معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد خبر داد

دومین پتروشیمی دهدشت برای نخستین بار در خاورمیانه

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد از اجرای پتروشیمی «دی متیل اتر» دهدشت برای نخستین بار در کشور و خاورمیانه خبر داد.
تصویر دومین پتروشیمی دهدشت برای نخستین بار در خاورمیانه

به گزارش سایت خبری پرسون، سید حشمت الله صمیمی دوست در گفت و گو با خبرنگاران افزود: حجم سرمایه گذاری طرح پتروشیمی دهدشت ۱۲ هزار میلیارد تومان بوده است که با بهره برداری از آن زمینه اشتغال بیش از ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم فراهم می شود.

وی اظهارکرد: طرح پتروشیمی «دی متیل اتر» دهدشت یکی از عظیم ترین پروژه هایی است که برای نخستین بار در کشور و خاورمیانه اجرا می شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: با راه اندازی این پتروشیمی بخش مهمی از مواد اولیه کارخانه جات کشور تامین می شود.

صمیمی دوست تصریح کرد: کلنگ زنی این پروژه بزرگ را ماحصل ساعت ها نشست و پیگیری از استان تا کشور است که حدود یک سال پیگیری های لازم در خصوص آن انجام شده است.

وی ادامه داد: این پتروشیمی بر اساس برنامه آمایش سرزمین شهرستان کهگیلویه در شهرک صنعتی «دشت مازه» دهدشت اجرایی شده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: یکی از اهداف کلان توسعه شهرستان کهگیلویه ایجاد صنایع وابسته به نفت و گاز به خصوص صنایع پایین دستی نفت و پتروشیمی می باشد.
صمیمی دوست تصریح کرد: یکی از پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های بالقوه استان روان آب‌هاست که ۱۰ درصد روان آب‌های کشور از کهگیلویه و بویراحمد می گذرد.

وی بیان کرد: همچنین قریب به ۲۵ درصد ذخایر نفت کشور در این استان واقع شده است. بنابراین به خوبی به این مسایل توجه شده و این طرح بر اساس ظرفیت‌های استان در زمینه آب و انرژی طراحی شده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: در حوزه آب زیر حوزه «زهره»، سهم استان ما ۴۷۰ میلیون متر مکعب است که از این میزان بخش‌های مختلف صنعت، کشاورزی، شرب و محیط زیست کاملا مشخص است.

صمیمی دوست عنوان کرد: سهم صنعت استان کهگیلویه و بویراحمد ۱۲۵ میلیون متر مکعب از آن است که تنها شرکت نفت و گاز گچساران میزان ۲۰ میلیون متر مکعب آن را استفاده می کند. این آمارها نشان می دهد هنوز افزون بر ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب سهم استان در این حوزه بلااستفاده مانده است.

وی گفت: همچنین در حوزه «مارون»، سهم استان کهگیلویه و بویراحمد ۳۵۰ میلیون متر مکعب است که طبق آخرین آمار شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد میزان ۸۰ میلیون متر مکعب از آن استفاده می کنیم و مابقی رها شده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد افزود: سهم صنعت این استان از این حوزه ۴۶ میلیون متر مکعب می باشد که تا کنون در بخش صنعت از این حوزه استفاده نشده است. و هم اکنون جهت اجرای این طرح قرار هست از این حوزه از طریق خط انتقال تا شهرک دشت مازه استفاده کرد و تامین این آب به آب چهار شهر کهگیلویه که قرار است از سد کوثر تامین شود ارتباطی ندارد و سهم آب مصرفی از حوزه «مارون» قریب به یک درصد می باشد.

صمیمی دوست عنوان کرد: بنابراین جای هیچ گونه نگرانی برای تامین منابع وجود ندارد زیرا که هنوز سهم صنعت ما در این حوزه دست نخورده باقی مانده است.

وی بیان کرد: بر اساس حساب سرانگشتی حدود ۳۰ تا ۴۰ پروژه عظیم معادل همین پتروشیمی در شهرستان های گرمسیری قابلیت اجرا دارند .

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: سازمان متولی اجرای این طرح سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد بوده که در وهله نخست استعلامات لازم از جمله استعلام از سوی سازمان محیط زیست استان را به عمل می آورد که در خصوص این طرح نیز اقدامات لازم صورت پذیرفته و تا پاسخ مثبت اخذ نشده باشد امکان صدور مجوزات فراهم نخواهد شد و این طرح این مسیر را نیز طی کرده است. در این بخش نیز مشکلی نیست و جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد.

صمیمی دوست افزود: آلایندگی این پتروشیمی در دو بخش پساب فاضلاب و انتشار گاز است که خوشبختانه به لحاظ مهندسی به این موارد توجه جدی شده و پساب فاضلاب این پتروشیمی بر اساس تدابیر مهندسی مجددا قابلیت برگشت به چرخه تولید و حتی استفاده در حوزه کشاورزی را خواهد داشت در بحث انتشار گاز با مهندسی انرژی، گازهای اضافی در نیروگاه برقی که در کنار این پروژه طراحی و احداث خواهد شد مورد استفاده قرار خواهد گرفت و سرمایه گذار در حال اخذ مجوز نیروگاه ۵۰ مگاواتی است که بزودی کلنگ زنی این نیروگاه را آغاز خواهد شد.

وی اظهار کرد: سرمایه گذار طرح پتروشیمی دهدشت زمین پروژه را قریب ۳۲ میلیارد تومان خریداری کرده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: قسط نخست آن به مبلغ سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به حساب شرکت شهرک‌های صنعتی استان واریز شده است و مابقی در برنامه زمان بندی مشخص شده واریز خواهد شد و اگر سرمایه گذاری قصد دیگری داشت به دنبال زمین ملی و منابع طبیعی می بود.

صمیم دوست تصریح کرد: خوراک این پتروشیمی گاز طبیعی است و حجم گاز مورد نیاز این طرح قریب به یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون متر مکعب(۱.۷ میلیارد متر مکعب) است که بر اساس موافقت وزارت نفت در جواز تاسیس آمده است.

وی هدف همه مسئولان از جمله استاندار و نمایندگان مجلس شورای اسلامی نگاه توسعه ای به استان کهگیلویه و بویراحمد است و در این زمینه تلاش بر این بوده که نسبت به جلب و جذب سرمایه گذاران اقدام شود. امیدواریم این طرح بر اساس زمان بندی مشخص شده در طی ۴۸ ماه به اتمام برسد و سبب ایجاد اشتغال و رونق تولید در این منطقه شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: ما برای توسعه استان باید از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های خدادادی از جمله گاز و آب نهایت استفاده را با لحاظ برنامه آمایش سرزمینی به عمل آوریم.

صمیم دوست بیان کرد: دست همه کسانی که زمانی کلنگ پترو شیمی های گچساران و دهدشت را بر زمین زدند می بوسم اگر آن روز کلنگ آن طرح ها به زمین زده نمی شد امروز شاهد اشتغال چند هزار نفری در آن پروژه ها نبودیم هر چند که در اجرای این پروژه ها فراز و نشیب هایی وجود داشت اما مهم اینست که در آینده نزدیک این طرح ها به ترتیب پیشرفت فیزیکی به بهره برداری خواهند رسید و علاوه بر اشتغال مستقیم و غیر مستقیم، میزان مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزش افزوده این پروژه ها بعد از زمان بهره برداری در توسعه همه جانبه استان نقش آفرینی خواهند داشت.

منبع: ایسنا

338780