موانع دست‌یابی به توسعه صنعتی

تحلیلگر ارشد صنایع و تجارت بین‌الملل بیان کرد: تدوین استراتژی توسعه صنعتی باید در چارچوب مشخصی از جمله انتخاب با دقت صنایع و حمایت مشروط و زمانبندی شده از آنها صورت پذیرد.
تصویر موانع دست‌یابی به توسعه صنعتی

به گزارش سایت خبری پرسون، با وجود دست‌اندازهای متعدد پیش‌روی تولیدکنندگان، شعارهایی نظیر توسعه صنعتی تنها با اتخاذ یک استراتژی صنعتی محقق خواهد شد.

دکتر فرهاد تقوامنش، تحلیلگر ارشد صنایع و تجارت بین‌الملل ضمن بیان این مطلب تصریح کرد: پیگیری یک استراتژی توسعه صنعتی، مهمترین اقدام و اولویت کشور برای دستیابی به توسعه صنعتی تلقی می‌شود.

وی با بیان این‌که کشورهای صنعتی با رویکردهای متفاوت اعم از توسعه صادرات، جایگزینی واردات، ارتقای بخش کالاهای سرمایه‌ای یا ترکیبی از آنها به توسعه صنعتی دست یافته‌اند، اظهار داشت: هریک از این رویکردها دارای پیامدهای مختلفی است و ارزیابی موفقیت کلی آنها بستگی به این دارد که کشور اجرا کننده آن در پی دستیابی به چه اهدافی خواهد بود.

تقوا منش افزود: از این‌رو در تدوین استراتژی توسعه صنعتی، در نظر گرفتن و اولویت‌بندی اهداف در کنار توجه به شرایط اقتصادی،‌ فرهنگی، اجتماعی و سیاسی هر کشور ضرورت دارد.

وی اظهار داشت: تدوین استراتژی توسعه صنعتی همچنین باید در چارچوب مشخصی از جمله انتخاب با دقت صنایع و حمایت مشروط و زمانبندی شده از آنها صورت پذیرد.

این تحلیگر صنایع و تجارت بین‌الملل خاطر نشان کرد: از سویی باید توجه داشت که با اتکای صرف به تدوین یک استراتژی خوب، توسعه صنعتی محقق نخواهد شد، بلکه پیش‌شرط اجرای موفق استراتژی توسعه صنعتی وجود یک دولت توسعه‌گرا با سه ویژگی وجود نخبگان یا حاکمان سیاسی سالم، ملی‌گرا، و تحول‌خواه، ارتباط ریشه‌دار با بخش خصوصی و وجود نظام اداری مستقل با صلاحیت و حرفه‌ای است که خوشبختانه در دولت سیزدهم ساز و برگ آن مهیا شده است.

وی در پایان تأکید کرد: امروز متأسفانه توسعه صنعتی با وجود بخشنامه‌های مخل کسب و کار، عدم اجرای قوانین وضع شده به نفع تولید، سنگ‌اندازی در مسیرهای صادراتی و وارداتی،‌ نظارت ناکافی بر تعرفه‌های گمرکی، عدم تأمین نقدینگی و همکاری نکردن در رفع مسایل بانکی و ارزی صنعت و اخیراً قطعی برق صنایع، عملاً غیرممکن شده که شایسته است دولت سیزدهم در جهت زدودن این نارسایی‌ها گام بردارد.

منبع: اقتصاد سبز آنلاین

335993

نظرات شما ( 2 نظر )

رزاد |
جمعه 12 شهریور 140022:50
اینکه از فردی متخصص و بسیار توانمند و دارای سابقه ای طلایی در مدیریت و اجرا مانند دکتر فرهاد تقوامنش در کابینه دولت استفاده نمی شود ، یک علامت سئوال بسیار بزرگی در اذهان به وجود آورده است. مگر ما چند مدیر جهادی میدانی، شجاع و نترس و فسادستیز و کاربلد در حد او داریم که به این راحتی از خیرش می گذریم؟!!! « یارب مباد کس را مخدوم بی عنایت»
آریان احدی |
سه شنبه 9 شهریور 140018:06
میدان و ابزار میدان باید در اختیار امثال دکتر فرهاد تقوامنش قرار گیرد که بی وقفه و بدون منت و شرط، راه سردار سلیمانی را می روند و تمام تلاششون را در جهت اعتلا و پیشرفت کشور بکار می گیرند. برای در آمدن از این وضعیت و مشکلات امروزی باید از این نیروهای انقلابی قوی حمایت جانانه کرد.