به گزارش سایت خبری پرسون از زنجان، علیرضا علیزاده اظهار کرد: با توجه به شروع زودهنگام گرما در کشور، استفاده از دستگاههای سرمایشی افزایش یافته است. همچنین با شروع زودهنگام فعالیت پمپهای کشاورزی و کاهش بارندگی، آب از منابع زیرزمینی استخراج شد که این مهم نیز سبب افزایش مصرف بود.
وی افزود: تولید نیروگاههای برقآبی به منابع پشت سدها بستگی دارد و کمبارشی و خاموشی ندادن در زمستان باعث شد منابع پشت سدها بیش از هر سال کاهش یابد و امید به افزایش بارندگی در بهار نیز محقق نشد.
این مسئول با اشاره به قراردادهای منعقده برای کاهش مصرف، ادامه داد: تا پایان خردادماه در مجموع ۸۱۰۰ فقره تفاهمنامه در حوزه صنعت و کشاورزی منعقد شده که ۶۷۸۶ فقره از این قراردادها در حوزه کشاورزی و ۷۹۸ فقره آن در بخش صنعت است. همچنین سهم دیزل، جایگاه CNG و مراکز تجاری به ترتیب ۸، ۳۱ و ۵۶ فقره بوده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان، از همکاری ۴۲۲ واحد اداری در طرح پیکزایی و همکاری در کاهش مصرف برق استان خبر داد و تصریح کرد: بیشترین انرژی برق در ادارات برای سرمایش و تهویه مطبوع استفاده میشود و پس از آن تراز مصرف در ادارات به ترتیب به روشنایی، گرمایش و آب گرم مصرفی، ماشینهای اداری و سایر موارد اختصاص دارد که ورود لوازم جدید، پایین بودن راندمان لوازم برقی، افزایش نیاز به سیستم سرمایشی، نبود نظارت بر رعایت استاندارد و معیار مصرف، تلفات بالای انرژی در ساختمانها و ارزان بودن تعرفههای انرژی، تراز مصرف انرژی برق را افزایش میدهد.
علیزاده یادآور شد: امسال ۴۵ برنامه برای تعرفههای مختلف خانگی، صنعتی، تجاری، کشاورزی، آزاد و ... در نظر گرفته شده که اکثراً تشویقی است و در قبوض آنان اعمال میشود و این تعرفهها شامل بخش اداری نیست، چون موارد یاد شده برای آنها نه تنها تشویقی نیست، بلکه تلکیفی بوده و دستگاهها ملزم به رعایت آن هستند.
منبع: ایسنا