به گزارش سایت خبری پرسون از بخش اخبار تبریز سایت پرسون، میراثآریا، مصطفی پورعلی در حاشیه جلسه شورای ملی ثبت آثار با حضور اعضای شورا در سالن اجتماعات وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، گفت: ۳۳ اثر غیر منقول فرهنگی و تاریخی شامل ۱۳ اثر از استان تهران و ۲۰ اثر از استان آذربایجان شرقی است که واجد ارزش ثبت تشخیص داده شد.
مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیا میراث معنوی و طبیعی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: از جمله آثار شاخص ثبت شده استان تهران میتوان به سینما آسیا، ساختمان خانه موزه بتهوون، ساختمان صندوق کاوه، مدرسه نیکو، مسجد الغدیر میرداماد اشاره کرد. پروندههای ثبتی این آثار توسط سازمان های مردم نهاد همکار ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان تهران تهیه شده است.
ثبت ملی اقامتگاه زمستانی سفیر ایتالیا
پورعلی تصریح کرد: با توجه به هماهنگیهای انجام شده با سفارت ایتالیا در تهران و وزارت امور خارجه جهموری اسلامی ایران، اقامتگاه زمستانی سفارت ایتالیا در تهران واقع در خیابان نوفل لوشاتو واجد ثبت ملی اعلام شد.
وی در خصوص آثار واجد ارزش ثبت استان آذربایجان شرقی گفت: خانه شهید نژادی، ساختمان تجارت، خانه نصیرزاده و سینما سعدی تبریز از جمله آثار واجد ثبت تشخیص داده شده این استان هستند. سینما سعدی تبریز در زمره نخستین سینماهای کشور محسوب میشود و به دلیل شان ملی و اهمیت تاریخی آن در دوره معاصر، واجد ثبت تشخیص داده شده است.
مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیا میراث معنوی و طبیعی بیان کرد: مراتب ثبت این آثار پس از روال قانونی رسیدگی به اعتراضات احتمالی مالکان آثاری که دارای مالکیت خصوصی هستند، از سوی مقام عالی وزارت در آینده نزدیک به مراجع ذیربط ابلاغ خواهد شد.
به گزارش ایرنا، طبق آییننامه و دستورالعملهای مصوب، شورای ملی ثبت آثار، بررسی و تصویب شرایط و ارزش ثبت آثار در چهار حوزه آثار غیرمنقول (اماکن تاریخی فرهنگی)، آثار منقول (اموال فرهنگی و اشیا تاریخی)، آثار طبیعی (مناظر بدیع جغرافیایی، محوطههای طبیعی- تاریخی، پدیدهها و نمونههای ارزشمند گیاهی، جانوری و زیستگاهها) و آثار ناملموس (رویدادها، مراسم و آیینهای معنوی و فرهنگی، آواها و مهارتها و شیوههای پخت غذاهای سنتی و...) در فهرست ملی را در بر میگیرد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی رییس شورا، معاون میراثفرهنگی نایب رییس و مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنویوطبیعی به عنوان دبیر شورا هستند که جلسات آن به صورت دورهای و بر اساس پروندههای موضوعی با حضور اشخاص حقوقی ثابت، اشخاص حقیقی و تعدادی از صاحبنظران و نمایندگان دستگاهها و سازمانهای مرتبط با هر پرونده به صورت متغیر تشکیل میشود.