اگر باختیم مسئولیتش با وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال است

در حالی که هواداران تیم ملی در تدارک تهیه بلیت و پایان بخشیدن به حدود دو سال دوری از ورزشگاه بودند، فدراسیون فوتبال بعد از داستان سرایی‌های بسیار، در نهایت نتوانست از حق میزبانی خود استفاده کند و حالا تیم‌ملی در دیدار سنتی آسیا، بدون همراهی تماشاگران به میدان می‌رود. گویا سوء مدیریت و بی‌برنامگی در فوتبال ایران ریشه دوانده و قرار نیست با تغییر مدیریت، این فوتبال نفسی تازه کند.
تصویر اگر باختیم مسئولیتش با وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال است

به گزارش سایت خبری پرسون، در نبود زیرساخت و پول، هواداران تنها داشته مهم و قابل اتکای فوتبال ایران هستند که به لطف کوتاهی و وعده و وعیدهای تو خالی مدیران فدراسیون فوتبال، تیم ملی در دیدار با کره‌جنوبی از این سرمایه ارزشمند خود هم محروم خواهد بود تا در مهم‌ترین دیدار خود در انتخابی جام جهانی، فقط روی کاغذ میزبان باشد. این اتفاق بحث برانگیز در شرایطی به وقوع پیوست که از قبل از دیدار با سوریه در تهران، ادعای بازگشت تماشاگران به ورزشگاه توسط عزیزی‌خادم رئیس فدراسیون فوتبال مطرح شد و هر روز ابعاد جدیدی از این ماجرا توسط مسئولان فدراسیون فوتبال به عنوان بخش‌هایی از اقدامات این فدراسیون به اطلاع هواداران تیم ملی که بعد از دو سال تشنه تماشای بازی‌های این تیم از نزدیک بودند، رسید ولی در نهایت آنچه برای مردم و دوستداران فوتبال ماند، آه و حسرتِ از دست دادن فرصت حضور در ورزشگاه بود.

گاف فدراسیون فوتبال، علت محرومیت تماشاگران

اما علت این امر هم به این مسئله بر می‌گردد که ضوابط مربوط به پروتکل بین‌المللی مسابقات فوتبال که منجر به حضور تماشاگران در ورزشگاه می‌شود، از سوی فدراسیون فوتبال کشورمان رعایت نشده است. طبق مقررات تدوین شده برای برگزاری مسابقات فوتبال طی دوران کرونا در دنیا، فدراسیون‌های فوتبال کشورهای میزبان باید حداقل ۱۴ روز قبل از زمان برگزاری مسابقه، مدارک لازم و توضیحات کامل را به منظور صدور مجوز میزبانی و برگزاری مسابقه با حضور تماشاگران ارائه کنند.

در بند ۵ ماده ۲ پروتکل بین‌المللی مسابقات فوتبال Internationa- match protoco- ) IMP) که از سوی فدراسیون جهانی فوتبال (FIFA) اعلام شده، آمده است: «حداقل ۱۴ روز قبل از برگزاری مسابقه، فدراسیون کشور میزبان باید شرایط برگزاری مسابقه را اعلام کند و هرگونه تغییر اساسی در ترتیبات مندرج در این برگه باید بدون تاخیر به همه گیرندگان آن اطلاع داده شود.» همچنین برگه باید شامل اطلاعاتی باشد که در ادامه به آن اشاره شده است:

- مخاطبان اصلی در محل میزبانی مسابقه شامل مسئول میزبانی فدراسیون میزبان، هماهنگ‌کننده پزشکی فدراسیون میزبان، مسئول بهداشتی حاضر در ورزشگاه یا معادل محلی تعیین شده آن‌ها

- امکانات تعیین شده مربوط به انجام تست کووید-۱۹

- تماس‌های فوری پزشکی در محل میزبانی مسابقه شامل پزشک و بیمارستان

- گزارش الزامات مربوط به کووید-۱۹

- پروتکل‌های بهداشتی قابل اجرا مربوط به کووید۱۹ و اقدامات پیشگیرانه

- نمره و سطح ریسک موجود طبق ارزیابی مخصوص فوتبال

- پروتکل‌های مربوط به ورزشگاه و سایر مکان‌های رسمی

- سایر نکات مرتبط با تاثیر کووید-۱۹ و محدودیت‌های محلی در مسابقه

تیم‌های ملی فوتبال ایران و کره جنوبی قرار است سه‌شنبه، ۲۰ مهر ساعت ۱۷ در ورزشگاه آزادی از سری رقابت‌های مرحله نهایی انتخابی جام جهانی به مصاف یکدیگر بروند؛ اتفاقی که از دو جهت برای فوتبال ایران بسیار مهم بود؛ ابتدا اینکه ملی‌پوشان فوتبال ایران از حمایت حدود ۷۰۰۰ تماشاگر ایرانی در ورزشگاه خانگی در تقابل با حریف سنتی و مدعی خود بهره می‌بردند و مسئله دیگر اینکه پس از حدود ۲۰ ماه حضور تماشاگران ایرانی در ورزشگاه‌های فوتبال کشور رقم می‌خورد چرا که از اواخر سال ۹۸ تا کنون به دلیل شیوع ویروس کرونا، حضور تماشاگران در ورزشگاه‌های ایران ممنوع اعلام شده و این اتفاق می‌توانست سرآغازی بر حضور تماشاگران (به شرط تزریق ۲ دز واکسن کرونا) در رقابت‌های لیگ برتر فوتبال ایران باشد.

عزیزی خادم ۱۳ مهر به صراحت اعلام کرد که «دیدار تیم‌های ملی فوتبال ایران و کره جنوبی به صورت قطعی با حضور تماشاگران برگزار می‌شود.» این اتفاق در نهایت ۱۸ مهر از سوی فدراسیون فوتبال رد و از سوی این فدراسیون اعلام شد که دیدار تیم ملی فوتبال کشورمان برابر کره جنوبی، روز سه شنبه ۲۰ مهر، راس ساعت ۱۷ بدون حضورتماشاگر در ورزشگاه آزادی برگزار می‌شود!

پرسش بسیار مهم به توضیحات مدیر روابط عمومی فدراسیون فوتبال درباره حضور تماشاگران در بازی ایران و کره جنوبی بازمی‌گردد. او در این رابطه اعلام کرده است: «ما منتظر تاییدیه فیفا هستیم. ۲۱ سپتامبر نخستین مکاتبه برای بازی با کره جنوبی انجام شد که اعلام شد می‌خواهیم از تماشاگران میزبانی کنیم. پیگیری‌های انجام شده و تاکید عزیزی خادم باعث شد تمام استانداردها را رعایت کنیم؛ استانداردهایی که وزارت بهداشت و فیفا تعیین کرده بودند. در مکاتبه دوم ما که ۷ اکتبر بود به AFC اعلام کردیم که شرایط حضور تماشاگران چگونه است و با دستگاه‌های داخلی هم هماهنگی شد. چهارشنبه وزارت بهداشت اعلام کرد که با شرایط خاص و با تعداد محدود، حضور تماشاگران بلامانع است.

با توجه به شرایط قرار بر این شد که ۷۰۰۰ تماشاگر حاضر باشند. ما منتظر هستیم که کنفدراسیون فوتبال آسیا جواب بدهد و یکسری فرم‌ها ارسال شده است. برخلاف آن چه در فضای مجازی گفته می‌شود که مکاتبه‌ای نبوده، ما همه کارهای لازم را انجام داده‌ایم. بازی کره جنوبی و سوریه هم دقیقه ۹۰ اعلام شد که بدون تماشاگر است.»

در رابطه با این اظهارات نکات ظریفی وجود دارد؛ مدیر روابط عمومی فدراسیون فوتبال می‌گوید، «ما منتظر تاییدیه فیفا هستیم. ۲۱ سپتامبر نخستین مکاتبه برای بازی با کره جنوبی انجام گرفت که اعلام شد می‌خواهیم از تماشاگران استفاده کنیم.» طبق گفته وی ۲۱سپتامبر یعنی ۳۰ شهریور نخستین مکاتبه صورت گرفته است اما آیا این مکاتبه با AFC نیز انجام شده است؟ مهم‌تر اینکه پروتکل بین‌المللی مسابقات فوتبال به صراحت اعلام می‌کند که باید اطلاعات آمادگی برگزاری مسابقه فوتبال از سوی کشور میزبان با تمام بندهای مشخص شده ارائه و اعلام شود، بنابراین سوال دوم این است که آیا در مکاتبه ۳۰ شهریور از سوی فدراسیون فوتبال ایران برگه اطلاعاتی نیز ارسال شده یا صرفا طبق گفته مدیر روابط عمومی فدراسیون فوتبال مکاتبه‌ای مبنی بر اینکه ایران قصد دارد در بازی با کره جنوبی از وجود تماشاگران بهره ببرد، صورت گرفته است؟ پرسش سوم و مهم‌تر به بخش بعدی اظهارات مدیر روابط عمومی فدراسیون فوتبال بازمی‌گردد، وی در صحبت‌هایش می‌گوید «مکاتبه دوم ما که هفتم اکتبر بود به AFC اعلام کردیم که شرایط حضور تماشاگران چگونه است.»

حال پرسش این است که چرا شرایط حضور تماشاگران در دیدار تیم‌های ملی فوتبال ایران و کره جنوبی هفت اکتبر (۱۵ مهر) یعنی تنها ۵ روز قبل از زمان برگزاری مسابقه به AFC اعلام شده است؟ در حالی که از سوی فیفا طبق پروتکل بین‌المللی مسابقات فوتبال اعلام شده که حداقل ۱۴ روز قبل از برگزاری مسابقه، کشور میزبان باید اطلاعات آمادگی برگزاری مسابقه فوتبال را که دارای بندهای مختلف است، ارائه کند! حال فدراسیون فوتبال باید به صورت صریح پاسخگوی سوالات و ابهامات موجود مطرح شده در رابطه با حضور تماشاگران در دیدار تیم‌های ملی فوتبال ایران و کره جنوبی در ورزشگاه آزادی باشد و در صورت وجود، مستندات مربوطه شامل اطلاعات کامل آمادگی برگزاری این مسابقه فوتبال که باید حداقل ۱۴ روز قبل‌تر از برگزاری به کنفدراسیون فوتبال آسیا ارائه می‌شود را منتشر کند.

تمام کشورها از جمله عربستان سعودی و امارات متحده عربی که مجوز میزبانی مسابقات با حضور تماشاگران، از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا به آن‌ها ارائه شده است، اطلاعات آمادگی برگزاری مسابقه فوتبال را طبق پروتکل بین‌المللی مسابقات حداقل ۱۴ روز مانده به برگزاری مسابقه به AFC ارائه کرده اند.

AFC اجازه فروش بلیت برای بازی ایران-کره نداد

از سوی دیگر وزیر ورزش و جوانان می‌گوید: «تمهیدات برای حضور تماشاگران در بازی ایران و کره جنوبی را اندیشیده بودیم اما کنفدراسیون آسیا مجوز فروش بلیط را صادر نکرد.»، حمید سجادی در پاسخ به این پرسش که چرا دیدار تیم‌های ایران و کره جنوبی بدون تماشاگر برگزار می‌شود گفت: «برای ایران آرزوی موفقیت دارم امیدوارم بهترین نتیجه حاصل شود.

دستور العمل برگزاری مسابقه با AFC بوده تا دیروز تمام تمهیدات اندیشیده شده بود و مجوز برای ۱۰ هزار نفر صادر شده بود. از اینکه بازی با تماشاگر برگزار شود استقبال می‌کردیم چون در این صورت این پیام را داشتیم که واکسیناسیون در ایران موفق بوده و ما هم می‌توانیم تماشاگر داشته باشیم ولی از طرف AFC مجوز فروش بلیت داده نشده بود. همچنین دوست داریم که لیگ را با تماشاگر برگزار کنیم.» وزیر ورزش در پاسخ به این پرسش که تکلیف حضور بانوان در ورزشگاه‌ها چه می‌شود تصریح کرد: «برای هر بازی نیاز است که بررسی‌های خاص خود انجام شود و پس از آن نتیجه را اطلاع‌رسانی می‌کنیم.»

خودمان خواستیم دیدار ایران و کره جنوبی بدون تماشاگر باشد

اما سرپرست دبیرکل فدراسیون فوتبال مدعی شد این فدراسیون برای حضور تماشاگران در دیدار مقابل کره جنوبی یک هفته زودتر با فیفا مکاتبه کرده است. به گزارش تسنیم، حسن کامرانی‌فر درباره وضعیت میزبانی تیم ملی ایران از کره جنوبی اظهار داشت: «جلساتی برای دیدار با کره جنوبی داشتیم و یکی از موارد لازم، راه‌اندازی سیستم VAR بود که با یک شرکت طرف حساب فیفا، کارهای مربوطه را انجام دادیم.» سرپرست دبیرکلی فدراسیون فوتبال در مورد غیبت تماشاگران در دیدار ایران - کره جنوبی گفت: «یکی از موارد بحث حضور تماشاگران بود که به فیفا اعلام کردیم به دلیل شیوع کرونا، در هفته اول (مقابل سوریه) تماشاگر نخواهیم داشت.

برای این مسابقه در روز ۳۰ شهریور به فیفا ایمیل ارسال کردیم تا شرایط برگزاری بازی با حضور تماشاگران را بپرسیم. مطابق قوانین فیفا، تماشاگران باید هر دو دُز واکسن را تزریق کرده باشند. قانون مربوط به تست PCR هم محدودیتی برای تماشاگران ایجاد کرد.» کامرانی‌فر با بیان اینکه فدراسیون دوست داشت هواداران پس از مدت‌ها به ورزشگاه بیایند، گفت: «برای برگزاری این مسابقه با تماشاگران، نشست‌های زیادی با وزارت بهداشت و ارکان مختلف داشتیم.

حضور تماشاگران در فوتبال نشان می‌دهد که جامعه سالمی داریم و کشور به سمت سلامت پیش می‌رود. می‌خواستیم به تمام دنیا نشان بدهیم تماشاگر به ورزشگاه آورده‌ایم و وزارت بهداشت بسیار خوب کار کرده است.» وی با تمجید از مسئولان دولت سیزدهم تصریح کرد: «دولت جدید هم تلاش خیلی خوبی کرده است و تعداد افرادی که واکسن زده‌اند، بسیار زیاد می‌شود. با این حال شرایط به استانداردی که می‌خواستیم، نرسیده و باید زیرساخت‌هایی درست می‌شد. فدراسیون خیلی تلاش می‌کند شرایط متفاوتی برای حضور تماشاگران به وجود بیاورد. اگر هواداران مانند گذشته در شرایط دشوار وارد ورزشگاه شوند، نتوانسته‌ایم جایگاه تماشاگر را به جا بیاوریم. پروتکل‌هایی برای ورود تعداد خاصی از تماشاگران در هر دقیقه وجود داشت و کارهایی باید انجام می‌شد.»

سرپرست دبیرکلی فدراسیون فوتبال درباره اینکه آیا عوامل دیگری برای‌عدم حضور تماشاگران در این بازی دخیل بوده است، عنوان کرد: «من ایمیل‌ها را برای شما (خبرنگاران) ارسال می‌کنم و می‌توانید به مردم نشان دهید که طبق قانون فیفا و AFC باید حضور تماشاگران را دو هفته قبل اعلام می‌کردیم، ولی ما سه هفته قبل از بازی به فیفا ایمیل زدیم یعنی هفت روز زودتر از تاریخ مقرر. ما ۲۱ روز پیش از بازی به فیفا نامه زدیم و حضور تماشاگران را درخواست کردیم، در این مورد هیچ کوتاهی از سوی فدراسیون فوتبال انجام نشده است.» کامرانی خاطرنشان کرد: «ما بایه به سمتی برویم که تماشاگران را با پروتکل‌های کامل به ورزشگاه بیاوریم. الان هر کسی که می‌خواهد به ورزشگاه بیاید باید تست PCR بیاورد و این هزینه زیادی را برای آن‌ها در پی خواهد داشت.

بحث سلامت باید راستی‌آزمایی شود، ولی اگر به این نتیجه برسیم حضور هواداران در این وضعیت می‌تواند منجر به افزایش تعداد بیماران شود باید از این کار جلوگیری و به کاهش کرونا کمک کنیم. برای بازی‌های آینده تلاش می‌کنیم این اتفاق رخ بدهد. فرصت خوبی داریم تا زیرساخت‌ها را فراهم کنیم. مطمئن باشید فدراسیون فوتبال در این زمینه هیچ کوتاهی نکرده و همه نامه‌ها موجود است. یکی از دلایل‌عدم حضور تماشاگران در بازی این بود که باید زیرساخت‌ها برای حضور آن‌ها بهتر آماده می‌شد.» وی در واکنش به این سوال که AFC به چه دلیلی حضور تماشاگران را نپذیرفته است، یادآور شد: «فرم‌هایی برای ما ارسال کردند که ما همه آن‌ها را پُر و برای‌شان ارسال کردیم.

این اتفاق درباره این بازی هیچ ربطی به بیرون ندارد و ما در داخل به این نتیجه رسیدیم که این بازی به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی و بحث واکسیناسیون و زیرساخت‌ها، مثل دارا بودن و آپلود کارت واکسیناسیون و PCR تماشاگر نداشته باشد و از آن طرف هم باید به شرایط سلامت جامعه کمک کنیم.» سرپرست دبیرکلی فدراسیون فوتبال ادامه داد: «حضور تماشاگران در ورزشگاه باید پروتکل‌هایی را داشته باشد و دیگر همه‌چیز مثل قبل نیست.

باید فاصله‌گذاری می‌شد و ما احساس کردیم اگر در این مقطع حضور تماشاگران به سمتی برود که پروتکل‌ها رعایت نشود، ممکن است به جامعه صدمه بزنیم. به حضور تماشاگران خیلی علاقه داشتیم و فدراسیون هم تلاش کرد. همه ارگان‌ها مثل وزارت ورزش هم در کنار فدراسیون بودند و همه کمک کردند، ولی ما به این نتیجه رسیدیم که بازی مقابل کره جنوبی را بدون تماشاگر برگزار و برای بازی‌های آینده زیرساخت‌ها را فراهم کنیم.»

واکنش کاربران

اکنون سکوهای خالی که هدیه عزیز خادم به مردم ایران است مورد توجه کاربران قرار گرفته و واکنش‌های آن‌ها را در پی داشته است.

یکی از کاربران در این باره نوشته است: «تا کی میخواین به خاطرعدم حضور بانوان این بازیا رو دربیارین».

کاربر دیگری گفته است: «اگر خیلی شیک و بی‌دردسر قصد دارید اجازه ندید خانم‌ها به ورزشگاه بیان، مثل فدراسیون فوتبال ایران، ۱۰ روز بعد از موعد قانونی با AFC مکاتبه کنید، تازه بدون اینکه مدارک لازم رو هم ارائه کرده باشید!».

دیگری نوشت: «بعد از حدود یک ماه اطلاع‌رسانی و ابراز امیدواری حالا میگن بدون تماشاگر بازی».

منبع: آفتاب یزد

364986