به گزارش سایت خبری پرسون از استان زنجان، علی محمدی رئیس جهادکشاورزی خرمدره از آغاز برداشت غوره از باغهای انگور این شهرستان خبر داد.
رئیس جهادکشاورزی خرمدره با بیان اینکه غوره، میوه نارس انگور با طعمی ترش و دارای خواص بسیار است، عنوان کرد: این ماده غذایی در سفره ایرانیان از جایگاه بالایی برخوردار است.
وی افزود: نیمه نخست مردادماه فصل غوره است و این روزها مغازههای آبغورهگیری در خرمدره فعالیت چشمیگیری دارند.
محمدی با بیان اینکه غوره خرمدره از مرغوبیت بالایی برخوردار است، عنوان کرد: آبغوره تازه سبز رنگ است و با گذشت زمان رنگ آن به قرمز تغییر مییابد.
رئیس جهادکشاورزی خرمدره برگ مو، غوره، آبغوره، انگور، آبمیوه، کشمش، سرکه، مربای انگور و شیره را از سوغاتیهای برشمرد و افزود: همه این محصولات از ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار باغات خرمدره برداشت میشود.
وی با بیان اینکه حدود ۲۵ درصد از انگور تولیدی شهرستان به صورت تازهخوری مصرف میشود، بیان کرد: ۵ درصد نیز به غوره و سرکه و شیره و مشتقاتی مانند آن و ۷۰ درصد به انواع کشمش تبدیل میشود.
محمدی با تاکید بر ضرورت راهاندازی صنایع تبدیلی در خرمدره، ادامه داد: مرغوبیت انگور خرمدره، تنوع ارقام و دسترسی به شریانهای مواصلاتی مهم کشور فرصت طلایی برای سرمایهگذاری بخش خصوصی برای راهاندازی صنایع تبدیلی انگور است.
منبع: فارس