به گزارش سایت خبری پرسون از استان زنجان، علی محمدی رئیس جهادکشاورزی خرمدره گفت: برداشت غوره از باغهای انگور این شهرستان آغاز شد.
علی محمدی با بیان اینکه غوره، میوه نارس انگور با طعمی ترش و دارای خواص بسیار است که در سفره ایرانیان از جایگاه بالایی برخوردار است، اظهار کرد: نیمه اول مردادماه فصل غوره است و این روزها مغازههای آبغورهگیری در خرمده رونق خاصی به خود میگیرد.
وی با بیان اینکه غوره خرمدره از مرغوبیت بالایی برخوردار است، عنوان کرد: آبغوره تازه سبز رنگ است و با گذشت زمان رنگ آن به قرمز میگراید.
این مسئول با یادآوری اینکه برگ مو، غوره، آبغوره، انگور، آبمیوه، کشمش، سرکه، مربای انگور و شیره از سوغاتیهای مهم خرمدره به شمار میرود، متذکر شد: همه این محصولات از ۲۷۰۰ هکتار باغات خرمدره حاصل میشود.
محمدی با توضیح این مطلب که حدود ۲۵ درصد از انگور تولیدی شهرستان به صورت تازهخوری مصرف میشود، بیان کرد: ۵ درصد نیز به غوره و سرکه و شیره و مشتقاتی مانند آن و ۷۰ درصد به انواع کشمش تبدیل میشود.
رئیس جهادکشاورزی خرمدره با تاکید بر ضرورت راهاندازی صنایع تبدیلی در خرمدره، ادامه داد: مرغوبیت انگور خرمدره، تنوع ارقام و دسترسی به شریانهای مواصلاتی مهم کشور فرصت طلایی برای سرمایهگذاری بخش خصوصی برای راهاندازی صنایع تبدیلی انگور است
منبع: ایسنا