به گزارش سایت خبری پرسون، در این نشست که رئیس جمهور، رئیس قوه قضائیه، وزیر دادگستری، نائبرئیس کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس شورای اسلامی و تنی چند از اعضای حقوقدان شورای نگهبان نیز حضور داشتند، لوایح مرتبط با دستور جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
بر اساس این گزارش بررسی لوایح «موافقتنامه انتقال محکومین بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت فدراسیون روسیه» که برای تعیین مصلحت به مجمع تشخیص ارجاع شده بود، پس از بحث و بررسی با رأی دوسوم اعضای مجمع، نظر مجلس شورای اسلامی عیناً تصویب شد و «لایحه سند الحاقی اصلاح موافقنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت فدراسیون روسیه جهت معاضدت در پروندههای مدنی و جزایی» برای رفع پارهای از ابهامات به کمیسیون مربوطه ارجاع گردید.
نکته قابل توجه نشست امروز، حضور شخص رئیس جمهور بهعنوان یکی از اعضای حقوقی مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از غیبتی طولانیمدت و نزدیک به 8ساله است. چه آنکه عکاسان و خبرنگاران سیاسی در 8 سال اخیر تقریباً به خالی بودن جایگاه اختصاصی رئیس جمهور در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام عادت کرده بودند.
حسن روحانی طی ریاست خود بر دولتهای یازدهم و دوازدهم شاید بهتعداد انگشتان یک دست نیز در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام حاضر نشده بود که این حضور نیز به دوران پیش از درگذشت مرحوم هاشمی رفسنجانی بازمیگشت.
گفته میشد علت عدم رغبت روحانی برای حضور در جلسات مجمع تشخیص حتی در زمان حیات مرحوم هاشمی رفسنجانی این بوده است که وی معتقد بوده است که ریاست مجمع بهموجب اینکه سیاستهای کلان و مصلحتهای نظام را رئیس جمهور تشخیص میدهد و درگیر آن است، باید بهعهده رئیس جمهور باشد.
البته دیگر نکته قابل توجه جلسه امروز مجمع تشخیص، غیبت محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در این جلسه بوده است.
منبع: تسنیم