به گزارش سایت خبری پرسون از کرمانشاه، مهناز فتاحی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه در آیین افتتاح این مرکز، هدف از راه اندازی این مرکز را ایجاد فضایی بانشاط برای بازی کودکان و نوجوانان عنوان و ابراز امیدواری کرد: افتتاح این مرکز بتواند زمینه ساز شادابی و نشاط کودکان و نوجوانان شود.
فتاحی با بیان اینکه بازی کردن به کودکان و نوجوانان پویایی، اندیشه ورزی و خردورزی می آموزد، گفت: بازی برای رشد و تقویت مهارتهای شناختی کودکان و نوجوانان ضروری است.
مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه سپس با بیان اینکه با رشد تکنولوژی بازی ها شکل جدید به خود گرفته اند، گفت: تلاش شده تا با راه اندازی مرکز بیابازی با همکاری دانشگاه صنعتی کرمانشاه در جهت راه اندازی بازی های جدید در مرکز کانون پرورش فکری اقدام شود.
فتاحی سپس با بیان اینکه در کرمانشاه شهربازی و یا مرکز تفریحی فکری برای کودکان و نوجوانان نداریم، گفت: امیدواریم راه اندازی این مرکز نقطه شروعی برای رشد شهربازی ها در استان شود.
علی اکبر اختری رئیس دانشگاه صنعتی کرمانشاه نیز در این مراسم با بیان اینکه استان کرمانشاه در زمینه بازی کمبودهای زیادی دارد، گفت: یادمان باشد ما روزگاری پنجمین استان کشور بودیم، لذا باید هرطور شده در حوزههای مختلف به جایگاه خود بازگردانیم.
وی با اشاره به کمبود شهربازی در کرمانشاه، گفت: وقتی در شهر شهربازی نداریم، کودکان و نوجوانان را به سمت بازی هایی مثل "کلش" که اثرات منفی تربیتی فراوانی در کودکان و نوجوانان دارد، هدایت می کنیم.
غلامحسین روشنی عضو هیات علمی گروه مهندسی برق دانشگاه صنعتی کرمانشاه در حاشیه این مراسم، گفت: مرکز بیا بازی در پی انعقاد قرارداد مشارکتی با کانون پرورش فکری استان برای راه اندازی مرکز سرگرمی های فناورانه و بازی های خلاقانه شناختی در کرمانشاه راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه از حدود دو سال پیش تیمی پنج نفره در دانشگاه صنعتی کرمانشاه روی حوزه سرگرمی های فناورانه و بازی های خلاقانه شناختی فعالیت خود را آغاز کرده، گفت: در این مدت تلاش زیادی کردیم و حتی معاون علمی ریاست جمهوری در بازدید از دانشگاه صنعتی وقتی در جریان فعالیت های ما قرار گرفت برای اجرای برنامه هایمان حدود 600 میلیون تومان بودجه در اختیار گروه گذاشت.
وی گفت: تاکنون حدود 10 دستگاه بازی های خلاقانه شناختی را طراحی و ساخته ایم که حدود پنج تا شش مورد از آنها ثبت اختراع داخلی گرفته اند.
روشنی با تاکید بر شناختی بودن بازی های طراحی شده، عنوان کرد: این نوع از بازی ها علاوه براینکه جنبه سرگرمی دارند، زمینه رشد تفکر، خلاقیت و ارتقاء کارکردهای مغزی کودکان و نوجوانان را فراهم می کنند.
وی تاکید کرد: برای این بازی ها هم تلاش کرده ایم تا از اسامی که در فرهنگ کُردی وجود دارد مانند پران، آگرو زانا، آکو و لاوان استفاده کنیم.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی کرمانشاه و طراح مرکز بیا بازی کرمانشاه گفت: پس راه اندازی شعبه اول این مرکز، راه اندازی شعب دیگر را هم در سراسر استان و دیگر استان ها در برنامه داریم.
غلامحسین روشنی، فرهاد فولادی نیا، آرین ویسی، محمدحسین شهسواری و صبا امیری اعضای پنج نفره گروه مهندسی دانشگاه صنعتی هستند که طراحی و ساخت بازی های خلاقانه شناختی را انجام داده اند و مرکز بیابازی را در کرمانشاه افتتاح کرده اند.
این مرکز در مجتمع فرهنگی هنری آفرینش واقع در سه راه 22 بهمن کرمانشاه واقع است.
منبع : ایسنا