران امسال با شعار «همراه اول، نبض جهان دیجیتال» در این رویداد نمایشگاهی به شکل گسترده حضور پیدا کرده و آخرین محصولات و خدمات خود را در قالب تجربه هایی نوین از دنیای دیجیتال به نمایش گذاشته است، سایر دستاوردهای همراه اول نیز در حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تشریح شد.
سامانه جراحی رباتیک (از راه دور) بر بستر 5G، سامانه های شماره تلفن مجازی و بررسی تعهدات پوشش شبکه، سیستم مدیریت مراکز ارائه خدمات، سامانه مدیریت جغرافیایی شبکه فروش و سایر سگمنت های دیجیتال و حاضر در این رویداد معرفی و مزایای خدمات آنها برای هموطنان تشریح شد.
همراه اول در بیست و دومین نمایشگاه بین المللی مخابرات، فناوری اطلاعات و راه حل های نوآورانه (ایران تلکام ۲۰۲۱) در غرفه ۳۸ سالن ۸-۹ محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران از ساعت ۸ تا ۱۵ میزبان بازدیدکنندگان است.