به گزارش سایت خبری پرسون، لیلا ارشد فعال حقوق زنان و کودکان نوشت: برکسی پوشیده نیست که موضوع مبارزه با مواد مخدر یک امر فرا بخشی است و نیروی انتظامی به تنهایی نمی تواند با حجم عظیم مواد مخدر مبارزه کند. به عنوان مثال پارکهایی که پاتوق معتادان هستند وضعیت بهتری از پسکوچههای محلههای آسیب پذیر تهران ندارند.
در تهران از محله دروازهغار فاصله میگیرید، به همان نسبت که حضور معتادان بیسرپناه در خیابان کمتر میشود، شانس کمتری هم برای پیدا کردن خردهفروشان موادمخدر دارید. با این حال این شانس در هیچ محلهای به صفر نمیرسد؛ زیر پل صدر، جنوب میدان تجریش و حوالی سرپل، فضای سبز حاشیه بزرگراهها ازجمله بزرگراه چمران، حوالی میدان آزادی، بزرگراه یادگار امام و بسیاری از دیگر محلهها و معابر شهر این روزها به پاتوقی برای فروشندههای انواع مخدر تبدیل شده است.
دسترسی راحت به موادمخدر در کنار دیگر مشکلات مثل فقر، مهاجرت و مشکلات آسیبی دیگر باعث شده تعداد افراد دچار سوء مصرف مواد در سالهای گذشته بیشتر شود و هر روز بر تعداد آنها افزوده شود. در این میان نمیتوان به کاهش سن اعتیاد بیتوجه بود و متاسفانه هرچه عرضه به عنوان کالایی پرسود بالاتر می رود، سن تقاضا کاهش پیدا میکند. این یک حقیقت تلخ است که سن مصرف مواد پایین آمده و ما حتی نوجوانان را در میان مصرف کنندهها میبینیم، نوجوانانی که حتی سیگار هم نکشیدهاند اما مصرف ماده مخدر گل را به عنوان یک تفریح روزانه پذیرفته اند.
تا 10سال پیش تنها در محلههای محدودی مثل خاک سفید یا دروازه غار تجمع معتادان متجاهر را داشتیم، اما سیاستهای اشتباه در برخورد با مشکل اعتیاد در این محلهها و همچنین افزایش مشکلات اجتماعی باعث شده تا این افراد در کل تهران پراکنده شوند. میدانیم که هرجا تقاضایی وجود داشته باشد عرضه هم اتفاق میافتد. پس روشن است که دسترسی راحت به موادمخدر هم پراکندگی بیشتری پیدا کرده است.
توجه: مطلب مندرج صرفا دیدگاه نویسنده است و رسانه پرسون در قبال آن هیچ موضعی ندارد.
منبع: آرمان ملی